FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONFERINȚĂ

VIDEO Ladislau Boloni: „Să mă ierte jucătorii, dar nu găsești unul talentat în fotbalul românesc!” + „Știu ce trebuia să facă Răzvan Marin la Ajax”

Ladislau Boloni // foto: Raed Krishan +8   FOTO
Ladislau Boloni // foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022 11:38 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2022 12:29

În cadrul conferinței de presă în care și-a exprimat poziția cu privire la negocierile eșuate pentru preluarea postului de selecționer, Ladislau Boloni (68 de ani) a fost întrebat despre calitatea lotului de jucători de care dispune echipa națională. „Nu găsești un jucător talentat”, a afirmat antrenorul.

„V-ați gândit în vreun moment că veți lucra cu un material mai slab? Aveați încredere în lotul de jucători pe care l-ați fi avut la echipa națională?”, a fost întrebat Boloni. 

Antrenorul a punctat că actuala reprezentativă a României este capabilă să facă meciuri foarte bune, dar și să clacheze. Pe deasupra, a opinat că naționala nu dispune de jucători talentați. 

Ladislau Boloni, conferință-maraton » Culisele negocierilor eșuate cu Burleanu: „Asta m-a deranjat enorm. Atunci, de ce dracu' mă cauți pe mine?!”
SELECȚIONER
Ladislau Boloni, conferință-maraton » Culisele negocierilor eșuate cu Burleanu: „Asta m-a deranjat enorm. Atunci, de ce dracu' mă cauți pe mine?!”

Ladislau Boloni: „Tristețea este că nu găsești un jucător talentat în fotbalul românesc”

Nu am curajul să afirm că știu lotul echipei naționale 100%, dar am în fața ochilor jucătorii și posibilitățile pe care această echipă le au. Echipa României poate face un meci deosebit de bun, ca imediat după să clacheze. Ce mă enervează cel mai mult în această privință e că ne inflamăm când batem echipe precum Luxemburg cu 3-0. Eu văd nivelul mai sus.

Am curajul să spun asta: cunosc mirosul vestiarului din Occident, pretențiile să poți ajunge acolo. Eu știu ce trebuie să le spun jucătorilor, văd calitățile lor. O singură calitate caut la jucători. Una singură, dar aia să fie de nivel internațional.

Astăzi, din păcate, în echipa națională a României, capabilă să facă meciuri foarte bune, dar și inexplicabil de slabe, tristețea este - să mă ierte jucătorii, nu arăt absolut deloc cu degetul către ei - că nu găsești un jucător talentat în fotbalul românesc.

Este opinia mea. Sigur, aprecierile mele pot fi greșite. Ultimii jucători de anvergură internațională sunt Cristi Chivu și Adi Mutu. Greșesc cumva? Și asta a fost acum aproape 15 ani!”, a declarat antrenorul. 

Ladislau Boloni: „Știu ce aș fi încercat să le ofer jucătorilor” 

Ulterior, Boloni l-a menționat pe Răzvan Marin, în prezent mijlocaș în Serie A, la Cagliari, echipă care l-a transferat de la Ajax Amsterdam, unde românul nu reușise să se impună. 

„Nu ar fi fost o problemă să lucrez cu ei, știu exact ce ar fi trebuit să facă Răzvan Marin ca el să rămână la Ajax Amsterdam. Știu ce-i lipsește, ce aș încerca să le ofer lor. Mai avem fundașul dreapta care joacă în Spania (n.r. - cineva din sală îi spune numele: Rațiu).

Jucătorii sunt mai puțin vinovați. Cine îi antrenează? Ce fel de aer au respirat acești oameni? Responsabilitatea principală cade pe noi, pe educatori. Cum ne educăm copiii, așa se comportă. E mai greu cu generația nouă, dar te adaptezi. Cauți, trebuie să găsești soluții. Politica sportivă românească cred că este greșită”, a spus Boloni. 

Ladislau Boloni, conferință-maraton » Culisele negocierilor eșuate cu Burleanu: „Asta m-a deranjat enorm. Atunci, de ce dracu' mă cauți pe mine?!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (68)
dragdim
dragdim  •  27 Ianuarie 2022, 04:15
Postat de polistul68 pe 26 Ianuarie 2022, 21:39

Partial adevarat ce spui..factorul tehnic si tactic au ca suport factorul fizic..nu esti rpegatit fizic, nu poti sa arati ce sti tehnico-tactic....dar sa nu confundam talentul cre ia ochiul, gen circar, cu talentul de fotbalist...daca iei mingea si o scunzi dupa cap...daca faci 127 de duble cu standul-dreptul, alternativ..nu insemna neaparat ca esti talentat...talentat esti cand gandesti cu o secunda mai repede decat adversarul...cand esti capabil sa faci preluare pe pozitie viitoare ( degeaba o faci pe exterior, daca o faci static), daca esti capabil sa intelegi si sa anticipezi jocul, daca ai stiinta de a te pozitiona...pt noi , in general, talentat insemna mingicar...in realitate, talentat insemna sa te descurci pe "ogorul" de 120/60 m....clar tehnica individuala e importanta, dar trebuie folosita in folosul jocului, nu pt a distra spectatorii in tribune...Budescu da gol de pe tunelul de la vestiar...dar la nationala, nu a confirmat niciodata. O lovitura liber, un dribling, un sut...nimic-nimic..e talentat pt cei ce apreciaza golurile de pe tunel..pt cei ce vor rezultate, nu va fi niciodata talentat. Imi palce Budescu, il urmarasc, e spectaculos cand vrea, doar ca....nu are rezultate. Pt un suporter, e un jucator fantastic..pentru un antrenor, e genul de jucator -speranta...adica speri sa scoata din "joben" o executie, sa-ti castige meciul..de cele mai multe ori, acea executie nu vine...

E simplu, Chivu îți dădea siguranța și Mutu speranța. Azi tremuram și când jucam cu Liechtenstein. Muller este pe locul 2 in ierarhia paselor de gol, Messi este primul, doua mentalități diferite de a vedea fotbalul, doi super jucatori. Pe Muller, când îl vezi pentru prima data te pufneste rasul și spui ca nu are cu sa fie fotbalist. Uite ca este și e unul imens. Messi e talent pur, Ronaldo nu este, dar compensează prin munca.

gago747
gago747  •  26 Ianuarie 2022, 23:41
Postat de Steaua_inseamna_CSA pe 26 Ianuarie 2022, 12:14

Loți, ai pus punctul pe “i”. Nu există un jucător român care să fie la o echipă mare. Ne bat Macedonia cu Elmas la Napoli și Bosnia cu Pjanic, Dzeko la fundul gol. Stai să vezi ce se supără acum Regele cu nas de tirbușon că n-ai zis de Ianis că este galactic, magistral! Doar creste jucatori de talie mondiala la Academia de Cooperativă!

Noua echipă "Fardul" Constanța.

doctor_strange
doctor_strange  •  26 Ianuarie 2022, 21:51
Postat de polistul68 pe 26 Ianuarie 2022, 21:03

Amice..am doar 53 de primaveri, dar imi place si pe caluclator sa ma joc fotbal...repet....sa intalnesti doar in finala o echipa dintr-un campionat puternic, e noroc chior..ok, englezii erau suspendati parca....si imi spui tu ca Kusisy, sau cum i cheama, a scos pe nu stiu cine, si ca erau buni..da, erau, nu cotnest, dar in fotbal, surprize se pot intampla..vezi Grecia campiona europeana, Rusia bate Spania, etc etc...asa ca hai sa nu ne facem ca nu vedem realitatea...cand a dat de o echipa cu ADEVARAT BUNA, steaua nu a contat...cu Barca in finala, nu a contat fotbalistic , chiar daca au castigat la penaltyuri..cu AC Milan nu are rost sa vorbim...Steaua avea valoarea ei, clar...era o echipa buna. Dar de la a fi o echipa buna, pana la a nega rolul hazardului in parcursul ei..e drum lung.

"Amice" păcat că invidia, gelozia vă întunecă mintea. Dacă era hazard Steaua nu ar fi dominat 3 ani în Cupa Campionilor, a mai jucat încă o semifinală și o finală. E adevărat că în finala cu Milan era deja pe o pantă descendentă, nu mai era Belodedici etc., iar Milan era în ascensiune.

Vezi toate comentariile (68)
Comentează