FOTBAL  »  NATIONALA  »  REMEMBER

Mai ții minte? Cum arăta și ce a făcut naționala României U21 la singura calificare la European » 8 fotbaliști din lotul actual nici nu erau născuți!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 septembrie 2018 10:13

Naționala sub 21 de ani a României e aproape de a doua calificare din istorie la un Campionat European, prima fiind în 1998, când pe bancă se afla Victor Pițurcă, iar în teren, printre alții, juca actualul selecționer Cosmin Contra. 

  • România mai are de jucat cu Țara Galilor, pe 13 octombrie, echipă ieșită din calculele calificării, și cu Liechtenstein, pe 17 octombrie, codașa grupei fără vreun punct. Patru puncte din cele două jocuri pe teren propriu ne sunt necesare pentru a ne asigura matematic locul 1.

La singura noastră participare la un turneul final, în 1998, turneu găzduit de România, naționala de tineret a terminat pe locul 8.

Pe atunci, nu se juca în sistemul grupelor. Ai noștri au jucat direct în "sferturi", fiind învinși de Olanda, 1-2.

Apoi, pentru locurile 5-8, ne-a învins Germania, 0-1 după prelungiri, și Rusia, 1-2. Golurile României de la turneu au fost marcate de Cosmin Contra și Eugen Trică.

În altă ordine de idei, 8 dintre actualii jucători ai naționalei U21 nu erau născuți în 1998: Andrei Vlad, Radu Boboc, Alex Pașcanu, Florin Borța, Alexandru Mățan, Olimpiu Moruțan, Marco Dulca și Ianis Hagi.

Lotul României U21 de la EURO 1998

Portari: Bogdan Lobonț (Rapid București), Tiberiu Lung (Universitatea Craiova)

Fundași: Cosmin Contra (Dinamo București), Erik Lincar (Steaua București), Iulian Miu (Steaua București), Adrian Iencsi (Rapid București),  Cornel Frăsineanu (Universitatea Craiova), Marius Iordache (Universitatea Craiova)

Mijlocași: Mihai Tararache (Dinamo București), Florentin Petre (Dinamo București), Cătălin Hîldan (Dinamo București),  Ionuț Luțu (Universitatea Craiova), Eugen Trică (Universitatea Craiova), Cătălin Liță (Național București), Cătălin Munteanu (Steaua București), Laurențiu Reghecampf (Steaua București), Robert Vancea (Universitatea Craiova)

Atacanți: Ionel Dănciulescu (Steaua București), Adrian Mihalcea (Dinamo București), Cristian Ciocoiu (Steaua București)

Echipa-tip: 

Lobonț - Contra, Iencsi, Lincar, Miu - Fl. Petre, Tararache, Trică, Frăsineanu - Luțu - Dănciulescu

Selecționer: Victor Pițurcă

Citește și: Simulare GSP.ro » Cu cine ar urma să se înfrunte România U21 la EURO 2019 » Echipele calificate, cine dă baraj

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
romeverest
romeverest  •  12 Septembrie 2018, 18:01

Se pare ca “marele fotbalist” Reghecampf nu avea loc nici in primul 11 al echipei de tineret !! Numai nevasta-sa la vazut “Dumnezeul fotbalului din Germania “ !!

coriolanus
coriolanus  •  12 Septembrie 2018, 11:36
Postat de 7martie2018 pe 12 Septembrie 2018, 11:01

Vremurile frumoase: Steaua era in Liga 1, Craiova si Dinamo aveau echipe super talentate, nu aparuse inca canceruI Becali, nationala mare era calificata la Cupa Mondiala.. Dupa 20 de ani, noi am regresat, altii au devenit mai puternici..

Prostalaule.. Era la fel si atunci.. Noi am stagnat, restul au urcat.. In schimb nu aveai unde sa iti versi tu frustrarile.. Te jucai cu batu' in nisip.. Steaua, Dinamo, Craiova, Rapid, aceleasi combinatii erau facute de altii.. Nu aveam noi presa de scandal cum e gigispu sa aflam cate ceva .. Fcsb nu e steaua.. Dar nici mizeria din liga a4a nu e steaua.. La craiova ce sa mai zici.. Au stricat o istorie mare.. Toti ignorantii tupeisti.. Cu tine in frunte..

maxp
maxp  •  12 Septembrie 2018, 11:07
Postat de magic4ever pe 12 Septembrie 2018, 10:46

Ce echipa avem in 98...90% dintre ei au confirmat in liga 1 si in strainatate

In Liga I cam toti ajung sa confirme de la nationala de tineret. Eu chiar doream sa zic ca nu parea nu stiu ce generatie. Jucatori nici buni nici slabi, de consacrat s-au consacrat doar Lobont si Contra din echipa aia (Contra era junior in 1998???). Insa vedem ca prea putini dintre ei au ajuns jucatori de nationala in anii urmatori (majoritatea au prins cateva selectii izolate si atat), pe cand multi altii care n-au facut parte dintr-o astfel de echipa de tineret au format generatia de dupa Hagi in nationala mare.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează