FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Marele of al lui Iordănescu după dezastrul de la Euro 2016: "Regret şi acum că am lăsat acasă acest jucător"

Articol de GSP - Publicat vineri, 14 octombrie 2016 20:20

Anghel Iordănescu (66 de ani) regretă faptul că a renunțat la Alexandru Maxim înainte de EURO 2016. Selecționerul a oferit o reacție surprinzătoare la 3 luni de la turneul final.

"Regret şi acum că l-am lăsat acasă pe Maxim, dar acesta este fotbalul. Eu pregătisem ceea ce va urma.

Stanciu a fost promovat de mine, iar acum este un jucător de bază. Andone a fost promovat de mine, de noi, de conducerea tehnică a echipei naţionale.

Când am plecat de la naţională, am lăsat cinci-şapte jucători extrem de tineri", a spus Iordănescu, la Digi Sport.

Declarația este cu atât mai surprinzătoare cu cât Alex Maxim nu l-a menajat în nici un fel pe Iordănescu după această decizie. Jucătorul lui Stuttgart evoluase în 9 din 10 meciuri în preliminarii și nu se aștepta să lipsească de la EURO 2016.

"A fost cea mai mare dezamăgire fotbalistică pentru mine. Am muncit împreună cu colegii pentru a fi prezent la un turneu final, am ajutat mereu din teren și din afara lui la obţinerea calificării, dar, din păcate, am rămas pe dinafară. Nu spun că eu am dus echipa în Franţa, însă cred că aș fi meritat să fiu în grupul pentru Euro. Am preferat totuși să nu comentez la cald acea decizie a selecţionerului", declara Maxim pentru GSP la începutul lunii septembrie.

România a avut un singur punct la Euro (1-1 cu Elveția). A terminat pe ultimul loc într-o grupă din care au mai făcut parte Franța (1-2) și Albania (0-1).

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (7)
naeconstantin
naeconstantin  •  15 Octombrie 2016, 10:08

Slabut ca antrsnor ai fost, dupa parerea mea, cu toate ca nu sant fan lucescu, omul pe unde sa dus a facut treaba, nu a antrenat echipe mari sa recunoastem dar ceilanti asa zisi antrenori din romania ,sant nulitati pe unde se duc se fac de ras, dar la televizor , vorbesc de zici ca nimeni nu sant ca ei .

sbon
sbon  •  14 Octombrie 2016, 21:46

bine ca l-a luat in locul lui pe Chipciu, cel mai absent jucator de pe teren, daca ar iesi de pe teren fara sa-l prinda camerele nu s-ar sesiza nimic

bvd_magheru
bvd_magheru  •  14 Octombrie 2016, 21:37
Postat de its1134 pe 14 Octombrie 2016, 21:33

Dar n-am ieșit din grupe? Chiar primii..

Am iesit din calificari pe locul 2.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează