FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SUEDIA 0-2

România - Suedia 0-2 // GALERIE FOTO Eveniment în memoria lui Didi Prodan » Raț, Niculae sau Cristi Pulhac dau de pământ cu România și Cosmin Contra: „Nu mai avem valoare! Selecția trebuie făcută imparțial!”

Articol de , - Publicat sambata, 16 noiembrie 2019 21:15

Foști internaționali au criticat prestația jalnică a României nu doar cu Suedia (0-2), ci în toată această campanie, contestând și deciziile tehnice și de selecție ale lui Cosmin Contra.

Sâmbătă s-au împlinit 3 ani de la dispariția fostului internațional Didi Prodan. Și ca de obicei, comemorarea s-a făcut prin fotbalul amintirilor, la sala din Chiajna, unde Steaua, Dinamo, Rapid și echipa gazdă, alcătuite din foste glorii, au jucat în memoria marelui lor coleg sau prieten.

Inevitabil, eșecul lamentabil al „tricolorilor" cu Suedia a fost printre subiectele cele mai intens discutate de foștii fotbaliști, majoritatea cu paride la națională. Dezamgiri, critici, chiar și ironii. 

„Suntem jos, să recunoaștem" 

Răzvan Raț, cel care a strâns 113 meciuri la echipa națională, era dezamăgit: „Din păcate, ce am văzut cu Suedia nu ne-a plăcut. Ăsta e nivelul la care suntem. Nu trebuie să ne mai ferim. Avem așteptări mari dar suntem jos. Mi-e greu să accept, dar e realitatea, nu stăm deloc bine. Avem o generație bună U21, dar la seniori e altceva. Iar nivelul nortru e foarte scăzut, asta e".

L-a competat și fostul său coleg, Daniel Niculae: „De ce ne-a fost frică n-am scăpat. Știam că Suedia e experimentată. Ai noștri nu jucaseră o partidă sub o asemenea presiune. Nu putem să dăm vina doar pe antrenor. Chiar dacaă a riscat cu Mogoș. Nu de asta am pierdut. Culegem roadele a ceea ce am semănat acum mulți ani. Copii nu mai vin spre fotbal, echipe de tradiție dispar. N-aș vrea să fiu în pielea lui Contra. Probleme la noi nu e antrenorul". 

Ciprian Mozacu, organizatorul evenimentului: „Vreau mai multe echipe”

Bratu: „La națională trebuie un antrenor cu experiență"

Un alt fost internațional, Florin Bratu spunea că „nu-mi place să critic, dar nu mai avem valoarea de acum 30 de ani. Eu cred totuși în acești jucători fiindcă avem viitor. Dar probabil e o problemă mentală. Am demonstrat că nu știm să gestionăm astfel de momente. Mereu antrenorul e primul care plătește. Să vedem cine va veni în locul lui, la națională trebuie un antrenor cu experiență. Contra a avut rezultate la început, dar în ultimul timp s-a întâmplat ceva acolo". 

„Trebuie să faci selecția corectă"

+19 FOTO

Poate cel mai dur a fost Cristi Pulhac: „Păi dacă facem o selecție de la old boys am fi avut și noi două ocazii cu Suedia. Am fost la meci și am plecat supărat. Putem mai mult, dar cineva trebuie să-i instruiască pe jucători. Toți au jucat prost și avem același discurs. Mai așteptăm doi ani, patru ani. Ca antrenor, când ajungi la lot, trebuie să fii imparțial, să faci selecția corectă, indiferent unde ai jucat. Nu am înțeles titularizarea lui Mogoș, nu era momentul să joace acum, cu Suedia. Trebuie lăsate orgoliile deoaparte la nivelul ăsta, să ajutăm naționala. Toți vorbesc despre șansa din Liga Națiunilor, dar noi n-am făcut nici un meci strălucit în campania asta".

„Trăim din amintiri, avem pretenţii mari, dar, din păcate, nu reuşim. Nu am mai văzut de mult atâta neputinţă. Nu mai aveam nici puterea să ne revenim. Am fost la pământ din toate punctele de vedere! Chiar aşa de jos să fim, chiar aşa de mici?" 
Gabi Balint, fost internațional 

„Cred că şi Contra a fost resemnat, şi-o fi dat seama că nu are nicio şansă. Am văzut cum erau cei din teren. Aşa era şi pe bancă. Nu au crezut în ei, au fost prea speriaţi" 
Gabi Balint, fost internațional 

„Nu mi-a plăcut maniera, diferența care a fost. Suedezii ne-au fost superiori. Noi n-am putut să ne ridicăm nici măcar la pretenția că am făcut un joc bun. De mult n-a mai evoluat naționala într-un așa mod" 
Anghel Iordănescu, fost selecționer 

„Selecționerul a avut timp să cunoască jucătorii. Meciul cu Suedia a fost o decepție, dar în niciun caz nu cred că selecționerul trebuie să plece. Până în decembrie trebuie să-i respectăm contractul" 
Anghel Iordănescu, fost selecționer 

VEZI ȘI:

FCSB // Curățenia începe cu Bojidar Ciorbadjiski » Gigi Becali renunță la ȘAPTE jucători în iarnă! Numele sunt surprinzătoare

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
1391972634181505
Adrian Popescu  •  17 Noiembrie 2019, 13:02

@moșierul bine zis...discuții din astea la șmecherie cu glumițe pe margini cu reporter care îi îndeamnă să atace și cu băieții care aruncă vorbe așa să râdă asistența și apoi se duc la șpriț mulțumiți”că le-am zis-o”este țara plină...Știe Pulhac ce trebuia făcut, sau Mozacu sau Raț sau Daniel Niculae...ce naiba eu știu că”basonul de mareșal stă în ranița fiecărui soldat”dar nu merge oriunde, oricum și cu oricine.

lumaxus
lumaxus  •  17 Noiembrie 2019, 11:41

Pestele de la cap se impute. Evident ca problema incepe de la varful federatiei. Burleanu nu are ce cauta acolo. Incredibil cum a obtinut al doilea mandat, prin spaga si aranjamente. Un politruc, incompetent, pus pe capatuire ca si ceilalti de langa el. De unde performanta? Cat timp politicul se amesteca in sport, inca nu am atins fundul gropii. Imi aduc aminte de alt hot, Dragomir. Nimeni nu este de neinlocuit. Comunist prost. Daca inlocuiesti valoarea cu politruci si incompetenti, asta este rezultatul.

mosierul
mosierul  •  17 Noiembrie 2019, 05:00

... ăștia critica de parcă atunci când jucau ei ar fi fost mai bine...vai de ei fotbaliști români. Hagi , Popescu și ceilalți care au scris istorie pentru fotbalulul românesc nu câștigau bani mulți dar veneau cu sufletul și inima la națională... Ăștia ce joacă acum vin la națională , așa, ca să își etaleze tatuajele, frizurile sau mașinile ...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează