FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U19 - LITUANIA U19 0-0

VIDEO+FOTO România U19 - Lituania U19 0-0 » „Tineretul” lui Alexandru Pelici rămâne fără gol marcat în calificările pentru Turul de Elită. Urmează meciul decisiv

România U19 - Lituania U19 / FOTO: Răzvan Păsărică +13   FOTO
România U19 - Lituania U19 / FOTO: Răzvan Păsărică

Articol de , - Publicat sambata, 24 septembrie 2022 22:11 / Actualizat duminica, 25 septembrie 2022 01:25

România U19, selecționata antrenată de Alexandru Pelici, a remizat, la Voluntari, cu reprezentativa similară a Lituaniei, scor 0-0, în cel de-al doilea meci al calificărilor pentru accederea la Turul de Elită. Duelul de la Voluntari a fost marcat și de problemele apărute la instalația de nocturnă, care au dat peste cap prima repriză. 

Preluată recent de Alexandru Pelici, naționala U19 nu-și găsește deloc ritmul. „Tricolorii” au bifat cel de-al doilea pas greșit la rând în fața unor adversari de calibru inferior, complicându-și considerabil situația din grupă. La fel ca în meciul cu Letonia, puștii României au fost neinspirați la finalizare, făcându-l mare pe goalkeeper-ul oaspeților. 

„Tricolorul” făcut praf în direct: „Inexistent, nota 4! N-a avut nicio realizare!”
FINLANDA - ROMÂNIA 1-1
„Tricolorul” făcut praf în direct: „Inexistent, nota 4! N-a avut nicio realizare!”

România U19 - Lituania U19 0-0 » „Tineretul” lui Pelici rămâne fără gol marcat în calificările pentru Turul de Elită

Bordușanu, Radaslavescu și Burnete au semnat cele mai mari șanse ale echipei noastre, care se pregătește acum să-și măsoare forțele cu Austria, liderul grupei. România are nevoie de victorie pentru a spera la calificarea la Turul de Elită

Selecționata U19 evoluează în această lună în grupa de calificare la EURO 2023 alături de Letonia, Lituania și Austria. Toate meciurile se dispută în România. La turneul final din Malta, din 2023, se vor califica doar 7 reprezentative alături de țara gazdă.

România U19 - Lituania U19 0-0 » „Tineretul” lui Alexandru Pelici rămâne fără gol marcat în calificările pentru Turul de Elită. Urmează meciul decisiv
România U19 - Lituania U19 / FOTO: Vlad Nedelea
România U19 - Lituania U19 / FOTO: Răzvan Păsărică
România U19 - Lituania U19 / FOTO: Vlad Nedelea
România U19 - Lituania U19 / FOTO: Vlad Nedelea
România U19 - Lituania U19 / FOTO: Vlad Nedelea
+9 FOTO

Pelici: „Dacă e să luăm statistica, au avut puține ocazii”

Mihai Stoichiță despre România U19 - Lituania U19 + viitorul lui Edi la națională: „V-am mai spus de atâtea ori!”

Probleme cu nocturna la Voluntari

Conform reporterilor GSP aflați la stadion, nocturna stadionului „Anghel Iordănescu” a cedat parțial chiar înainte de startul partidei. Meciul a început, astfel, cu o întârziere de câteva minute.

Problemele au apărut cu 10 minute înainte de start, când întreg stadionul s-a cufundat în beznă din cauza unei pene de curent. După două minute, nocturna a pornit din nou, fără să funcționeze însă la capacitate maximă.

Situația s-a repetat în minutul 30, când nocturna a cedat din nou. Partida a fost întreruptă pentru aproximativ 10 minute.

FINAL » România U19 - Lituania U19 0-0

Desfășurarea liveTEXT a partidei:

  • Final de meci: România U19 și Lituania U19 încheie partida la egalitate, scor 0-0. Aproximativ 200 de spectatori au asistat la confruntarea de la Voluntari.
  • min.90: Partida e prelungită cu patru minute. 
  • min. 73: Reluare cu capul a lui Atanas Trică de la prima bară, minge se duce puțin alaturi.
  • min 64: Burnete primește la colțul lung, trimite cu capul, respinge din nou portarul lituanienilor. La faza imediat următoare, Burnete reia la prima bară, oaspeții resping din nou. 
  • min.61: Pelici îi trimite în teren pe Atanas Trica și Musi, care intră în locul lui El Sawy și Radaslavescu.
  • min.60: Lituanienii au ratat o ocazie mare, prin Perveinis, care a trimis peste, singur, dintr-o poziție ideală. 
  • min. 60: Execuție spectaculoasă a lui Bordușanu, care se lasă pe minge si trimite din voleu. Atent, Virvilas prinde balonul. 
  • min.58: Lovitură de cap a lui Radaslavescu de la 11 metri, Virvilas se întinde si reține.
  • min 56: Burnete preia o minge în careul advers, trage pe jos și înscrie, reușita e anulată pe motiv de ofsaid.
  • min.53: Dinamovistul Antonio Bordușanu expediază un șut în forță de la 25 de metri, goalkeeper-ul lituanian reține fără emoții.
  • min.46: O schimbare a efectuat Pelici la pauză. Olteanul David Sala e trimis în teren în locul lui Vulturar. 
  • min.46: A început repriza secundă!
România U19 - Lituania U19 / FOTO: Vlad Nedelea
România U19 - Lituania U19 / FOTO: Răzvan Păsărică
România U19 - Lituania U19 / FOTO: Vlad Nedelea
România U19 - Lituania U19 / FOTO: Vlad Nedelea
România U19 - Lituania U19 / FOTO: Vlad Nedelea
+9 FOTO
  • Pauză la Voluntari! România U19 și Lituania U19 se află la egalitate, scor 0-0.
  • min.45+9: Radaslavescu își încearcă norocul de la distanță, șutul său capătă o traiectorie interesată, dar mingea cade deasupra porții oaspeților.  
  • min.45: Repriza este prelungită cu 13 minute, din cauza întreruperii de mai devreme. 
  • min.45: Bordușanu șutează violent la colțul scurt, goalkeeper-ul Lituaniei respinge. În prealabil, Burnete semnase o alte ocazie mare a selecționatei lui Pelici.
  • min. 40: După 10 minute de întrerupere, partida e reluată printr-o minge de arbitru. 
  • min. 30: E iar beznă la Voluntari! Instalația de nocturnă a picat din nou, în minutul 30 al partidei. Partida e întreruptă în aceste momente. 
  • min.17: Șut puternic al lui Duțu de la peste 30 de metri, mingea îi sare îi față lui Virvilas, care reține în doi timpi.
  • min.15: Acțiune personală a lui Bordușanu, care intră în careu, trage la coltul scurt, puțin pe lângă poartă.
  • min.13: El Sawy e găsit cu o centrare excelentă în careu, dar finalizează complet greșit, lovitura sa de cap ducându-se la câțiva metri de poarta lituanienilor. 
  • min.10: Ne apropiem periculos pentru prima oară de poarta lituanienilor. Goalkeeper-ul oaspeților respinge o minge în față, dar Radaslavescu ratează întâlnirea cu balonul. România U21 se mulțumește cu o lovitură de colț.
  • min.5: Gineitis, „optarul” lituanianilor, execută în zid o lovitură liberă de la 25 de metri distanță de poarta lui Dincă. 
  • min.1: A început partida de la Voluntari. „Tricolorii” sunt obligați să câștige pentru a face uitată remiza cu Letonia  de acum trei zile și a rămâne cu șanse de calificare la Turul de Elită.
  • Partida începe cu o întârziere de șapte minute, din cauza problemelor întâmpinate la instalația de nocturnă.
Noi pe cine mai batem? România U18 completează seria negativă din ultimele zile: încă un eșec pentru micii „tricolori”
ROMÂNIA U18
Noi pe cine mai batem? România U18 completează seria negativă din ultimele zile: încă un eșec pentru micii „tricolori”

România U19 - Lituania U19, echipe de start:

ROMÂNIA U19: 1. Dincă-cpt. – 2. Maftei, 3. Grigore-Huideș, 17. Duțu, 13. Borza – 6. Boțogan, 8. Vulturar – 7. Bordușanu, 20. El Sawy, 10. Radaslavescu – 9. Burnete
Rezerve: 12. Lefter – 4. Șuteu, 5. Pașcalău, 11. Musi, 14. Kovács, 15. Bujor, 16. Leață, 18. Sala, 21. Trică
Selecționer: Alexandru Pelici

Lituania U19: 12. Virvilas – 23. Andruškevič, 3. Grabažis, 4. Jurjonas, 2. Aleksa – 16. Džiugas, 8. Gineitis – 7. Bička, 10. Buzas-cpt, 11. Lukšys – 19. Steponavičius
Rezerve: 1. Kiriejevas – 5. Paliušis, 6. Šluta, 9. Perveinis, 13. Nainys, 15. Ževžikovas, 17. Kaušinis, 18. Stankevičius, 20. Skirmantas
Selecționer: Tomas Ražanauskas

LOTUL ROMÂNIEI U19:

  • Portari: Ștefan Lefter (CS Corvinul 1921 Hunedoara), David Dincă (Clubul Sportiv al Armatei Steaua), Valentin Mărgărit (AFC Progresul 1944 Spartac)
  • Fundași: David Maftei (Unirea Dej), Robert Sălceanu (Gloria Buzău) Alexandru Șuteu (Unirea Constanța), Adrian Grigore-Huideș (Albacete Balompié / Spania), Răzvan Pașcalău (U.S. Lecce / Italia), Ștefan Duțu (Farul Constanţa), Andrei Borza (Farul Constanţa), Mark Kovacs (AFK Csikszereda)
  • Mijlocași: Alin Boțogan (AFC Unirea 04 Slobozia), David Sala (Universitatea Craiova), Alexandru Musi (FCSB), Antonio Bordușanu (Dinamo), George Leață (CSM Slatina), Denis Bujor (Politehnica Iași), Cătălin Vulturar (U.S. Lecce / Italia), Eduard Radaslavescu (FCSB), Omar El Sawy (AFK Csikszereda)
  • Atacanți: Rareș Burnete (U.S. Lecce / Italia), Atanas Trică (Clubul Sportiv al Armatei Steaua)

Citește și alte știri de actualitate: 

Discurs neiertător al lui Ionuț Lupescu: „Toate țările și-au făcut o strategie... uitați-vă la Ungaria!” » De ce crede că naționala nu are rezultate

Cornel Dinu, despre o vedetă a României: „În Liga 1 defilează, în Finlanda n-a contat!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează