FOTBAL  »  NATIONALA  »  SERBIA - ROMÂNIA 5-0

Jackie Ionescu: "Ne-a lipsit patriotismul, am jucat cu plăcerea de după barul de la Bamboo"

Articol de GSP - Publicat duminica, 11 octombrie 2009 00:00

Jachie Ionescu este de părere că eşecul drastic înregistrat de reprezentativa României la Belgrad, 0-5, este unul normal ţinînd seama de problemele existente la toate nivelurile în România.

"Fotbalul s-a degradat împreună cu ţara, cu toate sistemele sale. Ar trebui să ţinem un moment de resemnare, deşi e un rezultat normal dacă ţinem cont de sistemul ticăloşit care a generat subsisteme asemănătoare în toate domeniile. FRF se include în această categorie, iar nivelul fotbalului a scăzut pînă spre zero. Cei 20 de ani ai mandarului prezidenţial al lui Mircea Sandu se finalizează cu un 0-5 în Serbia, 1-5 cu Letonia  la tineret şi 0-3 cu Scoţia la Under 19.

Aceste rezultate sînt consecinţa a 20 de ani de mandat în care instituţia a avut autonomie juridică şi profesională. Să sperăm că noile alegeri îl vor confirma pe Sandu şi că vom ajunge la nivelul anului 1863, cînd s-a inventat fotbalul. Jucătorii sînt produsul acestui sistem nesănătos, degeaba se disculpă cei care conduc fenomenul"

Profesorul Ionescu vorbeşte despre erorile de selecţie comise de Răzvan Lucescu în alcătuirea lotului pentru jocul de la Belgrad.

"Fiind produsul sistemului, Răzvan Lucescu a acţionat conform principiilor acestuia. A făcut o selecţie emoţională şi sentimentală. El e interesat afectiv de jucătorii la care ţine, nu a văzut pînă la Cluj sau Timişoara, ci s-a uitat din nou spre Rapid şi Braşov. Dispunem încă de jucători capabili de înaltă performanţă, nu sînt văzuţi sau nu sînt doriţi de impresari. Bourceanu, Goga, Deac au fost trecuţi cu vederea, dar au apărut, în schimb, Nicolae Grigore sau Adrian Cristea.

Răzvan trebuie să depăşească perimetrul simpatiilor şi să se orienteze spre cel al valorilor. După ce Piţurcă a fost demis, am spus că el ar fi cea mai bună soluţie şi cred în el în continuare. Totuşi, aşa cum spunea şi Gigi Becali, Răzvan este un antrenor bun, dar un selecţioner prost. România are nevoie de o echipă care să o reprezinte. Răzvan trebuie menţinut, este un antrenor excelent şi un om deosebit, dar trebuie ajutat. Trebuie să uite de la Nistru pînă la Tisa, nu doar în perimetrul Rapid - Braşov.

"Imnul nu a fost intomat de nici unul dintre jucătorii noştri, toţi tăceau înmărmuriţi. La sîrbi, în schimb, a fost cîntat de jucători, antrenori şi de un stadion întreg, în care îi puteam vedea şi pe conducătorii statului cum trăiau momentul.

Nu poate fi ignorat sistemul patriotic şi naţional. 75% din randamentul sîrbilor a venit din dorinţa de a-şi reprezenta ţara, au vrut să-i tăvălugească pe ai noştri şi au reuşit. La noi au jucat cu plăcerea de după barul de la Bamboo, au fost ca nişte surdo-muţi în momentul intonării imnurilor. Nu mai avem sentimentul patriotic pentru că ne-a fost interzis!", a încheiat Jackie Ionescu.

Playtech: BOMBĂ! Cu cine a fost surprinsă Anamaria Prodan după vestea divorțului. Ce au făcut împreună


Comentarii (49)
mightymike
mightymike  •  12 Octombrie 2009, 11:01

Respect Serbia, bafta la Mondiale. Restul e tacere.

 •  12 Octombrie 2009, 10:24

Rapid - Craiova 0-3 cand a fost asta? :))))

lv_uk_26
lv_uk_26  •  12 Octombrie 2009, 00:16
Postat de catpower pe 11 Octombrie 2009, 15:13

Aceste cuvinte ne doare. Din Brasov pan` la Madrid, nu-i nationala ca Rapid.

normal k nu e:)))) va dat-o pe cocoasa akasa asa k nu avetzi voi oltenii sa fitzi ca Rapidul.Frustrare mare,te compatimesc!!

Vezi toate comentariile (49)
Comentează