FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Mircea Lucescu, răspuns tăios pentru Iordănescu: „Sunt unii care stau acasă și n-au ce face”

Anghel Iordănescu. FOTO: Guliver/Getty Images
Anghel Iordănescu. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 iunie 2021 15:33 / Actualizat miercuri, 23 iunie 2021 15:45

Mircea Lucescu (75 de ani) n-a rămas dator și a venit cu o replică în duelul de la distanță cu Anghel Iordănescu (71), după ce „Generalul” a criticat sugestia lui „Il Luce” de a-l aduce pe Marco Rossi pe banca primei reprezentative. 

  • CONTEXT: Anghel Iordănescu l-a taxat pe Mircea Lucescu (75), după ce „Il Luce” l-a propus pentru postul de selecționer al României pe Marco Rossi în prezent pe banca Ungariei. Replica antrenorului de la Dinamo Kiev a sosit în această dimineață.

Mircea Lucescu a părăsit astăzi România, cu destinația Ucraina, pentru a pregăti alături de Dinamo Kiev noul sezon. La plecare, jurnaliștii l-au chestionat pe „Il Luce” cu privire la replica pe care aceasta a primit-o marți seara din partea lui Iordănescu.

Mircea Lucescu: „Unii stau acasă și comentează declarațiile altora”

„Rossi e un băiat care a făcut performanţe extraordinare. Sunt o mulţime de oameni care n-au ce face şi comentează declaraţiile altora. 

Nimeni nu se va lua după mine, eu l-am lăudat pe Rossi pentru că este foarte serios şi are rezultate. Eu nu sunt cel care decide selecţionerul, am dat o sugestie. Sunt unii care stau acasă, n-au ce face, ascultă o declaraţie şi apoi dau o replică. Nici nu mă interesează cine a vorbit”, a afirmat Mircea Lucescu în această dimineață. 

Declarația care l-a deranjat pe Anghel Iordănescu:

Marco Rossi este un fost jucător de-ai mei, nu mă surprinde ce realizări are, un băiat foarte inteligent. Am o relație specială cu el, am rămas în contact cu el, e un tip preocupat să facă performanță. L-aș vrea antrenor la naționala României, e un băiat serios, ar merita. E important să știi să te adaptezi culturii respective, jucătorilor de la națională, dar are o seriozitate în pregătirea meciurilor.
- Mircea Lucescu

Mircea Lucescu și Anghel Iordănescu, antrenorii de legendă ai României 

Cea mai bună perioadă a lui „Il Luce” se leagă de Șahtior, alături de care a câştigat de opt ori campionatul, de cinci ori Cupa Ucrainei şi de alte şapte ori Supercupa. De asemenea, a câștigat și Cupa UEFA în 2008.

Cu Anghel Iordănescu pe bancă, naționala României a bifat cea mai mare performanță din istorie, „sferturi” la Campionatul Mondial din 1994.

VIDEO Victor Becali: „Mă așteptam ca Mircea Lucescu să propună la națională un antrenor român”

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV Mircea Lucescu, taxat în direct pentru ultimele declarații: „Mă așteptam la altceva din partea lui”

Contre între antrenorii de legendă ai României » Anghel Iordănescu: „E cea mai mare prostie pe care o putea spune Mircea Lucescu!”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (51)
coco1987
coco1987  •  24 Iunie 2021, 10:41
Postat de nebeleizis pe 24 Iunie 2021, 06:22

Eu ma refeream la invidie. Sunt 100% sigur ca pe Lucescu nu il intereseaza ce a realizat pupatorul de poze cu morti la nationala. El fiind focusat pe alte lucruri, cum ar fi echipele de club, promovarea de jucatori tineri (Andrea Pirlo e primul nume care imi vine in minte). Dar nah, noi saracii stim ca Lucescu e invidios. Daca citesti articolul, scrie clar ca nici nu a fost interesat cine a zis ce a zis.

Daca era focusat pe altceva, nu venea cu propunere de selectioner, ca de la asta a pornit articolul. Intotdeauna s-a simtit lezat de faptul ca nu a fost niciodata luat in calcul ca selectioner, nici in 98 (cand a plecat Iordanescu) si mai ales in 99 cand a fost ciudatenia aceea cu demiterea lui Piturca, iar Lucescu era in mare forma la Rapid si disponibil (si s-ar putea ca cu privire la acel moment din 99 sa fie indreptatit sa se fi suparat, desi...pentru noi a fost buna alegerea Federatiei, fiindca, cu Ienei, Romania a ajuns cel mai sus ever la un Euro) De atunci, chipurile, nu l-a mai interesat nationala. In realitate, cred ca si-a dorit aproape mereu sa demonstreze ca si el e un bun selectioner, de-asta a imbratisat imediat oferta Turciei, insa nici acolo nu a facut nimic. In sensul asta am zis mai devreme ca il invidiaza pe Iordanescu, fiindca rezultatele lui Iordanescu ca selectioner sunt incomparabile. In orice caz, ambii protagonisti ai acestui articol au facut multe pentru fotbal, si tare m-as bucura sa mai existe un astfel de "conflict" intre doua astfel de personalitati ale fotbalului romanesc si peste vreo 20-30 de ani, insa...ma tem ca nu prea vine nimic din urma in afara de circ...

therealreddog33
therealreddog33  •  24 Iunie 2021, 08:29

O spun ca dinamovist: amândoi au fost mari jucători dar și mari antrenori. Iordănescu ca și selecționer, Lucescu ca și antrenor de club (încă activ la 75 de ani). Toată "cearta" asta e întreținută de media, sa vândă mai bine. Au doua opinii diferite, care e problema? Ultimii doi selecționeri, precum și mulți înainte au fost români, nu am fost niciodată buricul pământului la fotbal. Nici Ungaria nu e, ca și organizare tactica defensiva și motivațional trebuie sa recunoaștem ca Rossi a făcut o treaba excelenta acolo, "materialul" uman fiind cam același ca și în România, cu 1-2 excepții.

paolo11
paolo11  •  24 Iunie 2021, 06:54

A fost dușmănos toată viata. A vrut sa antreneze Steaua și nu l-au vrut ei. De atunci nu-i iartă, pe unde apuca...

Vezi toate comentariile (51)
Comentează