FOTBAL  »  NATIONALA  »  BARAJ CM

Știm barajele pentru CM 2022 » Duel-șoc între Italia și Portugalia! România ar fi avut un traseu infernal

Tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar a avut loc astăzi.
Tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar a avut loc astăzi.

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 noiembrie 2021 18:22 / Actualizat vineri, 26 noiembrie 2021 18:44

Tragerea la sorți a meciurilor de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial din Qatar a avut loc astăzi. Cel puțin unul dintre granzii Portugalia și Italia va rata turneul final!

  • Serbia, Spania, Elveția, Franța, Belgia, Danemarca, Olanda, Croația, Anglia și Germania sunt echipele din Europa deja calificate la Campionatul Mondial din Qatar.
  • Semifinalele barajului se joacă pe 24 martie, iar finalele pe 29 martie.

România a ratat la mustață prezența la barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. „Tricolorii” au încheiat pe locul 3 grupa preliminară, la un punct în spatele Macedoniei de Nord. Elevii lui Mirel Rădoi ar fi avut oricum o misiune imposibilă. Fosta adversară a fost trimisă pe „traseul C”, acolo unde e află ultimele două campioane Europene, Italia și Portugalia. 

Ce au făcut stranierii în week-end » Răzvan pierde și derby-ul, după ce ultrașii au întrerupt meciul timp de 40 de minute!
campionate
Ce au făcut stranierii în week-end » Răzvan pierde și derby-ul, după ce ultrașii au întrerupt meciul timp de 40 de minute!

Italia vs. Portugalia la barajul pentru CM 2022

Sistemul de calificare la Campionatul Mondial prin intermediul barajului este unul complicat. Aici au ajuns 12 echipe, ocupantele locurilor secunde în grupele preliminare și cele mai bune două formații din Liga Națiunilor (Austria și Cehia), care au fost împărțite în 3 trasee. 

Pe fiecare traseu, cele 4 echipe se vor înfrunta după sistemul semifinale - finală, câștigătoarea urmând să meargă în Qatar. Semifinalele se vor disputa pe terenul echipei mai bine clasate în preliminarii, în timp ce gazdele finalelor au fost decise prin tragere la sorți.

Șocul barajelor îl reprezintă posibila finală de pe Traseul C, unde Portugalia și Italia, ultimele două campioane ale Europei, s-ar putea înfrunta în meci direct, pe terenul „lusitanilor”, pentru un loc la Mondial.

Traseul A

  • Țara Galilor - Austria (învingătoarea va găzdui finala)
  • Scoția - Ucraina

Traseul B

  • Rusia - Polonia (învingătoarea va găzdui finala)
  • Suedia - Cehia

Traseul C

  • Portugalia - Turcia (învingătoarea va găzdui finala)
  • Italia - Macedonia de Nord

E foarte dificil pentru noi. Macedonia de Nord e o echipă bun, iar dacă vom câștiga, mergem pe teren străin pentru finală, în Turcia sau Portugalia
- Roberto Mancini, selecționer Italia

Cum arată barajele intercontinentale pentru Mondial

Alte două locuri la Campionatul Mondial vor fi obținute prin intermediul unor baraje intercontinentale. Acestea se vor juca pe 13-14 iunie, pe teren neutru. 

  • Câștigătoarea barajului din preliminariile Asiei vs. Locul 5 din preliminariile din America de Sud;
  • Locul 4 din preliminariile din America de Nord vs. Câștigătoarea preliminariilor din Oceania.

Citește și alte știri din fotbalul european: 

Alarmă, Florin Niță! Antrenorul Spartei l-a scos din echipă! Coșmarul trăit în trecut la echipă

Filmarea secretă » Cristiano Ronaldo a făcut prăpăd în vestiarul lui Juventus! Singurul care i-a răspuns

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (39)
2177161549205487
Daniel Buriu  •  27 Noiembrie 2021, 14:46
Postat de Petrescu Eugen pe 27 Noiembrie 2021, 04:51

Ar fi tare sa se califice Macedonia. As pune toti banii de mere la bataie pentru ei, mai ales ca pleaca cu sansa a patra.

Ai vrut sa spui, de bere????

coco1987
coco1987  •  27 Noiembrie 2021, 12:21
Postat de Marika Benche pe 26 Noiembrie 2021, 22:12

Italia a picat ,,miraculos,, cu Macedonia si tot ,,miraculos,, o sa joace cu Turcia in finala binenteles o sa-i invinga . La europeanul din 2020 care sa jucat in 2021 a avut a avut deasemeni un culoar favorabil , marile natiuni parasind competitia in frunte cu Franta , si uite asa macaronarii au castigat pe ,,merit ,, .Parca ,,simt ,, o finala cu turcii ca sa aiba un traseu mai usor . Trecand la o ,,scara ,, mai mic imi aduc aminte de fc olt , flacara si victoria inainte de , 89.

Cred ca *** Un delir total comentariul tau!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

delpiero82
delpiero82  •  27 Noiembrie 2021, 10:58
Postat de Nicolae Grecu pe 27 Noiembrie 2021, 09:44

Hombres, standingul s-a făcut matematic pe baza rezultatelor echipelor în grupe (exceptând locul VI, fiindcă există grupe de cinci). Aveți ceva timp să luați grupele la mână și să calculați punctajul la fiecare pentru ierarhizare? Eu am făcut-o, dar pentru unii bătutul câmpilor e mai simplu.

Felicitari pentru calculul matematic. Si cum a iesit? Mai bun ca cel care era deja pe net?

Vezi toate comentariile (39)
Comentează