FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - KAZAHSTAN 0-0

Viitorul sună rău » ”Tricolorii mici” au obţinut doar un egal cu Kazahstan

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 iunie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 04 iunie 2011 00:05

Alibec a ratat un penalty în repriza secundă, iar elevii lui Săndoi nu au reuşit să treacă de modesta naţională a kazacilor.


Dacă la precedenta campanie de calificare Emil Săndoi a preferat jucătorii din campionatul autohton, pentru preliminariile Campionatului European din 2013 selecţionerul Naţionalei Under 21 mizează şi pe stranieri. Portarul Dinu de la Espanol, Mladen de la As Roma, Stoian de la Pescara şi Alibec de la Inter au început titulari noua campanie de calificare la un turneu final.

La Mladen s-au simţit cel mai tare emoţiile. Stoperul "giallorosso" s-a bîlbîit la prima minge din propriul careu şi kazahul Lunin a trecut pe lîngă deschiderea scorului (2). Chiar dacă, de la marginea terenului, Emil Săndoi le-a explicat pe îndelete jucătorilor cum să atace, singurele ocazii ale noastre au venit din faze fixe. Mai întîi, Alibec a tras peste din lovitură liberă de la 25 de metri (18), după care fundaşul Muth a pus "capul" alături la centrarea lui Răduţ (25). Nici oaspeţii nu au fost mai productivi şi doar din întîmplare mingea lovită de acelaşi Lunin, din preajma punctului cu var, a căzut pe plasă (32).

Alibec a înălţat zmeul de la 11 metri
Partea secundă a început în aceeaşi notă de uşoară dominare a tricolorilor, dar fără faze de poartă. Am primit însă un penalty (53). Paul Anton a trimis o minge telefonată spre careul advers, Cosmin Matei i-a luat faţa unui fundaş kazac şi a fost busculat de portarul Otarbayev. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Alibec, defectuos, mult peste. Masaţi în propria jumătate, kazacii puteau da lovitura pe contraatac, dar Dinu s-a interpus, în doi timpi, la şutul lui Tagybergen de la marginea careului mare (61). Ratarea penalty-ului, dar şi egoismul de care a dat dovadă în final i-a atras lui Alibec antipatia publicului. Atacantul lui Inter a fost individualist în mai multe rînduri fiind huiduit copios din tribune. Dezamăgirea putea fi şi mai mare, dacă "catalanul" Dinu nu respingea cu piciorul şutul lui Prokopenko (88), scăpat singur spre poartă.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
flafy
flafy  •  04 Iunie 2011, 12:56

e adevarat ca trebuia sa castigam cu 4,5-0 da aia e atmosfera???nici jumatate din stadion nu era ocupat!

alecsandru_bb
alecsandru_bb  •  04 Iunie 2011, 00:12

Eu nu l inteleg pe Sandoi de ce il aduce pe Alibec care joaca pe la Inter Primaverra si nu l aduce pe Tucudean de la Dinamo care chiar a avut evolutii bunicele in unele meciuri . Alibec si Matei amandoi sunt niste golani si niste fitosi . Tin minte ca jucam la juniori contra lor cand erau la Farul si la un meci au lipsit fiind la lot si i-am batut 3-2 iar in retur ne-au batut cu 4-1 , 3 goluri Alibec si dupa meci imi zice Matei : Sa vazut valoare fratilor . Eu i-am zis : Si in tur nu s-a vazut valoarea ??? La care am ramas uimit la raspunsul lui : Ce valoare ma cu fraieri astia de la mine din echipa , Noroc de mine ca stiu cu mingea si le fac tot jocu la mijloc .

viezure
viezure  •  03 Iunie 2011, 21:57

in OCCIDENT, si-n alte lumi civilizate... cand nu ai performante nu mai ai loc sa continui. Te desparti frumos, cu strangeri de maini si bafta. Iar Sandoi, a avut timp sa munceasca si sa demonstreze. N-a facut nimic. Numai la noi in Romania stau astia cate o viatza pe posturi cu raspundere mare, ca vorba aia, au si ei de hranit o familie, au copii, nepoti... Este incredibil pasivitatea si tranchilitatea cu care vedem astfeld e cazuri. Si mult noroc Sandoi, ca spor la munca nu pot sa-ti transmit, nu cunosti meseria.

Vezi toate comentariile (42)
Comentează