FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA 0-2

În sfârșit, România și-a regăsit liderul! Cine a fost motorul naționalei cu Islanda: cifre de excepție

La Reykjavik, mijlocașul Nicolae Stanciu a avut, după foarte mult timp, o prestație de excepție la națională / foto: Cristi Preda (GSP) +39   FOTO
La Reykjavik, mijlocașul Nicolae Stanciu a avut, după foarte mult timp, o prestație de excepție la națională / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat sambata, 04 septembrie 2021 06:48 / Actualizat sambata, 04 septembrie 2021 11:53

ISLANDA - ROMÂNIA. La Reykjavik, mijlocașul Nicolae Stanciu a avut, după foarte mult timp, o prestație de excepție la națională, fiind decisiv pe tabelă, dar și foarte activ în ambele faze ale jocului echipei. 

Meciul România-Islanda a consemnat nu doar revanșa „tricolorilor” pentru eliminarea din barajul pentru Euro 2020, ci și reapariția la rampă a celui de care se legau în ultimii ani speranțele fanilor, mijlocașul Nicolae Stanciu. 

A fost cel mai bun joc al său din ultimii ani la echipa națională, unde mai mereu a fost foarte discret sau, uneori, absent, aproape jalnic. Rupea norii la Slavia, inclusiv în duelurile din cupele europene, dar de fiecare dată când era convocat suferea parcă o transformare, fiind mai mereu departe de ceea ce se aștepta de la el, să fie liderul, sufletul ofensivei.

Stanciu, gol și pasă de gol după aproape 3 ani 

Joi seară, la Reykjavik, Stanciu nu doar că a oferit o pasă de gol, cu noroc, pentru Dennis Man, care a deschis scorul, dar a și marcat pentru 2-0, aducând liniștea în tabăra noastră. Trecuseră aproape 3 ani de când mai reușise asta, în meciul cu Serbia (2-2) din Liga Națiunilor, în deplasare, când a înscris din penalty și l-a servit pe Țucudean pentru egalarea finală. 

Dincolo de aceste reușite care se văd pe tabelă, cu Islanda a fost însă unul dintre cei mai activi jucători ai naționalei lui Rădoi. A pasat, a deposedat, a pus osul, a fost un alt Stanciu față de partidele din ultimii ani.

A pierdut 12 mingi, dar numai una în propria jumătate, a dat trei pase periculoase, a câștigat 5 din 5 dueluri defensive și a avut 5 tackling-uri reușite din tot atâtea încercări. Dovadă că a înregistrat și cel mai mare indice general InStat de pe teren, 319, fiind urmat de Niță, cu 304. 

Stanciu a vrut să se retragă de la națională în 2019 

Stanciu pornise ca din pușcă la echipa națională. Marcase de 4 ori în primele 5 partide de la debutul său cu Lituania (1-0, a marcat chiar el) în martie 2016. 

În sfârșit, România și-a regăsit liderul! Cine a fost motorul naționalei cu Islanda: cifre de excepție
Stanciu a fost lider la toate capitolele în Islanda / foto: Cristi Preda (GSP)

Apoi s-a mai diluat, iar în ultimul timp, părea că se pierduse printre „tricolori”. A ratat acel penalty în prelungirile partidei cu Muntenegru, apoi a pierdut o minge din care Suedia a înscris al doilea gol în preliminariile Euro 2020. În 2019, după un meci câștigat greu acasă, cu Malta, vorbea chiar despre retragerea de la echipa națională, dar a fost convins de Cosmin Contra să nu renunțe.

Cifrele lui Stanciu în ultimele 10 meciuri oficiale ale naționalei

În sfârșit, România și-a regăsit liderul! Cine a fost motorul naționalei cu Islanda: cifre de excepție

"Puțină lume ne dădea șanse când a văzut lotul convocat de Mister. Majoritatea era sceptică. Înseamnă enorm pentru mine, având în vedere că anul trecut nu am câștigat în Islanda. Am vorbit mult între noi despre acea partidă. Chiar dacă jucăm într-o competiție diferită, ne-am dorit foarte mult să câștigăm. Cu siguranță ne-a motivat. Eu am avut șansa să particip la un Euro, știu ce înseamnă. Ne-a durut mult atunci.

Este un schimb de generații. De acum 6 ani, când debutam eu, mai sunt puțini. Vin jucători foarte buni din spate. Facem tot posibilul să îi integrăm, să nu aibă emoții. Trebuie să avem mare grijă de ei. Merită să fie aici și viitorul sună bine cu ei. Mă refer la Rațiu, la Markovici, care au debutat- Nicolae Stanciu, mijlocaș România

Noi am început foarte bine repriza a doua, Stanciu a accelerat jocul. Mi-a plăcut foarte mult și finalizarea lui la golul nostru de 2-0 - Ilie Dumitrescu, fost internațional, la DigiSport

2 aniși 10 luni trecuseră de la ultimul gol marcat de Nicolae Stanciu pentru România, la victoria cu Lituania, 3-0, pe 17.11.2018

319a fost indicele general InStat al lui Nicolae Stanciu, cel mai mare dintre toți jucătorii care au evoluat în meciul Islanda - România, el fiind urmat de Fl. Niță, cu 304

+35 FOTO

VIDEO Dorinel Munteanu, mulțumit de jocul lui Alibec: „A fost foarte bun, mi-a plăcut!”

Citește și alte știri despre naționala României: 

Markovici n-a făcut nimic, dar gâfâie » Situație de neînțeles: a jucat 15 minute în Islanda, a fost cel mai slab și „e obosit”

Islanda - România 0-2. Nicolae Stanciu, mentorul noii generații: „Viitorul sună bine cu ei!”

EXCLUSIV Verdictul specialiștilor despre golul marcat de Nicolae Stanciu cu Islanda. A fost sau n-a fost ofsaid?

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
mehighms
mehighms  •  05 Septembrie 2021, 07:30
Postat de steaua1986. pe 04 Septembrie 2021, 12:23

Asta a jucat la clona gigista, asta spune multe....

csa 2017!

endeavour
endeavour  •  04 Septembrie 2021, 16:39
Postat de avitus pe 04 Septembrie 2021, 12:31

Articol din categoria "Dupa cum bate vantul".

Stanciu a jucat bine! Oricum mai bine ca pana acum. Nu cred ca era nevoie de un articol special, dar in afara de perioada jucata la clona fc fcsb care l-a tras inapoi, acum de cand joaca afara, e mai dinamic! S-o tina asa pentru romania nu pentru impresarii gigisti care fac nationala dupa bunul lor plac!

hmmmm
hmmmm  •  04 Septembrie 2021, 13:22

Să nu uităm că Islanda revine unde îi e locul, o echipă slabă care a avut o generație foarte bună. Nu cu ei ar trebui să ne comparăm. Vom vedea adevărul cu Macedonia, o echipă mediocră; atunci abia vom vedea dacă suntem în stare de "funcționare".

Vezi toate comentariile (17)
Comentează