FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

ROMÂNIA U21 // VIDEO Adrian Mutu, prezentat oficial: „Nu am venit să fiu actorul principal. Adaug ideile mele peste ale lui Rădoi”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 ianuarie 2020 11:18

Adrian Mutu (41 de ani) a fost prezentat azi ca noul antrenor al României U21. Acesta a susținut o conferință de presă, alături de Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF. „Briliantul” a precizat și care sunt cele 5 lucruri pe care le cere de la elevii lui. 

Ca și la prezentarea lui Mirel Rădoi, conferința a început cu un video cu cele mai bune momente ale lui Adi Mutu la echipa națională.

„Sunt onorat! Este o mare responsabilitate pentru mine. Vin după Mirel Rădoi, care a făcut istorie la U21. Acest lucru mă motivează și mai mult. Când sunt sub presiune dau ce e mai bun din mine. Sper să reușesc asta.

Nu vreau să schimb nimic de ce a făcut Mirel. A făcut o treabă foarte bună. Vreau să adaug ceva din ideile mele. Analizez lucruri care nu au mers si care au fost mai puțin bune și să încerc să le reglez. Dar merg pe principiile lui Mirel, care sunt și ale mele. Vreau atitudine, forță de grup, organizare, curaj și capacitatea de a te sacrifica pentru echipă. 

Nu am niciun mesaj pentru contestatari. În astfel de situații e normal ca unii să te conteste. Nu poți sa-i împaci pe toți. 

Am 60-70 de jucători pe listă. Am văzut jucători de foarte mare calitate, jucători foarte buni, cu care se poate lucra. Sper ca atunci când vin la națională să aibă concentrare și dorința de a da totul. Jucătorii la națională trebuie să iasă cu tricoul transpirat de pe teren. Este cel mai important tricou. La națională nu vii pentru bani, vii doar ca să îți reprezinți țara la cel mai înalt nivel!

Naționala de tineret poate o fi rampă către naționala mare, cum s-a întâmplat cu Mirel. Dar nu mă gândesc la asta acum. Nu am venit să fiu actorul principal”, a declarat Adrian Mutu.

„Ieri, în cadrul Comitetului Executiv, s-a validat propunerea ca Adi Mutu să fie selecționer. Mi se pare că mergem pe linia Federației, acea de a promova tineri care vin din iarbă și care au avut un trecut glorios.   
A fost discipolul unor mari antrenori români, dar și a unora din străinătate. Mi se pare onorat să poți spune că  te-au antrenat Mourino, Capello, Cornel Dinu, Ranieri, Prandelli sau Ion Moldovan. Și-a scris   
antrenamentele lor și poate transmite jucătorilor ce a învățat”
- Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice FRF

Conferința integrală a lui Adrian Mutu

CLASAMENT GRUPA 8

Citește și:

Ionuț Chirilă a sunat în direct la TV și s-a enervat: „Cu ce e Mutu mai bun ca mine? Am făcut o generație fabuloasă la Dinamo, iar Chiajna era exponentul fotbalului-spectacol”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează