FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

Mircea Rednic, atac dur la Cosmin Contra: „Nu e dinamovist! Nu poți să faci ce a făcut el” » Ce spune despre plecarea lui Mirel Rădoi de la națională

Mircea Rednic
Mircea Rednic

Articol de - Publicat joi, 14 octombrie 2021 10:45 / Actualizat joi, 14 octombrie 2021 14:30

Mircea Rednic (59 de ani), antrenorul celor de la Dinamo, a vorbit despre plecarea lui Mirel Rădoi de la naționala României la finalul preliminariilor. De asemenea, „Puriul” nu l-a uitat pe Cosmin Contra, fost tehnician la Dinamo și echipa națională, pentru modul cum a gestionat perioada petrecută la clubul alb-roșu.

Rednic se declară surprins de alegerea lui Rădoi și consideră că trebuia să aștepte finalul celor două meciuri rămase pentru a-și anunța plecarea de la națională.

„O surpriză pentru mine, tocmai după ce a făcut două meciuri bune cu echipa națională. Au jucat bine și în meciul cu Germania, mi-a plăcut și ca atitudine, prezență, entuziasm din partea jucătorilor. Nu pot să-mi dau seama ce probleme au avut loc ca să ia decizia asta. Mai erau două meciuri, putea să aștepte, sau nu vrea să ajungă la baraj. 

Nu e singurul caz (n.r- ca selecționerul să rămână fără contract) și la Belgia a fost la fel. Alt nivel, alți jucători, trebuie să-l înțelegeți și pe Rădoi. Nu mai sunt jucătorii care erau pe vremea mea. S-ar putea să se răzgândească, chiar nu era momentul. 

Erau două jocuri bune, ați văzut și declarațiile jucătorilor, o echipă unită cum nu era la început. Putea să o facă după cele două jocuri”, a declarat Mircea Rednic la conferința de presă premergătoare meciului cu Gaz Metan.

Nu-l uită pe Contra

Întrebat despre un posibil înlocuitor, Mircea Rednic nu vede un dinamovist pe banca naționalei. Ultimul antrenor alb-roșu pe care România l-a avut a fost Cosmin Contra, pe care însă Rednic nu-l consideră un dinamovist adevărat pentru problemele din ultimul său mandat.

„Nu e treaba mea, sigur nu va fi un dinamovist. Andone nu vrea să vină, e pe la Hunedoara, la București deloc. Nu trebuie să fii liber, că tot mă întrebați. A fost după Lucescu vreun dinamovist? Contra nu e dinamovist, la cum s-a comportat. Nu poți să spui că e dinamovist, un antrenor care acceptă jucători cu acele salarii.

Tu îți ceri banii... Toți muncim, dar, dacă tu chiar iubești un club, faci și tu sacrificii. Cum să fie nevinovat? Și „Salvatorul” e nevinovat, și „Iuda” e nevinovat, toată lumea e nevinovată. Numai Rednic e vinovat. 

În România deranjezi dacă îți spui părerea. Mai ales la mine, abia se așteaptă o declarație pe care o fac și apar tot felul de comentarii. Preocuparea mea principală e să reușim să ne salvăm și la anul să intrăm în play-off”, a mai spus Rednic.

Contra a renunțat greu la bani

Contra a revenit la Dinamo în august 2020, ademenit de proiectul spaniol din „Ștefan cel Mare”, însă a plecat la începutul lui decembrie din cauza problemelor financiare și a rezultatelor slabe. Neplătit în acea perioadă, Contra a cerut inițial 80.000 de euro pentru a renunța la litigiu. În martie 2021, „Guriță” a acceptat până la urmă 40.000 de euro, bani în care intrau și datoriile pentru preparatorul Javi Reyes.

Citește alte știri despre echipa națională:

„O nenorocire!” » Marica, despre decizia lui Rădoi: „Incredibil! Cum să faci așa ceva?!”

Helmuth Duckadam știe motivul pentru care Mirel Rădoi vrea să plece de la națională: „Și-a calculat-o foarte bine”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
p.rares
p.rares  •  14 Octombrie 2021, 23:02

Doi ratati , mare gresala a facut Dinamo cu aducerea acestor doi indivizi,Contra si Rednic, se mai cred si antrenori.

creeperno115
creeperno115  •  14 Octombrie 2021, 22:40

Contra e bun doar la arabi

1745flo
1745flo  •  14 Octombrie 2021, 15:54

De Contra să nu mai aud Vreodată!

Vezi toate comentariile (17)
Comentează