FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - FINLANDA U21 4-1

ROMÂNIA U21 - FINLANDA U21 4-1 // FOTO Cristianolteanul! Show al lui Mihăilă într-o victorie superbă a tricolorilor mici! Naționala lui Rădoi, prima în clasament!

Articol de , - Publicat joi, 14 noiembrie 2019 09:42

România U21 s-a impus în fața Finlandei U21, în preliminariile EURO 2021, scu scorul de 4-1, după o partidă de senzație făcută de către Valentin Mihăilă (19 ani), jucătorul Craiovei. 

Mihăilă e sub limita vârstei pentru „tineret” și e prea bun pentru acest nivel, a câștigat meciul cu Finlanda cu execuțiile sale. 

Forța grupului, organizarea sunt importante, dar ce te faci când oaspeții au 1-0 când abia a început meciul? Într-un astfel de caz ai nevoie de o invenție a unui jucător, de ceva care trece peste planul de pe tabla din vestiar și e perfect dacă-l ai în echipă pe Mihăilă! 

Un craiovean de milioane! 

Extrema de la Craiova are numai 19 ani, ar fi bună și pentru campania viitoare a naționalei de tineret, însă talentul lui Mihăilă depășește vârsta și adună puncte. Olteanul a egalat, a făcut 2-1 și apoi 4-1 din aproape toate procedeele posibile în fotbal. 

A marcat cu o execuție de supertalent, pe urmă a finalizat simplu, apoi a aruncat mingea în plasă dintr-o alunecare, ca un Viorel Moldovan călător prin timp. Mihăilă a stabilit diferența reală dintre România și Finlanda, chiar dacă oaspeții începuseră cu un avantaj. 

Finlandezii nu au în generația aceasta nici un Litmanen, însă au arătat în multe momente că erau destul de tehnici ca să-i testeze pe tricolori. Trupa nouă a lui Rădoi le-a permis să-și etaleze talentul, noua națională sub 21 de ani a României are o apărare fragilă și există mai mult din execuții inventate decât dintr-un plan concret. 

Dă și goluri! 

„Căpșunarul” Rațiu, fecesebiștii supraevaluați de către patron, Man și Moruțan, suferă etapă de etapă, dar strâng puncte și datorită lor continuăm să calculăm. Danemarca rămâne pragul principal, Mihăilă devine marea speranță, un mijlocaș ofensiv care părea talentat și la Craiova, numai că nu dădea goluri. S-a obișnuit să și înscrie, ceea ce reprezintă vestea cea mai importantă din etapa aceasta a preliminariilor.  

UEFA „i-a luat” un gol

Deși inițial îl creditase pe Mihăilă și cu golul de 3-1, site-ul UEFA a actualizat caseta la final cu autogol Hyvarinen. Astfel, craioveanul rămâne oficial cu hattrick contra Finlandei, nu cu 4 goluri, cum apăruse inițial. 

Boboc s-a accidentat 

Rădoi a operat forțat prima schimbare încă din minutul 33, l-a înlocuit pe fundașul stânga Boboc cu Ricardo Grigore. Dinamovistul, fundaș central la bază, evoluează foarte rar la club de când Dușan Uhrin a preluat conducerea „câinilor”, însă a apărut în naționala de tineret.

CLASAMENT  ACTUALIZAT

EchipăMeciuriVictoriiEgaluriÎnfrângeriPuncte
1. România43019
2. Danemarca33009
3. Finalnda5127
4. Ucraina103
5. Irlanda de Nord 02
6. Malta    30121

FINAL » România U21 - Finlanda U21 4-1

  • Au marcat: Mihăilă 8, 16, 79, Hyvarinen aut. 45+5 / Kairinen 3
  • 2325 de spectatori la Voluntari, cifră oficială

Min. 90+2 Final de meci! România se impune cu 4-1 în fața Finlandei, datorită lui Valentin Mihăilă!
Min. 83: Ultima schimbare în echipa României: iese Pașcanu, intră Ciobotariu.
Min. 79: GOOL ROMÂNIA! Același Mihăilă îl învinge din nou pe portarul finlandezilor, după ce a primit o centrare de la Adrian Petre, în centrul careului de 16 metri. 
Min. 77: Ocazie uriașă pentru Mihăilă! Acesta șutează pe jos din marginea careului, dar portarul finlandez respinge atent.
Min. 72: Ultimele schimbări la oaspeți: Vertainen în locul lui Kairinen și Ylatupa în locul lui Soisalo. 
Min. 65: Mută și finlandezii: ies Lingman și Assehnoun, intră Oksanen, respectiv Banza.
Min. 64: Triplă schimbare în echipa României: intră Merloi, Olaru și Petre, ies Man, Moruțan, respectiv Ganea.
Min. 46: S-a reluat partida!

La pauza meciului, în studioul GSP LIVE, Gabriel Răduță, șeful Centrului de Copii și Juniori de la Dinamo, a dezvăluit că Valentin Mihăilă este rapidist de mic, iar idolul său este Daniel Pancu. 

PAUZĂ!
Min. 45+5: GOOOL ROMÂNIA! George Ganea centrează perfect pentru Mihăilă în fața porții, dar cel care deviază mingea în poartă este Hyvarinen, după cum se vede pe reluări. Totuși, UEFA îl creditează pe Mihăilă cu golul. Vom reveni cu precizări când vom afla ce a notat arbitrul în raport. 

ROMÂNIA U21 - FINLANDA U21 4-1 // FOTO Cristianolteanul! Show al lui Mihăilă într-o victorie superbă a tricolorilor mici! Naționala lui Rădoi, prima în clasament!

Min. 45+3: Ocazie importantă pentru finlandezi! Lingman pătrunde pe partea stângă până în marginea careului mic, dar Vlad este atent și reține balonul. 
Min. 45: Arbitrul prelungește prima repriză cu 5 minute. 
Min. 44: Schimbare în echipa Finlandei: iese Virtanen, intră Hyvarinen.
Min. 41: Mihăilă trimite din nou mingea în poartă, dar golul este anulat corect pentru ofsaid.

ROMÂNIA U21 - FINLANDA U21 4-1 // FOTO Cristianolteanul! Show al lui Mihăilă într-o victorie superbă a tricolorilor mici! Naționala lui Rădoi, prima în clasament!

Min 32: Schimbare în echipa României: Boboc nu mai poate continua și e înlocuit cu Ricardo Grigore. 
Min 31: Scăpăm la o nouă acțiune finlandeză în flancul drept. Finalizarea e imprecisă, peste poarta lui Vlad. 
Min. 27: Radu Boboc acuză o accidentare și iese la margine. Jucăm în inferioritate momentan. 
Min. 16: GOOOL România! Mihăilă face „dubla”! Olteanul înscrie cu o execuție plasată pe lung din interiorul careului! „Tricolorii” întorc tabela în 13 minute. 

ROMÂNIA U21 - FINLANDA U21 4-1 // FOTO Cristianolteanul! Show al lui Mihăilă într-o victorie superbă a tricolorilor mici! Naționala lui Rădoi, prima în clasament!

Min. 14: Victor Pițurcă urmărește din tribună partida, alături de fostul finanțator al Stelei Viorel Păunescu. 
Min. 8: GOOOL România! Craioveanul Mihăilă egalează cu un șut superb din 17 metri, plasat în stânga portarului!

ROMÂNIA U21 - FINLANDA U21 4-1 // FOTO Cristianolteanul! Show al lui Mihăilă într-o victorie superbă a tricolorilor mici! Naționala lui Rădoi, prima în clasament!

Min. 3: GOL! Finlanda deschide rapid scorul prin golul lui Kairinen. Acesta a reluat simplu din apropiere o centrare de pe partea dreaptă. Reluările TV ale fazei au arătat însă că reușita a fost precedată de un fault în atac al lui Kallman asupra lui Pașcanu. Nouarul oaspeților îi dă un brânci stoperului lui CFR, trecut cu vederea de „central”. 

A ÎNCEPUT PARTIDA!

Echipele de start:

România U21:  Vlad - Rațiu, Chindriș, Pașcanu, Boboc - Ciobanu, Oaidă, Moruțan - Man, Ganea, Mihăilă
Rezerve: Aioani, Itu, R. Grigore, A. Petre, Ciobotariu, D. Olaru, Merloi, Vlădoiu, Moldoveanu
Antrenor: Mirel Rădoi 

Finlanda U21: Jääskeläinen - Halme, Pikkarainen, Sundman - Virtane, Lingman, Kairinen, Valakari, Assehnoun - Soisalo, Källman
Rezerve: Keto, Hyvärinen, Oksanen, Oksanen, Ylätupa, Vertainen, Häkkinen, Mäenpää, Banza, Kouassivi-Benissan
Antrenor:  Juha Malinen 

Stadion: „Anghel Iordănescu” (Voluntari) 
Arbitru:  Robert Hennessy // Asistenți: Allen Lynch, Dermot Broughton 

Program: 

 

  • 15 noiembrie 2019: Ucraina – Danemarca
  • 19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România, Danemarca – Malta
  • 27 martie 2020: Malta – Ucraina
  • 31 martie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda
  • 4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina, Malta – Irlanda de Nord, Finlanda – România
  • 8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România
  • 9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda

Citește și:

EXCLUSIV Alt CONFLICT MAJOR iscat de Contra! L-a mințit pe Ionuț Radu și nu l-a mai convocat când portarul i-a reproșat asta!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (200)
lionforever
lionforever  •  15 Noiembrie 2019, 10:21
Postat de stefy29 pe 15 Noiembrie 2019, 00:20

Mihaila crescut si format la un starv de echipa.

Ai încurcat echipele baietelule, starvul a ramas la ajica-n curte.

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  15 Noiembrie 2019, 09:21

Ma gandesc ce se intampla daca Mihaila ar fi fost din ograda lui Becali si nu pot sa nu imi inchipui ca GSP ar fi renuntat si la sigla proprie doar sa mai castige spatiu pentru laude. In alta ordine de idei, daca Rotaru nu vrea sa il strice, Mihaila trebuie sa mai ramana 2-3 ani la Craiova pentru a creste frumos. Altfel va fi rezerva pe nu stiu unde. Dar lacomia lui Rotaru este mare.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  15 Noiembrie 2019, 06:52

sa speram ca Mihaila si Rotaru au mai multa minte decat ziaristii. Facu un meci bun, gata, il si compara ziaristii cu Ronaldo. Sper sa nu i se urce la cap si doar sa aiba incredere in calitatile lui. Mihaila trebuie sa mai ramane cel putin 3 ani, sa acumuleze nu sa plece necopt ca sa-si franga cariera cum au facut-o cam toti in ultimul timp.

Vezi toate comentariile (200)
Comentează