FOTBAL  »  NATIONALA  »  PRELIMINARII CM 2022

România - Islanda, fără spectatori! Vestea momentului: fanii interzişi din nou pe stadioanele din România!

România - Islanda se va disputa, cel mai probabil, fără spectatori
România - Islanda se va disputa, cel mai probabil, fără spectatori

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 octombrie 2021 14:19 / Actualizat vineri, 22 octombrie 2021 18:10

Din cauza situației epidemiologice din România, toate competiţiile sportive din următoarea perioadă se vor juca fără spectatori.

După câteva luni în care suporterii au putut reveni pe stadioanele din România, ne pregătim din nou pentru meciuri jucate cu porție închise. 

„Explozia” de îmbolnăviri din ultima perioadă i-a determinat pe oamenii din fruntea statului să ia măsuri inclusiv în lumea sportului, una dintre ele fiind disputarea tuturor partidelor fără spectatori, măsură care îi va viza chiar și pe cei vaccinați, notează G4 Media

Torje ia atitudine în privința vaccinului: „Dacă voiau să ne omoare, aruncau o bombă, nu ne chinuiau 7 ani”. Rednic: „Suntem cobai”
Dinamo
Torje ia atitudine în privința vaccinului: „Dacă voiau să ne omoare, aruncau o bombă, nu ne chinuiau 7 ani”. Rednic: „Suntem cobai”

România - Islanda, fără spectatori

Propunerea s-a transformat în certitudine în urma deciziei CNSU de azi. Pe lângă partidele din Liga 1, de suferit va avea și prima reprezentativă. Pe 11 noiembrie, în Ghencea, dăm piept cu Islanda, într-un meci care ne poate asigura în proporție mare calificarea la „baraj”. Din păcate, e „tricolorii” nu vor beneficia de aportul spectatorilor.

Măsurile propuse în Hotărârea 91 a CNSU au fost trimise spre aprobare Guvernului României.

„Situația e delicată la nivel național, iar ceea ce ar trebui să primeze e sănătatea oamenilor. Dacă aceasta va fi decizia, va trebui să ne subordonăm. Repet, sănătatea e cea mai importantă”, a comentat Gică Popescu, președintele Farului, la emisiunea „Liga Digisport”.

„Dacă nu vreți la ATI, vaccinați-vă!” » Iohannis anunță noi măsuri: „Nevaccinații vor avea o sumedenie de restricții”
PANDEMIE
„Dacă nu vreți la ATI, vaccinați-vă!” » Iohannis anunță noi măsuri: „Nevaccinații vor avea o sumedenie de restricții”

Principalele restricții care vor intra în vigoare în România: 

 • interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, circulației persoanelor în afara locuinței / gospodăriei în intervalul orar 22,00-05,00, cu anumite excepții;
 • interzicerea, pentru o perioadă de 30 zile, desfășurării activității operatorilor economici care activează în domeniul comerțului/prestărilor de servicii în spații închise și/sau deschise, în intervalul orar 21,00-05,00;
  activitatea restaurantelor, cafenelelor etc. în interiorul clădirilor și la terase să fie permisă până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, în intervalul orar 05,00-21,00;
 • interzicerea activității în baruri, cluburi și discoteci pentru o perioadă de 30 zile, precum și organizarea și desfășurarea evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), a concertelor și spectacolelor;
 • interzicerea participării spectatorilor la competițiile sportive;
 • accesul la toate activitățile și evenimentele organizate în perioada de 30 de zile conform prezentei hotărâri, să fie permis doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală;
 • organizarea programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puțin 50% din angajați;
 • accesul vizitatorilor în toate instituțiile publice centrale și locale, operatorilor economici, care funcționează în clădiri de birouri private, să fie permis doar persoanelor care fac dovada vaccinării, trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sau testării;
 • abilitarea Ministerul Educației în vederea emiterii ordinului de ministru privind modificarea structurii anului școlar 2021-2022;
  instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Ce urmează pentru România 

Cu două victorii în noiembrie, împotriva Islandei (11 noiembrie) și a selecționatei din Liechtenstein (14 noiembrie), România ar încheia grupa cu 19 puncte și ar avea locul 2 asigurat. Dacă vom reuși să terminăm pe locul 2, atunci sigur vom disputa primul baraj pentru accesul la CM. 

Acolo vor fi 12 echipe: toate cele 10 formații de pe locurile 2 din preliminarii, plus cele mai bune două câștigătoare de grupă din Liga Națiunilor, care nu se vor regăsi pe primele două poziții în preliminarii. Cele 12 națiuni vor fi împărțite în două urne: cea a capilor de serie, 6 dintre ele, și restul outsidere. Capii de serie vor disputa meciul din primul baraj, manșă unică, pe teren propriu. 

Cum se vor stabili cele 6 favorite? Exclusiv pe baza punctajului din actualele preliminarii, astfel că în grupa formată din 6 naționale, cum este și cazul nostru, se vor șterge rezultatele cu ultima clasată. Acum, cu 2 etape înainte de final, România are șanse mici să prindă urna capilor de serie. Ar putea acumula un nivel maxim de 13 puncte cu care ar intra în acest clasament și ar fi mai degrabă în afara primelor 6!

Klaus Iohannis: „Cei nevaccinați vor avea o sumedenie de restricții”

Citește și alte știri despre naționala României:

NEWS ALERT Mirel Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru partidele cu Islanda și Liechtenstein din noiembrie

FIFA a stabilit când se trage barajul la sorți pentru CM 2022 » Cum se poate califica România

Playtech: BOMBĂ! Rafila, anunț ȘOC despre românii cu 3 doze de vaccin! Toți trebuie să afle


Comentarii (23)
geo_bruba
geo_bruba  •  22 Octombrie 2021, 18:38

Intrebat "care este fundamentul stiintific al masurilor dvs", Ara*at a raspuns: "Sunt măsuri care se iau, nu neapărat să ai argument științific." :)))))))))))))))))))))))))

geo_bruba
geo_bruba  •  22 Octombrie 2021, 18:34
Postat de sibelius pe 22 Octombrie 2021, 18:19

Doamna Sosoaca, dumneavoastra sunteti?

Domnule Postelnicu, dvs sinteti?

sibelius
sibelius  •  22 Octombrie 2021, 18:19
Postat de steaua.inseamna.csa pe 22 Octombrie 2021, 18:01

România mai are Guvern!? Pt a lua astfel de măsuri mi se pare de bun simt ca Guvernul sa aibă măcar girul Parlamentului.

Doamna Sosoaca, dumneavoastra sunteti?

Vezi toate comentariile (23)
Comentează