FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

Mirel Rădoi atacat în direct la TV: "Ce îmi mai trebuie ca să antrenez naționala de tineret? Nu îi putem da lui naționala «ventuno»! Nici în Fiji, Papua Noua Guinee sau Groenlanda nu se face asta!"

FOTO: FRF.RO
FOTO: FRF.RO

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 august 2018 11:15

Ionuț Chirilă, 52 de ani, a comentat numirea lui Mirel Rădoi, 37 de ani, pe banca naționalei U21 a României și a criticat decizia celor de la FRF. În plus, Chirilă crede că el era varianta cea mai bună pentru a fi selecționer al echipei de tineret. 

"Sunt lucruri grave care se întâmplă în fotbalul românesc. Nu am nimic cu Mirel Rădoi, îl respect pentru ce a însemnat ca fotbalist. A fost foarte important ca jucător. Cei responsabili de această numire nu îl protejează pe Rădoi. În loc să parcurgă etapele normale unui antrenor, el este expus foarte tare. Este o dovadă de iresponsabilitate foarte mare în ceea ce privește viitorul fotbalului românesc.

Probabil nici în Fiji, Papua Noua Guinee sau Groenlanda nu s-a dat cea mai importată echipă națională pe mâna unuia care a luat licența în urmă cu câteva zile. Echipa de tineret e mai importantă decât cea mare, în ceea ce privește formarea de jucători. Dacă cineva crede oricine poate transforma jucătorii din unii de perspectivă în certitudini, înseamnă că nu mai avem ce să vorbim. Arta asta nu poate fi făcută decât de cineva care a trecut prin toate etapele profesiei.

Și vine întrebarea mea pentru Comisia Tehnică a FRF: care sunt criteriile pentru care Mirel Rădoi a fost numit antrenorul naționalei de tineret a României? Devenim penibili. E vorba de fler când vorbim despre soarta naționalei de tineret? Și eu, ca antrenor la Chiajna, simt că o bat pe AC Milan pe San Siro. Dar tot 8-1 iau. Spun că dau gol pentru că am marcat într-un amical cu Sassuolo, 2-4. Se pune batista pe țambal. Trăim în mocirlă.

Ce îi mai trebuie lui Ionuț Chirilă ca să antreneze naționala de tineret? Întreb pentru mine, care am format echipe, care am câștigat patru campionate la tineret, care am demonstrat la Chiajna că pot face o echipă cu șapte jucători sub 21 de ani și pot fi exponentul fotbalului spectacol. Nu am fost lăsat să antrenez pentru că sunt văzut ca omul lui Mircea Lucescu.

Erau încă 25-30 de antrenori care aveau resursele necesare pentru a duce la bun sfârșit o muncă titanică pentru fotbalul românesc. Naționala României are o șansă de calificare, dar trebuie să ai experiența și capacitatea să manageriezi jucătorii. Nu știu dacă Rădoi poate face asta. Nu putem să îi dăm lui Rădoi cea mai importantă echipă din fotbalul românesc, naționala «ventuno» (n.r. 21 în italiană), doar pentru că a fost alături de conducerea FRF în campanie. Este o responsabilitatea foarte mare", a declarat Ionuț Chirilă la Pro X.

"Chivu va fi foarte mare. A zis că nu poate începe cariera de antrenor decât de la juniorii lui Inter. Felicitări, Cristi Chivu! Va fi un antrenor mare! Guardiola a antrenat la Barcelona B și Andrea Stramaccioni a antrenat grupe de juniori la Inter" Ionuț Chirilă

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (27)
sexilian
sexilian  •  04 August 2018, 17:40

priviti poza,spune tot,***.........

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

martinpen
martinpen  •  04 August 2018, 17:12

citez:"...În loc să parcurgă etapele normale unui antrenor..." Sablonul asta il vezi la oricare antrenor trecut de 45 de ani din Romania, doar din Romania. Si Chirila are chiar cateva exemple din afara... Dar uita restul...

sibelius
sibelius  •  04 August 2018, 15:58
Postat de cpt.ahab pe 04 August 2018, 13:34

Principial, Chirilă are dreptate. Mentalitatea celor din sistem e de a considera o funcție foarte importantă drept o sinecură. Lucrul cu copiii și juniorii de la noi( și aici vorbim de o selecționată) poate fi la îndemâna oricui ne place nouă. Nu-i așa. A fi antrenor de copii și juniori presupune niște calități, a lucra cu adulții, alte calități. Prin urmare, vrem rezultate bune cu metode neprofesioniste, ceea ce iese din sfera logicii. Juniorii noștri se plafonează odată cu trecerea la treapta superioară din cauze cât se poate de concrete: nu sunt bine pregătiți, pentru că antrenorii lor nu știu cum trebuie crescut un copil pentru a performa pe termen lung. Cum să știe, dacă nu-s antrenori specializați pentru domeniul ăsta?! E ca și cum ai pune un profesor universitar, tobă de carte pe materia lui, să învețe copiii pornind de la 1+1. S-ar putea să constați că obține rezultate catastrofale în comparație cu o învățătoare banală, dar extrem de talentată pe porțiunea ei.

Vorbim de selectionata U21, cu titulari si jucatori care prind minute in liga I sau alte campionate, nu despre U15/U17. Faptul ca multi dintre "selectioneri" au sters-o la echipele de club spune multe despre "calitatea" lor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează