FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19 - BULGARIA U19 1-1

România U19, egalată de Bulgaria în minutul 90+8! Mihăilă a înscris la primul meci după pumnul încasat de la Rus

Articol de - Publicat miercuri, 14 noiembrie 2018 17:04

România U19 a terminat la egalitate, 1-1 cu Bulgaria, în debutul preliminariilor EURO 2019. Mihăilă a marcat la primul meci după pumnul încasat de la Laurențiu Rus, dar bulgarii ne-au egalat la ultima fază. 

Nu are strălucirea precedentei generații U19, în care Mățan, Moruțan sau Micovschi zburdau pe lângă apărările adverse, însă trupa lui Dan Oprescu a fost aproape de o victorie importantă. Doar că Bulgaria a egalat-o la ultima fază, în minutul 90+8!, cu un șut de la mare distanță, opera lui Mitkov. Gol sosit ca o pedeapsă, primit în 11 contra 10. Fuseseră șase minute de prelungiri, cu un supliment generos pentru tragerile noastre de timp.

Golul "tricolor" l-a dat Valentin Mihăilă, în minutul 16, revenit după accidentarea cauzată de Rus, dintr-un penalty scos de Alexandru Stoica II, de la Balotești. Doi pentru că mai există un Alexandru Stoica, 21 ani, fotbalist al Viitorului Constanța. Tot Mihăilă ratase, cu 3 minute înainte, o ocazie rară, fiind prins din urmă chiar când se pregătea să finalizeze pentru 1-0.

Egalarea complică situația în grupă, fiindcă avem nevoie de un rezultat bun împotriva Greciei pentru a nu avea emoții suplimentare când vom termina grupa contra Gibraltarului. Turul de Elită se joacă primăvara următoare, Euro 2019 se dispută în Armenia (7-20 iulie).

România U19 - Bulgaria U19 1-1
Au marcat: Mihăilă (16-penalty) / Mitkov (90+8)

România: D. Cristea - An. Rus, Ehmann (38 Marius Leca), A. Manolache, S. Șerban - M. Șerban, Chiriac (78 D. Toma) - Petrila, Sefer, Mihăilă - Al. Stoica II (56 Baicu)
Antrenor: Dan Oprescu

Bulgaria: Damianov - Borisov, Dmitrov, Kosov, Dicev - Dobrev (82 Stoianov), Stefanov, Antov, Iankov (65 Mitkov) - Mincev, Borukov
Antrenor: Angel Stoikov
Cartonaș roșu: Stefanov (89
Stadion: Sliven (Bulgaria) Spectatori: 50
Arbitru: Fedayi San (Elveția)

În cealaltă partidă, Grecia - Gibraltar 4-0.

Clasament:

1. Grecia 3p (4-0),
2-3. România 1p,
Bulgaria 1p,
4. Gibraltar 0p (0-4)

*La Turul de Elită merg primele două clasate

Etapa următoare: România - Grecia, Bulgaria - Gibraltar (toate 17 noiembrie, 14:30, România joacă la Stara Zagora).

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  14 Noiembrie 2018, 20:48

fotbalul ii pedepseste pe cei care incearca sa-l pacaleasca. remember Morutan cu Ukraina. om in plus, ratari singuri cu portarul si egalati in minutul 98. ne meritam soarta.

merace
merace  •  14 Noiembrie 2018, 18:45

Baietii sunt tineri, mai au timp sa creasca. Daca trec la nationala U21, sigur vor invata si mai mult de la generatia precedenta. Dar sper sa-i bata pe greci, ca sa pastreze sanse mai departe.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează