FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

ANALIZĂ GSP Legiunea renegaţilor » Boloni are o misiune infernală, dacă preia „naționala”: situație fără precedent!

Noul selecționer va avea de alcătuit o națională bună fără să aibă la dispoziție „material” / Sursă foto: Imago Images
Noul selecționer va avea de alcătuit o națională bună fără să aibă la dispoziție „material” / Sursă foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat sambata, 08 ianuarie 2022 07:55 / Actualizat sambata, 08 ianuarie 2022 09:42

Negocierile dintre Ladislau Boloni și șefii FRF s-au prelungit peste weekend. Noul selecționer, indiferent de numele lui, va avea de alcătuit o națională bună fără să aibă la dispoziție „material”. Românii din străinătate nu mai sunt buni nici măcar în eșaloanele secunde din Anglia sau din Italia. 

Federația speră că înlocuitorul lui Rădoi va fi mai inspirat decât a fost Mirel și că el va conduce naționala la Campionatul European viitor. Antrenorul trebuie să fie cu adevărat sclipitor pentru a reuși performanța aceasta!

El nu va beneficia de un bazin de selecție grozav, nici măcar de unul bun. Fotbaliștii români din străinătate sunt mai slabi decât au fost vreodată! Unii dintre ei joacă foarte rar, alții mai apar pe teren, dar nu marchează, deși sunt atacanți și se presupune că ar trebui să adune goluri.

Venirea lui Boloni la națională, criticată de un fost internațional: „E pierdut de realitatea fotbalului din România”
SELECȚIONER
Venirea lui Boloni la națională, criticată de un fost internațional: „E pierdut de realitatea fotbalului din România”

Boloni are o misiune dificilă, dacă preia naționala

Care e situația la zi a unor jucători importanți, pe care i-a folosit Rădoi:

Dennis Man spera să schimbe clubul în iarna aceasta, dar a rămas blocat la Parma. Italienii nu vor să piardă cele 11 milioane de euro pe care le-au investit la achiziționarea lui și nimeni nu mai oferă atât pentru o rezervă din Serie B

Man nu are niciun meci întreg în sezonul acesta. A fost titular doar de șapte ori și a înscris două goluri. Îi va fi greu și în 2022 să joace, fiindcă antrenorul Iacchini folosește un sistem, 3-5-2, în care românul nu are post.

Legiunea renegaţilor » Boloni are o misiune infernală, dacă preia „naționala”: situație fără precedent!
Valentin Mihăilă și Dennis Man Foto: Imago

Nici Mihăilă, colegul lui, nu o duce grozav la Parma. El a prins trei meciuri întregi și nouă ca titular. A înscris doar două goluri. Și pe fotbalistul vândut de Craiova îl încurcă tactica. Dacă nu mai există extreme ofensive, postul lui Mihăilă e desființat, la fel ca al lui Man.

- Tot în liga a doua se află Dragoș Nedelcu, dar în Germania. Dusseldorf l-a împrumutat de la FCSB în vara anului trecut și acum e gata să-l trimită înapoi. Nemții l-au folosit ca fundaș central. Presa germană a scris recent că Dusseldorf a achiziționat un alt stoper acum, după ce conducerea s-a convins că nu se poate baza pe român.

Chiricheș joacă mai des la Sassuolo, dar nici el nu e titular cert. Din 20 de etape a evoluat din start în 14.

- Tot de 14 ori l-a titularizat Crotone, din Serie B, pe Nedelcearu. Ex-dinamovistul e din vara trecută la gruparea din Serie B, după ce mai jucase în Rusia și la AEK Atena.

Straniul caz al lui George Pușcaș

Un caz straniu e acela al lui George Pușcaș. Excelent în Campionatul European de tineret disputat în urmă cu doi ani, românul nu a mai progresat deloc. Inter Milano l-a vândut la Reading, în liga a doua engleză. 

Pușcaș începuse bine în Championship, dar acum a ajuns la 277 de zile fără gol marcat! Suporterii au creat un contor virtual și tot adună zilele care trec fără ca George să înscrie.

Legiunea renegaţilor » Boloni are o misiune infernală, dacă preia „naționala”: situație fără precedent!
George Pușcaș, Reading // foto: Imago

- Când nu-l folosea pe Pușcaș ca titular, Rădoi îl utiliza pe Alibec. Nu e clar ce se va întâmpla cu Denis în perioada următoare. Kayserispor l-a împrumutat la CFR, Clujul l-a dat afară, iar turcii nu-l vor înapoi.

Ajuns la 31 de ani, Alibec speră să fie salvat de vreun club din Liga 1 care să-l ia până la vară, când ar trebui să revină la Kayseri.

Florin Niță a ajuns rezervă la Sparta Praga

- Florin Niță, cel mai bun om al naționalei și cel mai bun fotbalist român din 2021 în Ancheta Gazetei, a devenit rezervă la club! Sparta Praga l-a ținut pe bancă în ultimele șase meciuri din anul trecut. Intrat în conflict cu antrenorul, Niță trebuie să plece ca să redevină titular. Sau să spere că va fi înlocuit tehnicianul.

Legiunea renegaţilor » Boloni are o misiune infernală, dacă preia „naționala”: situație fără precedent!
Florin Niță

Selecționerul nou nu se va putea baza nici pe Ionuț Radu. Fostul căpitan al naționalei de tineret are un meci și jumătate în ultimii doi ani. Nu a mai apărat deloc la Inter din mai anul trecut. Și nici nu va mai apăra dacă nu va schimba clubul.

Nu are nicio șansă în concurența cu "veteranul" Handanovici, iar milanezii au anunțat de curând că l-au achiziționat pentru sezonul viitor și pe Andre Onana, goalkeeperul de la Ajax.

Alex Mitriță a fost un fotbalist excelent pentru Universitatea Craiova, dar acum e de neconvocat. Într-o jumătate de an petrecută la PAOK, olteanul a prins ca titular numai două meciuri! Nici măcar faptul că are un antrenor român, pe Răzvan Lucescu, nu-l ajută să joace mai des.

Florinel Coman, pe care Rădoi l-a folosit din start în victoria din Austria, 3-2, a evoluat doar 26 de minute în ultimele patru luni. Accidentările l-au măcinat pe atacantul de la FCSB în ultimul an și nu e clar dacă și când ar putea să revină în forma lui cea mai bună.

Regresul cel mai mare l-a înregistrat, de departe, Tudor Băluță. Internațional cu opt prezențe la seniori, om de bază în trupa lui Rădoi de la tineret, mijlocașul defensiv pe care specialiștii îl vedeau "noul Gică Popescu" a bifat patru meciuri ca titular în ultimii doi ani! 

El a schimbat trei campionate și nu a jucat nicăieri. A fost rezervă la Brighton, la ADO den Haag și la Dinamo Kiev. Lucescu l-a avut sub comandă timp de o jumătate de an și l-a folosit în campionat timp de un minut! L-a mai trimis pe teren pentru opt minute într-o partidă cu Barcelona, în Champions League, pierdută cu 0-4.

VIDEO Ladislau Boloni și Stoichiță au plecat de la sediul FRF fără să ofere declarații!

Citește și alte știri despre naționala României: 

Venirea lui Boloni la națională, criticată de un fost internațional: „E pierdut de realitatea fotbalului din România”

EXCLUSIV Foști elevi ai lui Boloni, detalii despre stilul antrenorului: „M-a ținut o oră la el în cameră. Mă ducea cu zăhărelul”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (33)
112651963934596
Neagu Mihai  •  08 Ianuarie 2022, 18:41

Forta-Oltenia, mai nene ,cum de ti a trecut prin cap sa ridici Oltenia la gradul de simbol al Romaniei ?! nici in Moldova ,nu sunt oamenii atat de inapoiati ca oltenii.Acum,in 2022 ,in Oltenia gasesti inca rogojini,gumari,chiar si bordeie .Oltenii ,au minim 50 de ani in spatele restului tarii.Culmea e ,ca desi batuti in cap,oltenii sunt fudui si plini de ifose.Adica ei se cred cei mai destepti ,chiar daca in 2022 ,inca sapa o groapa in curte,atunci cand fac poze bust si inca zambesc cand afara sunt fulgere,crezand ca sunt pozati cu blitzul ! ce personalitati a dat Oltenia ,in afara de un Amza Pellea ,Brancusi,Sabin Balasa,Maria Lataretu sau Gib Mihaescu,Titulescu sau Marin Sorescu?! opincarii prazari,inca traiesc in secolul trecut !

adriann_
adriann_  •  08 Ianuarie 2022, 17:11
Postat de daniaania pe 08 Ianuarie 2022, 14:54

No lasa, nu va mai obositi voi sa faceti echipa.Laci va stii pe cine sa aduca fara pile si obligatii, sa alcatuiasca un nucleu de jucatori.Cu si guranta nu i se va putea impune nume de jucatori ca si pana acum.Astept circul mediatic va fi interesant....

Nu intamplator din "articol" lipsesc Maxim si Bicfalvi, amandoi jucatori de atac, amandoi titulari de drept la echipe din campionatele Turciei si Rusiei (ambele mult peste al nostru) si care au fost ignorati sau folositi la minim de cuplul penibil Stoichita&Radoi. Abia astept sa vina Boloni si sa puna punct influentei clanului becali in selectionarea jucatorilor la Nationala etc.

sibelius
sibelius  •  08 Ianuarie 2022, 16:55
Postat de daniaania pe 08 Ianuarie 2022, 14:54

No lasa, nu va mai obositi voi sa faceti echipa.Laci va stii pe cine sa aduca fara pile si obligatii, sa alcatuiasca un nucleu de jucatori.Cu si guranta nu i se va putea impune nume de jucatori ca si pana acum.Astept circul mediatic va fi interesant....

O sa plangi daca o sa vezi ca nucleul va fi acelasi?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează