FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISLANDA 0-0

Ianis Hagi, contrat de Răzvan Raț, fotbalist cu 113 selecții la echipa națională: „Cu tot respectul, e irelevant!”

Ianis Hagi a avut o bară în meciul contra Islandei / FOTO: Gazeta Sporturilor +42   FOTO
Ianis Hagi a avut o bară în meciul contra Islandei / FOTO: Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 noiembrie 2021 17:51 / Actualizat vineri, 12 noiembrie 2021 18:55

Remiza naționalei cu Islanda, scor 0-0, a provocat un val de reacții în fotbalul românesc. „Tricolorii” și-au diminuat șansele pentru calificarea la „baraj” și totul depinde acum de rezultatul meciului Macedonia de Nord - Islanda, unde avem nevoie ca nordicii să nu piardă, iar noi trebuie să ne impunem în Liechtenstein.

Vineri seara, Răzvan Raț, fostul fotbalist cu 113 selecții la prima reprezentativă, a ținut să-i ofere un răspuns lui Ianis Hagi, cel care declarase după egalul cu Islanda că actuala generație e capabilă de rezultate importante în fotbalul european.

Ianis Hagi, nervos la interviuri: „Când pierzi o calificare, crezi că dezamăgirea e mică?!”
ROMÂNIA - ISLANDA 0-0
Ianis Hagi, nervos la interviuri: „Când pierzi o calificare, crezi că dezamăgirea e mică?!”

Răzvan Raț: „Singura menire a naționalelor de tineret e să dea jucători la prima reprezentativă”

Cu tot respectul, e irelevant! Trebuie să mai spun o dată că singura menire a naționalelor U18, U19, U20, U21 e să dea jucători la prima reprezentativă. Rezultatele acestor naționale sunt irelevante. 

5 fotbaliști prezenți la Europeanul de tineret din 2019au evoluat joi cu Islanda: Nedelcearu, Cicâldău, Ianis Hagi, Pușcaș și Ivan.

Germania U21, campioană la Campionatul European de Tineret, a dat un singur jucător la echipa națională mare a nemților. Asta este statistica! Singurul lucru care contează este echipa mare”, a afirmat Răzvan Raț, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la Digi Sport. 

Răvan Raț: „Făceam calcule, dar noi încă nu ne calificaserăm”

Răzvan Raț a analizat în amănunt situația echipei naționale, considerând că prima reprezentativă are prea puțini jucători care să conteze la nivel eurpean. 

„Am spus-o după victoria din Islanda. Făceam calcule, dar noi încă nu ne calificaserăm. Toate lucrurile pleacă de la faptul că avem puțini jucători care evoluează la echipe importante. Nu sunt fotbaliști care să joace constant la echipele de club. Apoi e vorba chiar și despre educația civică, despre lucrurile care se întâmplă în afara terenului”, a spus Raț. 

România e la mâna Islandei înainte de ultima etapă

România a remizat cu Islanda, 0-0, în preliminariile CM 2022, și are nevoie de ajutor în cursa pentru un loc la barajul pentru CM 2022.

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda
+38 FOTO

În acest moment, România este la mâna Islandei, care trebuie să încurce Macedonia de Nord în ultima etapă. „Tricolorii” au 14 puncte, la punct în spatele Macedoniei de Nord (15), astfel că Islanda trebuie să nu piardă pe 14 noiembrie pentru ca România să aibă șanse la barajul pentru CM 2022:

  • Dacă Macedonia de Nord pierde cu Islanda, România trebuie să bată Liechtenstein. Clasament final: România: 17 puncte, Macedonia de Nord: 15 puncte
  • Dacă Macedonia de Nord face egal cu Islanda, România trebuie să bată Liechtenstein. Clasament final: România: 17 puncte, Macedonia de Nord: 16 puncte

VIDEO Ionuț Badea, după egalul României cu Islanda: „La națională contează doar rezultatul”

Citește și alte știri despre echipa națională a României:

Punct cu punct, Marica a ieșit să desființeze argumentele lui Rădoi! Mesajul de ultimă oră postat de fostul atacant al naționalei

Altă voce care indică marea greșeală făcută de Rădoi: „A destabilizat vestiarul” + Nu crede că Islanda ne va ajuta din nou

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
2038312519728712
Peter Dark  •  17 Noiembrie 2021, 08:50

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

118678163542371
Dan Dumitrescu  •  14 Noiembrie 2021, 16:11

Ianis are o situație ingrată nereușind cu tot sprijinul acordat de presă să iasă din umbra tatălui. E bunicel, și atât. Rădoi, în schimb, vrea să-și mai bată joc de câteva calificări. În mod normal, când ratezi obiectivul pleci de bună voie, nu stai să mai negociezi nimic. Dar, lipsit de orice bun simț, el mai vrea. Oare pe el îl mai vrea cineva?

prapadlafcsb
prapadlafcsb  •  13 Noiembrie 2021, 02:35
Postat de dobrin pe 12 Noiembrie 2021, 22:03

Hagi cica a inceput sa-i duca pe aia mici la teatru. Ca sa aiba Kira audienta.

Hai ca și fata lu chivu e actrița

Vezi toate comentariile (19)
Comentează