FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SPANIA

ROMÂNIA - SPANIA // VIDEO Spaniolii au retrăit confruntarea din Ghencea: „Lăcătuș l-a făcut knock-out pe Goikoetxea și i-a distrus genunchiul lui Camacho” » Replica lui Lăcă în Marca!

Articol de - Publicat joi, 05 septembrie 2019 13:45

ROMÂNIA - SPANIA // Marca a comentat alături de Andoni Goikoetxea Olaskoaga (63 de ani) acel meci câștigat cu 3-1 în preliminariile CE 1988, dar Marius Lăcătuș (55 de ani) spune: „Uitați că după acea partidă eu am stat o lună și jumătate din cauza unei lovituri primite de la Camacho”.

Au trecut 32 de ani de la ultima confruntare directă cu ibericii de la București și la Madrid încă se vorbește despre acel meci de coșmar pentru La Roja și jucătorii săi. 

Pe 29 aprilie 1987, în prelimininariile CE 1988, am învins Spania cu 3-1 în Ghencea, după ce fuseserăm depășiți la limită la Sevilla, 0-1. 

„I-a provocat o ruptură a ligamentului lateral intern și a meniscului la genunchiul drept” 

„Miguel Muñoz avea probleme dinaintea partidei. Gordillo era accidentat, iar Carrasco l-a anunțat pe selecționer că nu poate juca la doar câteva ore de joc”, rememorează Marca.  

„Partida a început cu o ciocnire între Sanchís și Hagi”. Apoi, Lăcătuș s-a activat. „În minutul 20, l-a făcut knock-out pe Goikoetxea. În minutul 35, atacantul român s-a aruncat asupra lui Camacho, provocându-i o ruptură a ligamentului lateral intern și a meniscului la genunchiul drept”.

„Era Camacho, care înjura” 

Amândoi au fost schimbați imediat. „La pauză, intram în vestiar cu medicul când am auzit pe cineva urlând. Era Camacho, care înjura”, a dezvăluit Goikoetxea în Marca.  

„Lăcătuș ne-a accidentat pe amândoi. Era un jucător vehement, dur. Eu l-am văzut venind din spate, dar nu m-am putut proteja. Sunt momente de fotbal. Așa juca el, avea o personalitate puternică. Sunt convins însă că nu a făcut-o intenționat”, a adăugat spaniolul. 

„Eram agresiv, dar nu violent” 

Lăcătuș a comentat și el pentru Marca acele clipe. „Eram un jucător care dădea totul. Agresiv, dar nu violent. Niciodată nu voiam să accidentez pe nimeni”, a declarat Lăcă.  

„Voi mereu vorbiți de Goikoetxea și Camacho, pentru că erau doi fundași duri, iar eu eram atacant. Totuși, nu spuneți nimic că după acea partidă eu am stat o lună și jumătate din cauza unei lovituri primite de la Camacho”, subliniază „Fiara”.

Chiar dacă i-am bătut pe spanioli, la finalul preliminariilor, tot ei au câștigat grupa și s-au calificat la Euro. Au adunat 10 puncte. Noi, doar 9.  

„După acel meci, m-am întâlnit cu Goiko la un Oviedo - Bilbao și cu Camacho la un amical al Stelei pe Bernabéu. Am rămas prieteni” - Marius Lăcătuș, pentru Marca

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - SPANIA // VIDEO Mihai Stoichiță surprinde: „Jucătorii experimentați trebuie să învețe de la cei mici” + „Să îi tratăm pe spanioli cu lipsă de respect”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (22)
2368856776766751
Gerosu Dan  •  06 Septembrie 2019, 12:25

Goikoetxea la viata lui, i-a rupt glezna lui Maradona cu un fault de la spate, pe stilul faultului la Ardeleanu mentionat inainte si lui Shuster i-a paradit genunchiul definitiv si astia sunt doar cativa pe lista lui. Deci toti 3 sunt niste mardeiasi, derbedei dar Lăcă este al nostru si-l iubim.

cneius
cneius  •  05 Septembrie 2019, 19:34

"....încă se vorbește despre acel meci de coșmar"...a fost un meci de fotbal, nu batalia de la Rovine !

uefa_84
uefa_84  •  05 Septembrie 2019, 18:41
Postat de fcu1948 pe 05 Septembrie 2019, 17:39

Fiind născut in 1964, Lăcătuș avea 26 de ani in 1990 atunci când s-a transferat la Fiorentina. Adică exact vărsată ideală marii performante, atunci când un fotbalist are și experiența necesară sa se impună, cât si posibilitatea sa crească in valoare. Din păcate nu a avut calitatile necesare (valoare, inteligenta) pt fotbalul european, a fost bun doar pt campionatul nostru plin de blaturi și de arbitraje părtinitoare. Sa nu uitam cartonașul galben primit pt intrarea criminala la Ardeleanu.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează