FOTBAL  »  NATIONALA  »  CM 2022

Ionel Dănciulescu, despre adversarii României din preliminarii: „Să fim realiști”

8 prezențe are Ionel Dănciulescu în naționala României
8 prezențe are Ionel Dănciulescu în naționala României

Articol de GSP - Publicat marti, 08 decembrie 2020 07:59 / Actualizat marti, 08 decembrie 2020 09:39

România și-a aflat aseară adversarele din preliminariile pentru Campionatul Mondial din Qatar 2022. Ionel Dănciulescu, 44 de ani, se așteaptă la o campanie dificilă pentru „tricolori”.

Ionel Dănciulescu: „Meciurile cu echipe mai slab cotate ne dau fiori”

Trebuie să fim realiști și să ne gândim la locul al doilea, nu la primul. Ar trebui să ai un parcurs perfect în rest. Mi-e greu să cred că putem avea o campanie cu puține rezultate negative. Trebuie să lupți pentru locul 2, deși sunt mai multe echipe care pot emite pretenții. 

Macedonia de Nord e calificată la Euro, dar stă în doi fotbaliști, unul de la Genoa și altul de la Udinese. Nu e o echipă extraordinară. Meciurile astea cu echipe mai slab cotate ne dau nouă fiori de multe ori. Islanda nu trece nici ea prin momente extraordinare, a schimbat și ea jucători, cred că s-a terminat un ciclu și acolo”, a declarat Dănciulescu, potrivit digisport.ro.

Cum arată preliminariile pentru CM 2022

Cele 55 de formații din Europa se vor lupta pentru 13 locuri rezervate naționalelor de pe Bătrânului Continent. Ele au fost împărțite în 10 grupe, 5 de câte 5 (A-E) și 5 de câte 6 (F-J). 

Cele 10 câștigătoare ale seriilor se califică direct la turneul final. Ocupantele locurilor doi plus cel mai bine clasate două formații în faza grupelor Ligii Națiunilor 2020 (cu excepția celor deja calificate din aceste preliminarii clasice) vor disputa un play-off în două trepte, 6 semifinale și 3 finale (câte un singur meci, gazda urmând să fie trasă la sorți), pentru ultimele 3 locuri.

VIDEO. Dezvăluiri despre Mirel Rădoi: „La 19:00 avea meci cu Belarus! Știți ce făcea la ora 16:00?”

Citește mai multe știri despre echipa națională:

FRF, poziție fermă: „Cu două echipe ne batem pentru locul secund” » Obiectivul României, trasat: „Asta trebuie să facem!”

Programul naționalei în preliminariile pentru CM 2022 » Trei meciuri într-o săptămână în martie, încheiem în noiembrie

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează