FOTBAL  »  NATIONALA  »  LITUANIA - ROMÂNIA 1-2

LITUANIA - ROMÂNIA 1-2 // Critici pentru Contra după victoria chinuită din Lituania: "În fișa postului scrie mijlocaș! Ar aduce un plus acolo"

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 octombrie 2018 18:19

Ilie Dumitrescu contestă una dintre alegerile lui Cosmin Contra. Fostul mare internațional e de părere că Nicușor Bancu ar trebui folosit mijlocaș stânga, nu fundaș, așa cum face selecționerul. 

Fostul tehnician de la FCSB nu înțelege alegerea lui Contra, în condițiile în care îl are pe Alin Toșca, fotbalist care poate fi folosit pe acel post. 

"Toşca ar fi o soluţie acolo. Eu rămân la părerea că Bancu nu e fundaş stânga. Eu cred că Bancu ar putea aduce un plus dacă joacă mai avansat.

El, la Craiova, joacă mijlocaş stânga, iar Mitriţă în spatele vârfului. El nu e de profesie fundaş stânga, în fişa postului scrie «mijlocaş»!", a spus Ilie Dumitrescu la TV Digi Sport. 

CLASAMENTUL GRUPEI:

Serbia 3 2 1 0 5-2 7p
ROMÂNIA 3 1 2 0 4-3 5p
Muntenegru 3 1 1 1 2-2 4p
Lituania 3 0 0 3 1-5 0p

PROGRAMUL URMĂTOARELOR MECIURI:

• 14 octombrie | România – Serbia (Arena Națională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)
• 17 noiembrie | Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploiești
• 20 noiembrie | Serbia – LituaniaMuntenegru – România (ora 21:45)

CONTEXT: În funcție de rezultatele obținute în Liga Națiunilor, România poate intra într-o urnă mai bună la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. În plus, dacă nu se califică din preliminariile clasice la EURO 2020, “tricolorii” mai pot avea o șansă la play-off, dar trebuie mai întâi să termine măcar pe locul 2 în Liga Națiunilor, dintr-o grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania. Citește AICI ghidul complet al Ligii Națiunilor!

Citește și: Chipciu: "Nu sunt o pierdere pentru echipa națională. Serbia pare de bătut"

Citește și: Contra surprinde înaintea meciului cu Serbia: "Nu suntem obligați să câștigăm duminică"

Vezi calculele de calificare din grupă!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
1581870215401957
Andronic Popovici  •  13 Octombrie 2018, 10:45

Iliuta ,esti un baiat cu mult bun simt si culmea sti si carte ,dar tot visezi la stele ,de extrema dreapta ce zici ,cand el joaca fundas ,nimic ca e st. ,mai vrei unu pe Tosca ,chiar nu vezi ca visezi la stele ,lasa combinatiile cand vrei sa maresti nr. st-istilor ,ca macane .

whiteredarad
whiteredarad  •  12 Octombrie 2018, 18:56

Am jucat cu Lituania, o echipa din esalonul... 3 spre 4. Victoria a fost norocoasa, norocul, urmarindu-l pina acum pe Contra. Stoperii au fost lenti, si, prea des neatenti, au bubuit mult, si au avut 2-3 scapari netaxate. Inchiderea ( Marin si Anton) a fost subtire, in rest Manea, Bancu, Mitrita,Keseru...mult sub ceea ce se astepta de la ei. Buni au fost Tucudean ( bravo George,,! ), Chipciu si partial Stanciu. Sarbii au jucatori de alta valoare, si, sigur, ne vor pune mari probleme, in apararea noastra. Contra ar trebui sa schimbe ceva, Tamas nu imi pare solutia cea mai buna, la inchidere e nevoie, linga Marin, de altcineva. Chipciu nu joaca-mare pacat- nu stiu daca Rotariu poate da randament acolo. Apoi, sa fim seriosi, Keseru, la Nationala a fost si ramane..nul. Poate ca si Benzar ar avea loc, poate Tosca in centrul apararii si Manea in stanga (..acolo a debutat), Maxim...de la inceput, Mitrita e prea inconstant si uneori individualist. Vazand declaratiile lui Contra ca egalul este o solutie, cred ca vom juca mult mai inchis. dar sper si mult mai serios, cu mai multa determinare si atentie. Altfel....

polistul68
polistul68  •  12 Octombrie 2018, 18:49
Postat de Adrian Constantin Sendroiu pe 12 Octombrie 2018, 18:38

Bancu e singurul fundas stanga bun din fotbalul romanesc. Tosca abia daca poate fi numit fotbalist. Nu-i asa Ilie? Stii si tu asta dar impresarii....

Nu neaparat...amandoi sunt slabi, clar....dar Bancu poate aduce un plus pe faza ofensiva..iar tosca, asa slab cum e...poate juca si central....aici antrenorul decide, ce are nevoie.iar Contra, trebuie sa aleaga intre doi jucatori slabi..la fel cum e si pe partea dreapta....Benzar sau Manea...amandoi, slabi ca fundasi.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează