FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - OLANDA, MARȚI, 14 NOIEMBRIE, 21:00, PROTV ȘI LIVETEXT PE GSP.RO

Planul selecționerului Olandei! Advocaat vrea să devină recordman + decizie înaintea meciului cu România

Articol de - Publicat marti, 14 noiembrie 2017 09:55

Când a venit ieri la București, totul era limpede pentru Dick Advocaat. Meciul cu "tricolorii" era ultimul pe banca Olandei, având contract până la 1 decembrie.

Antrenorul în vârstă de 70 de ani, care a condus de trei ori "naționala" portocalie - doar Rinus Michels a mai reușit această performanță în ultimii 62 de ani - are totuși un obiectiv pentru acest amical. Unul important pentru el.

Advocaat vrea neapărat să învingă pe Național Arena. Dacă reușește, devine selecționerul batav cu cele mai multe succese. Ar fi cea de-a 37-a sa victorie în 62 de partide cu Oranje. Recordul rezistă de 77 de ani. Doar că englezul Bob Glendenning a avut nevoie de 87 de meciuri pentru a câștiga de 36 de ori. Ce-i drept, în 17 ani: 1923-1940.

Aseară, tehnicianul olandez a condus ultima sa ședință de pregătire, pe Național Arena. Mai întâi, o jumătate de oră de încălzire, din care n-au lipsit careuri 6 contra 3, sprinturi și exerciții de tehnica pasei în regim de viteză.

Apoi, a împărțit lotul în două, dând startul unui meci pe jumătate de teren, titulari contra rezerve. O partidă pe care a urmărit-o foarte atent, alături de secundul Ruud Gullit, pentru ca la final să-și lase jucătorii la selfie-uri cu un mic grup de fani olandezi entuziaști, spre deosebire de ziariști, în opinia cărora vin vremuri grele: "Pentru prima oară după multă vreme, nu mai avem o generație atât de bună".

Sneijder nu va fi nici azi titular

Wesley Sneijder, 33 de ani, căpitanul și recordmanul de selecții la Oranje, 132 de meciuri și 31 de goluri, a fost deranjat că Advocaat l-a lăsat tot meciul pe bancă în Scoția. "M-a nemulțumit că nu m-a folosit deloc. M-a iritat acest lucru. Vreau să fiu întotdeauna în iarbă. Dar nu fac un capăt de țară. Sper doar să joc împotriva României". Nu va fi însă nici azi titular.

  • România și   Olanda se vor duela azi, de la ora 21:00, într-un meci amical, ultima partidă a "tricolorilor" din acest an. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe ProTV.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
ray51
ray51  •  14 Noiembrie 2017, 10:12

Poate acest grup olandez care mimeaza fotbalul, nu ne va crea probleme insurmontabile. Mi-ar placea un meci cu multe goluri. Macar atat.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează