FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

INTERVIU Mirel Rădoi glumește pe seama situației de la naționala lui Cosmin Contra: „Să plecăm mai repede, până nu mai convoacă pe cineva de la noi” :)

Articol de - Publicat luni, 18 martie 2019 17:48

Mirel Rădoi, selecționerul U21, 37 de ani, e gata de turneul din Spania, unde naționala de tineret nu va putea miza pe mai mulți jucători importanți. Unii sunt accidentați, iar alții au fost luați de Contra la prima reprezentativă.

- Domnule Rădoi, abordați acest stagiu de pregătire fără mulți fotbaliști de bază.
- Asta este, am întâmpinat multe probleme pentru această dublă amicală cu Spania și Danemarca. Avem atât de multe absențe, dar iau partea pozitivă și mă bucur că se întâmplă asta la meciurile de pregătire. Important e că din spate vin soluții, care sunt destul de bune. Totuși, nu vorbim doar despre această campanie și despre EURO, ci trebuie să ne gândim și la cea care urmează.

- E bine că sunt așa mulți jucători care pot face pasul la prima echipă?
- E normal! Ne bucurăm de fiecare dată de prezența lor acolo. Înseamnă că și-au făcut treaba bine aici și merită să fie în lotul primei reprezentative. Mai departe depinde doar de Cosmin dacă va miza pe ei. Sunt convins că indiferent de cât vor intra, un minut sau 90, vor da totul pentru că au numai de câștigat dacă vor rămâne în circuitul naționalei mari.

- Primul meci e pe 21 martie, cu Spania, un adversar cu jucători de la Real Madrid sau Barcelona.
- Ne-am dorit foarte tare ca unul dintre aceste amicale să fie cu un adversar foarte puternic, unul care să joace în sistem 4-3-3. Pentru că 8 din 12 formații calificate la turneul final joacă acest sistem. Iar noi am întâmpinat ceva probleme cu cei care joacă așa. E un test și vrem să găsim soluții să remediem aceste probleme.

- Chiar fiind mulți absenți, rămân totuși și mulți și în afara lotului, nu există supărare?
- Asta le spun mereu băieților, pentru că vor fi cu siguranță jucători care vor fi nemulțumiți. Mă bucură totuși situația fiindcă arată că își doresc să joace. Le spun că e bine să fie nemulțumiți și, de fiecare dată când au șansa, să îmi demonstreze că am greșit împotriva lor. Să îmi arate că de fapt trebuia să îi aleg ca titulari.

- E greu să motivați fotbaliștii care sunt criticați de patroni?
- Noi am reușit în perioada asta scurtă să îi facem să înțeleagă că atunci când vin la națională, trebuie să ne axăm doar pe ceea ce se cere aici. Sunt norocos pentru că jucătorii au înțeles foarte bine.

- Discutați mult în privat cu băieții?
- Discuțiile pe care eu le am cu jucătorii, le am doar cu acordul cluburilor și al antrenorilor de la formațiilor lor de club. Pentru că nu vreau să intru în viața intimă a nimănui. Nu vreau să am discuții private cu jucătorii despre echipa de club, pentru că nu știu exact care sunt datele problemelor. E adevărat, au existat discuții, asta pentru că echipele și antrenorii nu s-au împotrivit, dar nu vă pot spune ce am vorbit.

- Cât de relevante sunt aceste amicale în contextul dat?
- Nu știu dacă aceste meciuri sunt un reper pentru Euro fiindcă nouă ne lipsesc jucătorii convocați la echipa mare. Plus cei accidentați.

- Mai pleacă cineva după Dennis Man?
- În momentul de față ar fi bine să găsim bilete să plecăm mai repede în Spania (râde). Să nu mai fie convocați jucători de la tineret. Serios vorbind, indiferent câți vor mai pleca, avem soluții și vom căuta mereu noi opțiuni. Faptul că sunt mulți jucători care pot face pasul la prima echipă înseamnă că este o continuitate și nu are decât să ne bucure.

Costache out, vine Drăghici

Valentin Costache a părăsit și el ieri cantonamentul naționalei de tineret din cauza unor probleme, iar în locul său a fost chemat Stephan Drăghici, mijlocașul de 21 de ani de la CSU Craiova, care în prima parte a campionatului a fost împrumutat la Sepsi.

De asemenea, Dennis Man a fost luat de Contra în lotul primei echipe după ce selecționerul a renunțat la Gicu Grozav. La fel s-a întâmplat și cu Andrei Ivan, adus în locul lui Țucudean, în timp ce Adrian Petre e răcit, așa că a fost lăsat acasă pentru a se trata.

9 jucători de la tineret au fost luați la naționala mare pentru "dubla" cu Suedia și Feroe: Cr. Manea, Nedelcearu, T. Băluță, R. Marin, Cicâldău, I. Hagi, Man, Pușcaș și A. Ivan

 Citește și:

Continuă problemele pentru România: Grozav OUT din lot + probleme pentru alți 2 jucători! Contra i-a chemat de urgență pe Dennis Man și Dan Nistor

LOTUL PENTRU CANTONAMENTUL DIN SPANIA

Portari: Andrei Ionuț Radu (Genoa FC/Italia), Cătălin Căbuz (FC Hermannstandt), Andrei Vlad (FCSB)

Fundași: Mihai Butean (AFC Astra), Deian Sorescu (FC Dinamo), Alexandru Pașcanu (Leicester/Anglia), Ricardo Grigore (FC Dinamo), Adrian Rus (Sepsi Sf. Gheorghe), Virgil Ghiță (FC Viitorul), Florin Ștefan (Sepsi Sf. Gheorghe), Radu Boboc (FC Viitorul)

Mijlocași: Vlad Dragomir (Perugia/Italia), Dragoș Nedelcu (FCSB), Lorand Fulop (FC Botoșani), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Dennis Man (FCSB), Valentin Costache (CFR Cluj), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Florinel Coman (FCSB), Carlo Casap (FC Viitorul), Olimpiu Moruțan (FCSB), Valentin Gheorghe (Astra Giurgiu)

Atacanți: Andrei Ivan (Rapid Viena/Austria), Adrian Petre (Esbjerg fB/Danemarca), Denis Drăguș (FC Viitorul)

În cantonamentul din Spania, ce va avea loc în perioada 19-26 martie, tricolorii au programate și două jocuri de pregătire:

21 martie
Spania U21 – România U21
Granada, “Nuevo Estadio de Los Cármenes”
ora 18:45 (19:45 în România)

25 martie
România U21 – Danemarca U21
Marbella Football Center
ora 18:00 (19:00 în România)

Reprezentativa de tineret a României va fi una dintre cele 12 reprezentative prezente la EURO 2019, în Italia. Adversarii tricolorilor din Spania sunt de asemenea calificați la turneul final care va debuta pe 16 iunie.

GRUPA A: Italia, Spania, Polonia, Belgia
GRUPA B: Germania, Danemarca, Serbia, Austria
GRUPA C: Anglia, Franța, România, Croația

PROGRAMUL GRUPEI C:

18 iunie 2019: România – Croația (San Marino, 19:30*), Anglia – Franța (Cesena, 22:00)
21 iunie 2019: Anglia – România (Cesena, 19:30), Franța – Croația (San Marino, 22:00)
24 iunie 2019: Franța – România (Cesena, 22:00), Croația – Anglia (San Marino, 22:00)
*Ora României

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în 5 orașe din Italia și în San Marino: Bologna, Reggio nell'Emilia, Cesena, Trieste, Udine, Serravalle. Din cele 3 grupe se vor califica în semifinale câștigătoarele și cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  19 Martie 2019, 10:12

Si din cati am fost aseara... am rama numai noi 2... U21 ar trebui sa aiba prioritate fata de seniori. De ce? Oricum vor debuta cu o infrangere in Suedia. De ce sa 'strici' U21 ??????

Vezi toate comentariile (1)
Comentează