FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2020

Intrăm în linie dreaptă pentru Euro 2020: "Am depus dosarul, vom avea minimum două meciuri DACĂ sîntem aleşi"

Articol de - Publicat miercuri, 16 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 16 ianuarie 2013 11:46

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a vorbit despre posibilitatea ca România să fie printre ţările organizatoare ale Campionatului European din 2020. În caz că UEFA va accepta candidatura, Naţional Arena ar urma să fie printre cele 12 stadioane europene care vor găzdui meciuri la turneul de peste şapte ani.

"Am fost prima Federaţie care a depus dosarul de candidatură pentru a introduce Bucureştiul printre oraşele pentru Euro 2020. După Comitetul Executiv al UEFA de la Sofia, vom intra pe linia dreaptă a deciziei finale, vom avea caietele de sarcini şi atunci vom şti exact ce avem de făcut.

Aici va fi nevoie de sprijinul total al politicului, pentru că nu e vorba doar să avem aeroport, că vin echipele sau fanii cu avionul, ci ne vor trebui şi autostrăzi pentru oamenii care vor veni din Rusia, Ucraina, Polonia, Bulgaria, Ungaria sau Austria. Dacă vom obţine o decizie favorabilă, vom găzdui minimum două jocuri, poate trei, dar fără ajutorul politicului va fi imposibil", a spus Mircea Sandu.

Acesta a vorbit şi despre Turcia, ţară care dorea să organizeze singură Euro 2020: "Obţinuseră de la guvern o garanţie de finanţare de 120 de miliarde de euro pentru candidatura la Euro 2020. E drept, Turcia e a doua putere economică a Europei, după Germania, dar efortul financiar va trebui să fie consistent şi să conştientizăm că toate aceste investiţii pentru Euro 2020, ar ramîne aici în tara, n-ar pleca nicăieri".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
flo_ax
flo_ax  •  16 Ianuarie 2013, 14:34

ce fantezii... ca sa fii organizator al unui turneu final, un stadion nu e suficient. Trebuie infrastructura, baby. Autostrazi, aeroporturi, hoteluri, SECURITATE etc...Si am eu impresia ca Platini s-a cam lecuit de experimente dupa semi-esecul cu Ucraina

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  16 Ianuarie 2013, 11:59

curatati fotbalul de blaturi ...lasati organizarile de C.E.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează