FOTBAL  »  NATIONALA  »  FIFA

Iohannis a cheltuit într-un an întreg 15% din prețul ceasului primit de Mircea Sandu! FIFA și CIO sancționează și ele cadourile pentru oficiali

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 martie 2018 19:38

Mircea Sandu, 65 de ani, fost șef al FRF, a dezvăluit pentru GSP.RO, după acuzele lui Răzvan Burleanu, că a primit mai multe cadouri, printre care și un ceas de 20.000 de euro (Detalii aici).

"Am primit cadouri de la Federațiile din Italia, Spania, Irak. De la ultima îmi aduc aminte că am primit un ceas din aur, cotat la peste 20.000 de euro. Un model în ediție limitată, încrustat cu bustul lui Saddam Hussein", a spus Mircea Sandu pentru GSP.RO.

Deși Sandu susține că nu este ni cio problemă că a primit acest cadou, FIFA are altă poziție. Potrivit "Codului de Etică al FIFA", oficialii au anumite interdicții în ceea ce privește cadourile.

Singurele cadouri pe care le pot accepta oficialii FIFA sunt cele care au valoare simbolică sau modică, nu provoacă un conflict de interese, nu duc la crearea unor avantaje sau nu influențează deciziile oficialilor. Orice cadouri care nu corespund acestor criterii sunt interzise!

Articol din "Codul de Etică FIFA"

3.000 €este valoarea totală a cadourilor primite de președintele României, Klaus Iohannis, pe tot anul 2017. Cel mai scump a fost un tablou de 500 €

FIFA a interzis ceasurile scumpe

În septembrie 2014, Comisia de Etică a FIFA le-a cerut președintelui de atunci, Sepp Blatter, și altor membri al Comitetului Executiv să predea ceasurile primite cadou în camera de hotel, în timpul Campionatului Mondial din Brazilia. Ceasurile au fost oferite de Federația de Fotbal din Brazilia.

The Thelegraph scria că unii membri au luat ceasurile marca Parmigiani, care valorau zeci de mii de euro, alții au anunțat superiorii, iar alții nu s-au atins de ele.

Mai mult, înainte de Campionatul Mondial, Hublot, unul dintre sponsorii turneului, a trimis la FIFA mai multe ceasuri către membri Comitetului Executiv, ca un suvenir, care trebuiau date înainte de Mondial. Totuși acestea au fost refuzate și s-a considerat că nu pot fi acceptat.

Scandal la CIO

La Comitetul Olimpic Internațional a avut loc un scandal după ce Salt Lake City a fost desemnat ca gazdă a Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2002. După această decizie a existat un scandal de mită, pentru că mai mulți membri CIO au primit caoduri precum excursii în Statele Unite, bani și terenuri în SUA.

După acest scandal, în iunie 1999, CIO a introdus în codul de etică faptul că valoarea cadouri nu trebuie să fie mai mare 200 de dolari. În plus, 6 membri CIO au fost expulzați!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
699077510215282
Tudor Chirea  •  08 Martie 2018, 08:20

Mizeria de articol nu este despre S.Mircea, ci despre *** ***, care, chipurile nu cheltuie mult cand vine din concediu si pleaca in vacantta, binenteles in locurio exotice, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

banciuu
banciuu  •  07 Martie 2018, 23:48
Postat de dinamo_forever_77 pe 07 Martie 2018, 20:39

Ne facem ca nu stim ce a facut Mircea Sandu. Sa ne uitam la ceasul lui Prunea de la mana. Oare de unde ? Dar la Sandu. Asta este vrajeala ce spune el De aici si disperarea lor sa ajunga inapoi la cascaval.

Sa inteleg ca esti anti Lupescu?

dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  07 Martie 2018, 20:39

Ne facem ca nu stim ce a facut Mircea Sandu. Sa ne uitam la ceasul lui Prunea de la mana. Oare de unde ? Dar la Sandu. Asta este vrajeala ce spune el De aici si disperarea lor sa ajunga inapoi la cascaval.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează