FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV / UPDATE Ioanițoaia l-a întrebat direct pe Petrescu: „Dane, ești noul selecționer?” » Răspunsul rapid al tehnicianului + prima reacție a FRF

Dan Petrescu, 53 de ani, antrenorul lui CFR Cluj, a negociat cu FRF pentru postul de selecționer! „Bursucul” va da un răspuns la finalul anului.
Dan Petrescu, 53 de ani, antrenorul lui CFR Cluj, a negociat cu FRF pentru postul de selecționer! „Bursucul” va da un răspuns la finalul anului.

Articol de GSP - Publicat joi, 02 decembrie 2021 20:08 / Actualizat joi, 02 decembrie 2021 20:12

Dan Petrescu, 53 de ani, antrenorul lui CFR Cluj, a negociat cu FRF venirea la națională! „Bursucul” va da un răspuns la finalul anului.

UPDATE, 20.10. Prima reacție dinspre FRF: „Va fi un contract lung”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a oferit mai multe detalii despre întâlnirea cu Petrescu. Dacă antrenorul CFR-ului va accepta să semneze cu Federația, contractul ar urma să fie pe cel puțin 4 ani. De asemenea, FRF exclude să-i plătească clauza de reziliere a tehnicianului în valoare de 400.000 de euro.

„Noi n-am cerut un răspuns imediat. Urmează ca Dan Petrescu și Neluțu Varga să ia o decizie împreună, să vadă ce fac. Nu forțăm pe nimeni, ne facem datoria de a vorbi cu toți cei care sunt în măsură să preia echipa națională. 

N-am vorbit despre clauze, pentru că este exclus ca noi să plătim clauze de reziliere. 

În niciun caz nu va fi un contract pe termen scurt. Va fi întins probabil pe două campanii. Sunt multe amănunte care se pot decide în momentul în care vom avea un răspuns afirmativ din partea antrenorului”, a declarat Stoichiță în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport 1.

Dan Petrescu, dorit de FRF

ProTV a anunțat că Federația i-a propus lui Dan Petrescu postul de selecționer și că șansele ca acesta să accepte oferta sunt foarte mari.

Cornel Dinu: „Naționala nu se refuză, dar Hagi a preferat să fie liniștit”
SELECȚIONER
Cornel Dinu: „Naționala nu se refuză, dar Hagi a preferat să fie liniștit”

FRF a mers la Cluj pentru a negocia cu Dan Petrescu

Ovidiu Ioanițoaia, directorul Gazetei Sporturilor, l-a sunat pe Dan Petrescu pentru a îl intreba daca el va fi noul selecționer. 

Răspunsul lui Petrescu: „Au venit la Cluj cei de la Federație. Am discutat cu ei, dar le voi da un răspuns după meciul cu FC Argeș, care va închide anul pentru CFR. Înainte trebuie să discut și cu patronul echipei”

Așadar, Petrescu va lua o decizie finală după 19 decembrie, când e programată ultima etapă din 2021.

30 noiembriea fost data la care, oficial, contractul lui Mirel Rădoi cu naționala a expirat

Avantajele lui Dan Petrescu:

  • Unul dintre cei mai de succes antrenori din fotbalul intern, a câștigat 5 titluri, 4 cu CFR și unul cu Unirea Urziceni, echipe alături de care a obținut rezultate și în cupele europene. Are și o Cupă a Chinei, cu Jiangsu.
  • Este recunoscut ca un tehnician care pune accentul pe rezultate și îndeplinirea obiectivelor, ceea ce a lipsit naționalei în ultimul an.

Dezvantajele lui Dan Petrescu:

  • Face parte din Generația de Aur, aflată în „război” cu conducerea FRF.
  • Este un antrenor cu personalitate, dificil de „ghidonat” de Casa Fotbalului.
  • E sub contract cu CFR, unde are o înțelegere pe 3 sezoane și o clauză de reziliere de 400.000 de euro. Nu este exclus însă să plece în orice moment, dată fiind relația tumultuoasă cu patronul Nelu Varga, nemulțumit de ultimele rezultate și care își dorește să-l aducă pe Mutu.

Dan Petrescu, locul 3 în preferințele fanilor

Într-un sondaj găzduit recent de GSP.ro, la care au participat peste 50.000 de respondenți, Dan Petrescu a ieșit pe locul trei în topul preferințelor fanilor, în spatele lui Edi Iordănescu și Mircea Lucescu. 7.502 cititori, adică 14%, sunt de părere că „Bursucul” ar fi varianta potrivită pentru banca naționalei, arată sondajul GSP.

CV Dan Petrescu

  • 53 de ani
  • echipe antrenate: Sportul, Rapid, Wisla, Unirea Urziceni, Kuban, Dinamo Moscova, Al Arabi, ASA, Jiangsu, Al Nasr, CFR, Hengfeng, Kayserispor
  • 6 trofee, între care 4 titluri în Liga 1 (3 cu CFR, 1 cu Unirea Urziceni)
  • 8 puncte obținute în grupele UCL cu Urziceni, sezonul 2009/10, locul 3 într-o grupă cu Stuttgart, Sevilla și Rangers; a doua cea mai bună performanță a unei echipe românești în grupele Ligii, după CFR Cluj - ediția 2012/13 (tot locul 3, însă 10 puncte adunate)
  • primăvară europeană cu CFR Cluj în sezonul 2019/20, eliminat de Sevilla în „16-mi”, după 1-1 la general. Andaluzii aveau să câștige competiția
Ioanițoaia l-a întrebat direct pe Petrescu: „Dane, ești noul selecționer?” » Răspunsul rapid al tehnicianului + prima reacție a FRF
Dan Petrescu a făcut parte din Generația de Aur

95 de selecțiia strâns Petrescu la națională, în perioada 1989-2000. A înscris de 12 ori

4 turnee finaleși-a trecut Dan în CV: CM '94, CE '96, CM '98 și CE 2000

Programul echipei naționale în 2022

24/25 martiemeci amical
28/29 martiemeci amical
2-4 iuniemeci Liga Naţiunilor
5-8 iuniemeci Liga Naţiunilor
8-11 iuniemeci Liga Naţiunilor
12-14 iuniemeci Liga Naţiunilor
22-24 septembriemeci Liga Naţiunilor
25-27 septembriemeci Liga Naţiunilor

Cerințele lui Dan Petrescu: „Nu ai voie să faci lucrurile astea”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

Florin Bratu și marea problemă a fotbalistului român: „Nu suntem pregătiți pentru fotbalul mare! Și eu eram «pui de Crevedia!»”

România nu poate juca pe Arena Națională în Nations League! Ce eveniment îi alungă pe „tricolori”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (32)
hashtag_truth
hashtag_truth  •  03 Decembrie 2021, 04:54

ashea ceeeeevaaaaa....cat tupeu trebuie sa ai bre nea ovi????...sa intrebi INDIRECT....aaaa...scuze...IN DIRECT.....DANE....???? :)))))))))))))))))))))))))))))))

883758598355956
Adrian Fulgos  •  03 Decembrie 2021, 01:25

La ce citesc pe aici imi dau seama ca si daca ar venii Guardiola si Klopp secund tot s-ar afla "specialişti" sa critice.

mircea_pop112
mircea_pop112  •  02 Decembrie 2021, 22:18

Cum a reusit sa-l faca pe Culio sa revina la cluj cred ca e in stare sa-l aduca si pe G. Hagi inapoi la nationala. Waw ce nationala vom avea cu Popescu in aparare, Hagi la mijloc secondat de Ilie Dumitrescu si Dorinel Munteanu iar Raducioiu cu Adi Ilie in atac! Doamne ajuta!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează