FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII EURO 2018

I-am ciuruit! România U19 s-a distrat cu Gibraltar, 8-0! Ce înseamnă că suntem în prima urnă la tragerea la sorți pentru elită

FOTO: frf.ro
FOTO: frf.ro

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2017 19:04

La Heraklion, România U19 a bătut cu 8-0 Gibraltar, patru goluri Mățan, și e în urna favoritelor la tragerea la sorți pentru turul de elită al Euro 2018.

Deja calificată la turul de elită, România U19 avea nevoie de o victorie la șase goluri pentru a fi sigură de locul în prima urnă valorică la tragerea la sorți. Mai ales că, din următoarea fază, doar câștigătoarele celor 7 grupe merg la turneul final.
Însă Adrian Boingiu le-a dat credit și rezervelor. Și, în afară de Boboc și Mățan, a introdus fotbaliști folosiți mai puțin sau deloc împotriva codașei Gibraltar. Iar aceștia s-au descurcat!

Victorie la opt goluri

Și, deși adversara s-a ținut decent timp de jumătate de oră, 0-0, Mățan a marcat două goluri până la pauză. Unul din acțiune, unul din penalty. După, s-a declanșat potopul!

Micuțul de la Academie a înscris încă două goluri, colegul său de la Viitorul, Tudor Băluță, a punctat și el. Iar Robert Moldoveanu, o dublă, și Micovschi au întregit un tablou extraordinar: victorie cu 8-0 și urna capilor de serie la tragerea la sorți pentru turul de elită, ultimul stop până la Euro 2018!

Scăpăm de Germania, Spania, Portugalia

Ce înseamnă asta?

  • Evităm superputeri: Spania, Portugalia, Germania (singura care a avut un golaveraj mai bun decât noi, +12!), dar și Danemarca, echipă care a bătut ieri cu 5-2 Croația și a eliminat-o!
  •  Din păcate, Macedonia, o echipă mai slabă decât multe din urna a doua, va fi tot cap de serie :)
  • Cu toate acestea, din urna a doua putem da peste alte echipe tari. Franța și Italia sunt cele mai periculoase. Nici Olanda sau Ucraina nu sunt de neglijat. z

5 goluri a reușit Mățan în aceste preliminarii, fiind golgeterul României

România, locul 1 în grupa ei preliminară desfășurată la Heraklion, în Creta, are șansa să meargă la un Euro U19 pentru a doua oară în istorie. Prima oară ne-am calificat ca gazde! Se întâmpla în 2011, când am organizat turneul câștigat de Spania. Vedetele "naționalei" de atunci erau Romario Benzar și Nicolae Stanciu.

 

5 date despre turul de elită și turneul final
- tragerea la sorți va avea loc pe 6 decembrie la Nyon, Elveția
- grupele în turul de elită vor fi de câte 4 echipe, doar câștigătoarele (7) merg la Euro
- meciurile din turul de elită vor fi programate în perioada 19-27 martie 2018
- turneul final are loc în Finlanda, la Seinajoki și Vaasa, între 16-29 iulie 2018
- primele 5 din 8 calificate (semifinalistele de la Euro și cel mai bun loc 3 din grupe) merg la CM U20 din 2019 (va avea loc în India, Peru sau Polonia)

Gibraltar - România 0-8

Au marcat: Mățan 32, 43, 47, 65, Moldoveanu 49, 82, T. Băluță 59, Micovschi 70
România U19:
Costache - Vidrășan, T. Băluță, Podină - Neciu (69 Moruțan), L. Gheorghe, Boboc, Merloi (69 Micovschi) - Berci (46 Sântean), R. Moldoveanu, Mățan (cpt.)
Antrenor:
Adrian Boingiu
Rezerve neutilizate: A. Vlad, Haruț, C. Dima, Screciu, Trușescu

Rezultatele României:

2-1 cu Grecia, 2-1 cu Rusia, 8-0 cu Gibraltar. Clasament: 1. România 9p, 2. Grecia 6p, 3. Rusia 3p, 4. Gibraltar 0p.

Cum putem pica la tragerea la sorți din 6 decembrie

URNA UȘOARĂ

ROMÂNIA
Irlanda
Turcia
Letonia

URNA GREA

ROMÂNIA
Franța
Belgia
Polonia

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
sexilian
sexilian  •  15 Noiembrie 2017, 09:11

ziar cu pupaciosi,urmeaza preturile cu multe zerouri,niste ageamii,un cartier din fundu curtii a desfintat o strada inxistenta.........

becalidinamovit
becalidinamovit  •  14 Noiembrie 2017, 19:48
Postat de becalidinamovit pe 14 Noiembrie 2017, 19:46

MATAN SI MOLDOV ENU SUNT FOTBALISTI CU REALE CAITATI ,,DEPIND EDE EI VIITORUL LOR ..TREBUIA SA JOACE AMANDOI LA UN 21 IN LOCUL LUI PUSCAS MAI E SI DECARU IMI SCAPA NUMELE DAR E CU 2 CLASE PESTE IANIS HAGI ..

AM UITAT DE LIVIU GHEORGHE ,SCRECIU SI NU STIU DECE ION GHEORGHE NU ESTE ..ASTA E FOTBALIST ,MAI FOTBALIST DECAT COMAN CU 3 CLASE ..DACA JUCA LA VIIORU SI JUCA MECI DE MECI ACUM ERA VEDETA ..

becalidinamovit
becalidinamovit  •  14 Noiembrie 2017, 19:46

MATAN SI MOLDOV ENU SUNT FOTBALISTI CU REALE CAITATI ,,DEPIND EDE EI VIITORUL LOR ..TREBUIA SA JOACE AMANDOI LA UN 21 IN LOCUL LUI PUSCAS MAI E SI DECARU IMI SCAPA NUMELE DAR E CU 2 CLASE PESTE IANIS HAGI ..

Vezi toate comentariile (32)
Comentează