FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV Acid la adresa lui Rădoi: „Angajarea lui a creat profilul de selecționer: fără BAC şi salariu de 120.000 euro”

Mirel Rădoi
Mirel Rădoi

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 noiembrie 2021 09:21 / Actualizat miercuri, 24 noiembrie 2021 10:56

Marcel Pușcaș (61 de ani), președintele de la FC U Craiova, spune că prin aducerea lui Mirel Rădoi (40) pe postul de selecționer, federația a creionat un profil pentru antrenorul ideal care să conducă prima reprezentativă.

În direct la GSP Live, fostul candidat la președinția FRF a lansat o serie de săgeți în direcția lui Mirel Rădoi, cel care până în această lună a ocupat postul de selecționer al primei reprezentative. Amintind de educația lui Rădoi și de lipsa lui de experiență ca antrenor la nivelul primii ligi, Pușcaș i-a conturat acestuia portretul, pe care spune că ar fi normal ca și următorul selecționer să-l aibă.

Nu este prima dată când Marcel Pușcaș are intervenții acide la adresa lui Mirel Rădoi. De-a lungul mandatului acestuia de selecționer, Pușcaș a fost unul dintre cei mai severi contestatari ai săi.

Șefii FRF au zburat după selecționer! » Răzvan Lucescu, surprins în Grecia alături de Burleanu și Stoichiță
SELECȚIONER
Șefii FRF au zburat după selecționer! » Răzvan Lucescu, surprins în Grecia alături de Burleanu și Stoichiță

Marcel Pușcaș: „Numirea lui Rădoi a creionat un profil de selecționer”

„Eu nu înțeleg de ce sunt atâtea discuții în privința plecării lui Rădoi. Trebuia să ne gândim când l-am numit. Numindu-l, automat am creionat un profil al selecționerului României, care arată astfel: fără BAC, fără licență Pro, 11 meciuri antrenate în Liga 1 cu 8 înfrângeri, să fi fost internațional și să fi renunțat la echipa națională și să se încadreze în 120.000 euro salariu anual.

Dacă acesta a fost profilul antrenorului la venirea lui Rădoi, acesta ar putea să rămână și la plecare. Au trecut doar 2 ani de atunci, nu 20! Suntem în plină perioadă de sustenabilitate, de finalizare a unor proiecte începute, nu e nimic anormal în ceea ce spun.

Prea multe discuții, nu e nevoie de un efort prea mare. Într-o zi se poate găsi antrenor de acest profil. Degeaba vehiculăm tot felul de nume, cred că vrem să arătăm că facem ceva. Până la urmă, și antrenorii au o cotă. Nu poți să chemi un antrenor cu două milioane de euro salariu să lucreze pe 120.000 euro, își trage singur craca de sub picioare.

Hai să fim realiști, să vedem ce putem face. Nu poți aduce antrenor cu salariu anual de 500.000 de euro”, a declarat Pușcaș la GSP Live. 

Cu părere de rău, nu l-aș fi pus pe Rădoi. Și da, l-aș fi lăsat să plece. A dovedit pe durata acestui mandat că e un talmeș-balmeș în dorințele lui și în felul în care vrea să gestioneze situația. L-am adus de la tineret ca să întinerească echipa și brusc l-am naturalizat pe Camora.

Nu știu ce se dorește. Ce vrem? Calificarea la EURO 2024? Mai sunt doi ani și jumătate, între timp va fi și un Campionat European de tineret organizat de noi. Să vedem cum le combinăm, pe ce punem preț. Hai să gândim în perspectivă, să vedem care ar putea fi efectele secundare ale deciziilor. 

Vrei să întinerești echipa? Gândește-te unde vor fi Niță, Chiricheș, George Pușcaș, Keșeru, Stanciu, Camora, Bancu în 2024. Privește ce vine din urmă, fă un melanj, abordează Europeanul din 2023 extrem de serios și de acolo să rezulte o echipă capabilă de calificare.

- Marcel Pușcaș 

Citește mai multe știri despre echipa națională: 

L-a ofertat Burleanu pe Edi Iordănescu? Antrenorul a răspuns clar: „E totuși ceva care mă deranjează”

Ce spune Adrian Mutu despre posibilitatea să devină selecționer: „Analizez tot ce se întâmplă” + confirmă negocierile cu Kisvarda

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
sica.nevaccinatu
sica.nevaccinatu  •  26 Noiembrie 2021, 08:57

scriu pentru cei care nu au bac-ul si nu ii vede importanta. asa ca la radoi este multe cauze care sa il faca sa nu mai stea locului la echipa nationala. este multe mizerii si in ziua de azi prea multa scoala strica. dar iar se enerveaza omul nostru cu masina de top si ciuf pe cap cu licenta luata pe la moldova are o arma de top anume tepeul. cit e burleanu in floare nici in pasaret nu-l doare. o sa le arate radoi la toti cine e el... si chiar te poate face de la briu in jos daca nu intelegi. omul are bani multi si nu are timp de citit povesti , carti si alte vechituri din astea pentru ca nu-l ajuta la nimic. baiiatu e tare si merge multe variante pentru a fi antrenor pe la camile. ai dreptate radoi cu " cine este harnic si munceste ori e prost ori nu ginedeste." si are inca de spus multe . are un plin de idei inca... e multe in sufletul lui radoi. sa ne traiesti in mizeria intunericului si lipsei de educatie!

tororosso
tororosso  •  25 Noiembrie 2021, 11:08

Fără bac dar cu salar de 120.000 euro . Ce-ți mai trebuie bac dacă dai numere în Mercedes-AMG GT 63 S 4-Door Coupe , Ferrari F12 Berlinetta , Bentley Bentayga First Edition ,Audi A8, Mercedes-Benz Clasa E, BMW X6 sau Rolls-Royce Cullinan . Ceasuri de 500.000$ care arată ora exactă pe Marte .Un mare cocoș cu creastă ,mândru de garderoba sa motorizată mai are nevoie de bac. ? Adevărat grăit ...omul, oricât de incult este, are personalitate…

prapadlafcsb
prapadlafcsb  •  25 Noiembrie 2021, 02:16
Postat de fcsbesteaua pe 24 Noiembrie 2021, 11:00

Bac-ul luat,garanteaza ca nu mori de foame?

Bacul garantează ca n-ai trecut ca gasca prin apa

Vezi toate comentariile (8)
Comentează