FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mihai Stoica vrea o decizie radicală: „Dacă retrogradăm, trebuie schimbat selecționerul” + Cere antrenor străin la națională: „Modelul maghiarilor ar trebui urmat”

Edi Iordănescu
Edi Iordănescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 septembrie 2022 08:20 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2022 08:39

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, este de părere că FRF ar trebui să-l demită pe Edi Iordănescu din funcția de selecționer dacă România retrogradează în Liga C.

Mihai Stoica nu concepe o înfrângere cu Bosnia în ultima etapă, mai ales că bosniecii au câștigat grupa și consideră că Răzvan Burleanu ar trebui să-l demită pe Edi Iordănescu în cazul unei retrogradări luni seară. 

MM Stoica, revoltat de un „tricolor”: „Cea mai mare deziluzie! Nu l-aș chema niciodată la națională!”
FINLANDA - ROMÂNIA 1-1
MM Stoica, revoltat de un „tricolor”: „Cea mai mare deziluzie! Nu l-aș chema niciodată la națională!”

„Eu nu cred că retrogradăm. Bosnia și-a terminat treaba, are 11 puncte. Nu o să vină cu prima echipă, nu știu dacă vor fi interesați de meciul ăsta. Cred că avem o șansă mare să batem Bosnia. Nu e suficient, trebuie să nu câștige Finlanda, dar mi s-au părut destul de subțiri. 

Dacă retrogradăm, eu cred că da, trebuie schimbat selecționerul. Mai rău decât retrogradare ce poate fi? Mai rău decât să retrogradezi nu există. Clar că trebuie luate măsuri dacă retrogradezi, dar eu nu cred că retrogradăm”, a declarat Mihai Stoica la orangesport.

Mihai Stoica: „Cred că modelul maghiarilor ar trebui urmat”

Mihai Stoica este de părere că FRF ar putea încerca din nou să pună un selecționer străin în cazul demiterii lui Iordănescu jr. Acesta o dă exemplu pe Ungaria.

„Eu cred că modelul maghiarilor ar trebui urmat. Nu trebuie să avem neapărat un antrenor român. Antrenorii români de mare valoare stau pe milioane afară. La momentul actual eu cred că dacă ar fi toţi, prin absurd, disponibili pentru naţinională, ar exista bani de salariu, finala ar fi între Olăroiu şi Răzvan Lucescu. Bun, nu sunt disponibili. 

Echipa naţională nu poate ajunge să concureze cu cluburile respective. Atunci aduc un antrenor străin, nu neapărat un antrenor străin care nu ştia, care era lăsat de fotbal, cum era Daum. Daum era lăsat, nu ştia de capul lui. Aduc un Rossi (n.r. - selecţionerul Ungariei), habar nu am, italieni. 

Mă gândeam la genul Stamaccioni. Există atât de mulţi antrenori în Italia. Italia, un izvor de antrenori. La naţională nu trebuie să-i dau un salariu extraordinar, dar o încerc şi pe asta. Vrei un antrenor ca să ce? Să fie ascultător? Nu trebuie să fie neapărat român, din moment ce ungurii au făcut ce au făcut cu un străin”, a mai spus Stoica. 

Cum evită România ultimul loc din Liga Națiunilor

Luni, de la 21:45, Finlanda joacă în Muntenegru, iar România primește vizita Bosniei. Din nefericire, „tricolorii” nu stau la mâna lor, astfel că un succes al finlandezilor la Podgorica ne menține pe poziția a 4-a indiferent de rezultatul nostru cu Bosnia.

Concret, România trebuie să obțină contra Bosniei mai multe puncte decât va obține Finlanda în Muntenegru. La egalitate de puncte, „tricolorii” au avantajul meciurilor directe cu Finlanda (1-0, 1-1). Mai sus de locul 3 nu putem urca.

Programul ultimei etape

  • România - Bosnia (luni, 21:45)
  • Muntenegru - Finlanda (luni, 21:45)

Dacă vom termina pe locul 3

  • rămânem în Liga B din Liga Națiunilor
  • e poziția care practic nu înseamnă nimic, nici în bine, nici în foarte rău
  • păstrăm șanse infime de a fi la baraj, depindem de mult prea multe variabile
  • sigur vom fi în urna a 3-a la tragerea la sorți pentru preliminariile CE

Dacă vom termina pe locul 4

  • retrogradăm în Liga C din Liga Națiunilor, acolo unde în acest moment evoluează echipe precum Gibraltar, Feroe, Lituania, Kazahstan, Cipru, Luxemburg
  • nu avem șanse să ajungem la barajul pentru Campionatul European prin Liga Națiunilor, cel mai important obiectiv pe care îl aveam în această competiție
  • rămânem în urna a 3-a pentru tragerea la sorți a preliminariilor CE, astfel că va trebui să trecem peste cel puțin una dintre cele două echipe aflate peste noi la startul preliminariilor

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Dumitru Dragomir se ia de o „perlă” de la FCSB: „E grăsuț, nu poate fugi”
FCSB
Dumitru Dragomir se ia de o „perlă” de la FCSB: „E grăsuț, nu poate fugi”
Noi pe cine mai batem? România U18 completează seria negativă din ultimele zile: încă un eșec pentru micii „tricolori”
ROMÂNIA U18
Noi pe cine mai batem? România U18 completează seria negativă din ultimele zile: încă un eșec pentru micii „tricolori”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (42)
valentindragobete
valentindragobete  •  25 Septembrie 2022, 23:23
Postat de westfield pe 25 Septembrie 2022, 16:14

Dupa modul in care scrii, mi-e greu sa cred ca ai un nivel mai ridicat decat al unuia de impinge 3 banane intr-un raft la Kaufland. Stai prost tare cu virgulele. Sa mai adaug si ca folosesti cuvinte care nu exista? Nu exista BAAA “supraîndestulator” in limba romana, avutule.

Bag sama că pe tine, gramaticule, te-a frecat grija virgulelor, acum ce să spun, fiecare cu grija lui. Trebuie sa recunosc că "supra îndestulat" a ieșit cum a ieșit adică greșit și nu dau eu vina pe tastatura telefonului, important este că ai înțeles despre ce-i vorba, am greșit și din cauza asta n-o să dorm toată noaptea

adriann_
adriann_  •  25 Septembrie 2022, 20:35

E clar ca stie varul jovanni un italian bun de tot. :)) Bun pentru clanul becali, nu pentru Nationala Romaniei, evident :))

marius46
marius46  •  25 Septembrie 2022, 18:50

Dar daca retrogradeaza FCSB-ul cine ar trebui sa fie demis?

Vezi toate comentariile (42)
Comentează
Close