FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOLONI RĂSPUNDE PROPUNERII LUI MIRCEA SANDU

Ladislau Boloni: "Da, vreau să fiu selecţioner!"

Articol de - Publicat marti, 17 februarie 2009 00:00

Ladislau Boloni face minuni la Standard Liege, dar se gîndeşte serios la posibilitatea de a reveni la echipa naţională a României

O mişcare surprinzătoare are loc în aceste zile în culisele fotbalului * Pe 4 februarie, Sandu l-a lăudat pe Bölöni: “Un om de valoare, dar ne-a abandonat. Poate antrena oricînd naţionala” *Legendar în reţinerea sa, Loţi a dorit să reacţioneze exact pe subiectul unde Sandu îi indicase că a rămas dator * După ce i-a trimis personal un sms lui Sandu, Bölöni a ales gsp ca să comunice cu publicul românesc * Găzduim azi declaraţii ale antrenorului lui Standard Liege, liderul din Belgia, prin care acesta, dincolo de fraze civilizate şi afectuoase la adresa lui Piţurcă, îşi exprimă interesul ferm pentru a reveni la “naţională”


Ladislau Boloni nu s-a schimbat mai deloc de cînd a părăsit "naţionala" României, în 2001. A rămas la fel de pasionat de fotbal, exigent, enigmatic şi charismatic. Doar părul i-a mai încărunţit, semn că viaţa de antrenor în Occident nu este chiar floare la ureche. Cu toate astea n-ai zice că pe 11 martie împlineşte 56 de ani.

Loţi se simte bine la Standard Liege, este omul momentului în Belgia. A cucerit Supercupa, s-a calificat în primăvara Cupei UEFA şi este lider în campionat. Nu trebuie să discuţi prea mult cu el ca să-ţi dai seama însă că-l trage aţa spre România. ;)

Boloni spune că nu ar fi arbitrat niciodată Steaua (video)

Provocarea lui Sandu
Mircea Sandu i-a lansat provocarea: "Boloni e un om de valoare, dar, din păcate, ne-a abandonat. Cînd a venit ca selecţioner, a făcut-o pe un salariu mai puţin bun, dar a muncit extraordinar. E un tehnician care poate antrena oricînd «naţionala» sau orice echipă din România, dar nu ştiu dacă îşi doreşte asta".

"Am construit ceva împreună"
Din Liege, Boloni i-a transmis lui Mircea Sandu: "Îmi doresc!". Apoi a detaliat: "E normal ca preşedintele FRF să se gîndească la soluţii, dacă Piţi va fi demis sau dacă va renunţa el. Mircea Sandu e un preşedinte foarte bun. Pe mine m-a ajutat cît am fost selecţioner. Cît am lucrat împreună am construit o strategie logică. Aşa cum a fost ea, bună rea, am clădit ceva: schimbarea generaţiei, ridicarea jucătorilor din campionatul intern. Am rămas în relaţii foarte bune".

Vezi alte opţiuni pentru înlocuirea lui Piţurcă, în cazul unui eşec cu Serbia şi Austria (video)

Un amplu reportaj despre planurile lui Boloni în această seară la Sport Antena 1 şi la Ştirile zilei de la GSP TV.

Oripilat de stenograme
Boloni ştie ce se întîmplă în fotbalul românesc. "Am auzit de stenograme, brichete şi valize. Cel mai mult mă deranjează limbajul, în spatele căruia este o calitate intelectuală jenantă", a punctat Loţi, care s-a referit şi la implicarea lui Piţurcă în stenogramele DNA: "Sînt convins că Piţurcă, în interiorul lui, este un băiat bun, curajos. Unii îl văd arogant, dar toţi avem defecte. În spatele acestei măşti se ascunde însă un om care gîndeşte, care e ambiţios, care suferă, iar eu mai mult pe omul acesta îl cunosc şi îl iubesc".

Îl susţine pe Sandu
Boloni merge pe mîna lui Mircea Sandu la alegerile de anul viitor, de la FRF. "Are un avantaj extraordinar. Experienţă, relaţii internaţionale, a adus probe în momente delicate. Îşi face bine meseria. Văd din partea sa deschiderea spre generaţia nouă, lucru deosebit. . Dacă va fi ales altcineva, acela va trebui să fie puternic, să egaleze sau să-i depăşească rezultatele lui Sandu, deoarece a ridicat ştacheta la un nivel înalt".

VARINTA LUI LUPESCU
Sabău sau antrenor german
Pentru succesiunea lui Piţurcă, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, l-ar susţine ca primă opţiune pe actualul antrenor al Gloriei Bistriţa, Ovidiu Sabău. De altfel, ezitarea tehnicianului ardelean de a se angaja într-un proiect la un club mai important, gen Dinamo sau Rapid, s-ar lega chiar de perspectiva deja tatonată de a prelua "naţionala" imediat ce Piţurcă ar pleca. Varianta secundă agreată dinspre cabinetul doi al federaţiei vine dinspre piaţa germană, unde Lupescu are multe contacte din vremea cînd evolua în Bundesliga, dar şi în postura actuală de membru al Comisiei de Disciplină a UEFA.

"Dacă am ceva în plus faţă de antrenorii de acasă poate fi perseverenţa, faptul că sînt capabil să muncesc mult. Sînt capabil să mă gîndesc mult"
Ladislau Boloni

"Privit din Occident, fotbalul românesc nu dă o imagine bună, în primul rînd din cauza conducătorilor. Faptul că sînt bogaţi nu înseamnă neapărat că sînt şi utili fotbalului"
Ladislau Boloni

"Nu mai am chef să mint atunci cînd sînt întrebat despre fotbalul românesc şi echipa naţională. Jucătorii români au mentalitate fragilă. A spus-o înaintea mea chiar Mircea Lucescu"
Ladislau Boloni

"Faptul că Mircea Sandu m-a reclamat la UEFA după ce am părăsit naţionala pentru a-mi cere despăgubiri, dovedeşte că este un bun conducător. Interesele noastre n-au putut să meargă atunci în acelaşi sens"
Ladislau Boloni

"Piţi şi-a demonstrat valoarea prin cele două calificări realizate. Ştiu că antrenorii sînt atacaţi cînd echipa greşeşte. Sper să aibă forţa să se califice la CM 2010"
Ladislau Boloni

"Ladislau Boloni a fost la echipa naţională şi ne-a lăsat cu curul în baltă, ce să mai caute şi acum?"
Dumitru Dragomir, preşedintele LPF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (50)
 •  25 Februarie 2009, 13:46

mda...

 •  18 Februarie 2009, 10:42

Spalacitu' asta de Boloni sa zica mersi ca nu i-am taiat capu' dupa ce ne-a parasit in plina campanie de calificare la mondialul din 2002. Daca facea Germaniei ce ne-a facut noua, acum sigur era mort! Normal ar fi trebuit sa i se retraga cetatenia romana pentru ce a facut, si sa fie declarat indezirabil in Romania. Antrenorii nationalelor din orice sport trebuie sa stie ca au responsabilitati majore ca si simbol al tarii noastre!!!

 •  18 Februarie 2009, 00:33

BÖLONI SA ANTRENEZE UNGARIA ! MIRCEA SANDU BATE CIMPII ! A UITAT CUM A TRATAT ACEST UNGUR ECHIPA NATIONALA ! CE "IMPORTANT" ERA SI CUM A TARAGANAT RAMINEREA LA NATIONALA ? O RUSINE ! UN ANTRENOR PIRIT ! AVEM ANTRENORI ADEVARATI ROMANI : PETRESCU, BALINT , LUCESCU, REDNIC, ANDONE , OLAROIU , LACATUS ! PENTRU CE ACEST SOVIN UNGUR ?

Vezi toate comentariile (50)
Comentează