FOTBAL  »  NATIONALA  »  CRAIOVA

Victor Pițurcă, „săgeți” către Mutu și Marica: „M-aș apăra cum o făceam la națională, dacă n-aș avea jucători de calitate”

Articol de - Publicat vineri, 13 decembrie 2019 17:12

Victor Pițurcă, antrenorul Craiovei, a afirmat că, dacă în Bănie n-ar avea jucători de top, ar proceda ca la lot: „M-aș apăra și aș juca pe contraatac”.

Câtă vreme a fost selecționerul reprezentativei României, Victor Pițurcă n-a scos o vorbă despre calitatea fotbaliștilor cu care a lucrat, mai ales a acelora care i-au trecut prin mână în ultimul mandat. Azi însă, a dat cărțile pe față.

Întrebat dacă la Craiova are jucători de calitate, pentru a-și permite un joc eminamente ofensiv, Piți a fost foarte direct. „Dacă n-aș avea fotbaliști de valoare aș face ca pe vremea când eram la echipa națională. M-aș retrage, m-aș apăra și aș juca pe contraatac”, a spus tehnicianul în vârstă de 63 de ani.

Pe Marica l-a pus la punct

Cu ceva timp în urmă, Piți l-a "sancționat" dur pe Ciprian Marica, după ce ex-tricolorul a povestit că fostul selecționer alegea intenționat terenuri proaste pentru meciurile internaționale mai dificile.

„Păi dacă Marica nu știa cu «coțofana», normal, căutam astfel de terenuri. Dacă știa cu «coțofana», aveam terenuri «biliard», nu?

Probabil oi fi făcut și chestia asta, nu mai țin minte, dar când jucam cu un adversar care ne era superior din toate punctele de vedere, căutam să folosim armele noastre”, a punctat Piți. 

Printre jucătorii ofensivi pe care Victor Pițurcă i-a antrenat la națională în ultimele mandate se numără Adrian Mutu, Ciprian Marica, Nicolae Dică, Alex Chipciu, Lucian Sânmărtean, Bogdan Stancu. În plus, în lotul care a obținut calificarea la Euro 2000 apăreau jucători ca Gică Hagi, Adrian Ilie, Laurențiu Roșu, Dorinel Munteanu și Viorel Moldovan.

3 mandatea bifat Victor Pițurcă pe banca naționalei României: 1998/1999, 2004/2009 și 2011/2014

Citește și:

EXCLUSIV Alexandru Greab, primul nume apărut pe lista cu achizițiile iernii a lui Victor Pițurcă

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
mihneadds
mihneadds  •  13 Decembrie 2019, 21:14

Mai bine ar sta cu curul in piarta ca cfr si ar lua puncte. Toata liga 1 sa stea in careul ei fiecare echipa, iar de minge sa nu se atinga nimeni la mijlocul terenului!! Nu e mai bine asa?

magic4ever
magic4ever  •  13 Decembrie 2019, 20:19

Are perfecta dreptate Piturca...cand ai fotbalisti mediocri si adversarii iti sunt net superiori tehnic, trebuie sa stai la cutie si sa joci pe contraatac sau sa speculezi fazele fixe...

antalmihai
antalmihai  •  13 Decembrie 2019, 19:31

altii daca li se incheie contractul miine, antrenorii adica, il folosesc pe jucator in interesul echipei. tu stii ce inseamna martic, adica ce jucator este? de unde sa stii papagalule...ai devenit insuportabil, nebunule...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează