FOTBAL  »  NATIONALA  »  CONVOCĂRI

NEWS ALERT Mirel Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru partidele cu Islanda și Liechtenstein din noiembrie

Mirel Rădoi / Sursă foto: Raed Krishan / GSP
Mirel Rădoi / Sursă foto: Raed Krishan / GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 13:37 / Actualizat vineri, 22 octombrie 2021 13:52

Mirel Rădoi (40 de ani), selecționerul primei reprezentative, a anunțat convocările preliminare ale stranierilor pentru partidele cu Islanda și Liechtenstein din noiembrie, decisive pentru calificarea la „barajul” pentru CM 2022.

„Selecționerul Mirel Rădoi a trimis 21 de convocări preliminare către fotbaliști de la cluburi din afara României. Pe lista finală de jucători se vor regăsi o parte dintre aceștia, alături de fotbaliști din competițiile interne”, a anunțat astăzi frf.ro.

Imediat după victoria cu Armenia, Rădoi a aruncat naționala într-un ocean al incertitudinilor. Selecționerul a anunțat că părăsește prima reprezentativă, indiferent dacă echipa va merge sau nu la „baraj”. Aflat pe ultima sută de metri a mandatului său, Rădoi a a anunțat pe ce stranieri se bazează pentru cele două meciuri din noiembrie. Iar lista e una „all-class”, ea cuprinzând cele mai importante nume care evoluează în străinătate. 

Convocările preliminare pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein

PORTAR: Florin Niță (Sparta Praga-Cehia, 11/0) 

FUNDAȘI: Vlad Chiricheș (Sassuolo-Italia, 68/0), Cristian Ganea (Aris Salonic-Grecia, 8/0), Vasile Mogoș (Crotone-Italia, 4/0), Ionuț Nedelcearu (Crotone-Italia, 19/2), Andrei Rațiu (Huesca-Spania, 4/0), Adrian Rus (Fehérvár-Ungaria, 9/0), Alexandru Pașcanu (Ponferradina-Spania, 0/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K.-Turcia, 27/1) 

MIJLOCAȘI: Alexandru Cicâldău (Galatasaray-Turcia, 18/2), Olimpiu Moruțan (Galatasaray-Turcia, 1/0), Ianis Hagi (Rangers-Scoția, 22/2), Dennis Man (Parma-Italia, 12/2), Valentin Mihăilă (Parma-Italia, 5/1), Răzvan Marin (Cagliari-Italia, 35/2), Marius Marin (Pisa-Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K.-Turcia, 49/6), Alexandru Mitriță (PAOK-Grecia, 16/3), Dragoș Nedelcu (Fortuna Düsseldorf-Germania, 5/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga-Cehia, 52/11) 

ATACANT: George Pușcaș (Reading-Anglia, 24/8)

Ce urmează pentru România 

Cu două victorii în noiembrie, împotriva Islandei (11 noiembrie) și a selecționatei din Liechtenstein (14 noiembrie), România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul 2 asigurat. Dacă vom reuși să terminăm pe locul 2, atunci sigur vom disputa primul baraj pentru accesul la CM. 

Acolo vor fi 12 echipe: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii. Cele 12 națiuni vor fi împărțite în două urne: cea a capilor de serie, 6 dintre ele, și restul outsidere. 

Capii de serie vor disputa meciul din primul baraj, manșă unică, pe teren propriu. Cum se vor stabili cele 6 favorite? Exclusiv pe baza punctajului din actualele preliminarii, astfel că în grupa formată din 6 naționale, cum este și cazul nostru, se vor șterge rezultatele cu ultima clasată. Acum, cu 2 etape înainte de final, România are șanse mici să prindă urna capilor de serie. Ar putea acumula un nivel maxim de 13 puncte cu care ar intra în acest clasament și ar fi mai degrabă în afara primelor 6!

VIDEO Mirel Rădoi, anunț-șoc: „Naționala României să își caute antrenor!”

Citește și alte știri despre naționala României:

Rezultatele din octombrie au urcat echipa națională a României în clasamentul FIFA

S-a răzgândit Mirel Rădoi? Dezvăluiri din staff-ul naționalei: „Astea sunt șansele ca el să rămână”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
karolboy
karolboy  •  22 Octombrie 2021, 18:37

Se pare ca toata baza e in Marcovici,el o sa ne califice la mondiale

karolboy
karolboy  •  22 Octombrie 2021, 18:33
Postat de miceap0p pe 22 Octombrie 2021, 15:41

Niciodata? In preliminariile pentru Mondialul din 2002 aveam asa: Adrian Ilie - Valencia, Adrian Mutu - Verona, Viorel Moldovan - Nantes, Ionel Ganea - Stuttgart, Marius Niculae - Sporting, Daniel Pancu - Rapid. Aceeasi distributie si pentru preliminariile euro 2004.

Vorbim de varf de atac.Mutu,Pancu si A Ilie nu erau nr 9 cum se spune

denieru
denieru  •  22 Octombrie 2021, 18:19
Postat de miceap0p pe 22 Octombrie 2021, 15:41

Niciodata? In preliminariile pentru Mondialul din 2002 aveam asa: Adrian Ilie - Valencia, Adrian Mutu - Verona, Viorel Moldovan - Nantes, Ionel Ganea - Stuttgart, Marius Niculae - Sporting, Daniel Pancu - Rapid. Aceeasi distributie si pentru preliminariile euro 2004.

*** sa mai avem macar un jucator la Valencia sau Sporting...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează