FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 LA EURO 2019

ROMÂNIA U21 LA EURO 2019 // Ce știm după o calificare istorică? 7 lucruri de pus deoparte: de la "parteneriatul" nefiresc Hagi-Burleanu la Mirel Rădoi și lecția de fotbal către Pipera

Articol de - Publicat marti, 16 octombrie 2018 22:20

România e la EURO 2019. Naționala U21 a câștigat meciul cu Liechtenstein U21, scor 4-0, și a terminat preliminariile pe primul loc în grupă. După 20 de ani, România se califică la un Euro de juniori. Iată 7 lucruri de știut:

1. Notează, Gigi: Mirel Rădoi e antrenor

Dat afară de la FCSB la prima experiență ca antrenor, Mirel Rădoi a preluat echipa de tineret de la Isăilă și și-a pus amprenta. Propus de Mihai Stoichiță, Rădoi a picurat voință, disciplină tactică și ambiție într-un grup aflat la o vârstă greu de modelat. La 37 de ani, prin seriozitate, vocabular și ținută, Rădoi se anunță în avangarda noilor tehnicieni români.

0
înfrângeri a avut România u21 în campania de calificăre la EURO 2019, 7 victorii, 3 egaluri

2. Care supărare? Hagi și Burleanu lucrează excelent

Dacă Hagi ar suna un om de fotbal ca să îl invite la bere, probabil Răzvan Burleanu nu ar fi în primele 200 de alegeri. Și nici invers. Dar amândoi au fost decisivi pentru performanța acestei echipe naționale. Regula jucătorului U21, impusă de președintele FRF, a readus tinerețea între titularii Ligii 1. De partea cealaltă, Viitorul lui Hagi, fabrică de talente, a adus materia primă. Iar rezultatele s-au văzut.

8
jucători care evoluează sau au evoluat la Viitorul au avut meciuri în preliminariile pentru EURO 2019

3. EURO 2020 și CM 2022: să nu ne mai plângem

După turneul final din Italia și San Marino (16-30 iunie 2019), mai mulți dintre jucătorii naționalei de tineret merită să facă pasul spre echipa mare și să lupte pentru calificarea la EURO 2020 și Campionatul Mondial din 2022. Ianis Hagi, Dennis Man, George Pușcaș, Andrei Ivan, Ionuț Radu și Alexandru Cicâldău au arătat că sunt gata să joace la cel mai înalt nivel și pot lua locul jucătorilor din naționala lui Contra.

4. Hagi, a doua descălecare: Ianis, creierul echipei

Ianis Hagi se apropie tot mai mult de tatăl său, Gică Hagi. În aceste preliminarii, a fost creierul naționalei de tineret. Foarte implicat în joc, cu dribiling și viziune, mijlocașul de 19 de ani a dovedit maturitate și a filtrat acțiunile importante. Mai mult, Ianis a reușit și două goluri de senzație: din corner cu Bosnia și, în această seară, din lovitură liberă de la 25 de metri cu Liechtenstein. E momentul pentru pasul cel mare.

5. Are you not entertained?!

În sfârșit, FOTBAL! La naționala mare e nevoie de o țeapă de pus sub bărbie ca să nu adormi, ca în Harap-Alb. O generație mai jos, vedem creativitate, atitudine, forță. 18 goluri a marcat gașca lui Ianis Hagi în această campanie, cu Pușcaș responsabil pentru 7 dintre ele. Dar dincolo de cifre, care nu sunt nemaivăzute, jocul alor noștri arată reconfortant.

source

6. spectacolul umple stadioane

Tribune pline, entuziasm, cântece și, pam-pam, rezultate! Mai țineți minte combinația asta în roșu, galben și albastru? Au fost 27.000 de oameni prezenți la meciurile decisive ale naționalei U21! La Ploiești, s-a cântat tot meciul. Mii de oameni și-au rupt din timpul săptămânii și au arătat că, acolo unde e valoare, lumea iubește fotbalul.

4
goluri a luat România u21 în calificări, cele mai puține dintre toate echipele

7. Seriozitate și maturitate

În iunie 2013, după 1-10 cu Germania la juniori U16, GSP a titrat, crunt, "derbedeii U16". Tinerii pierduseră la scor și, pe avion, jigniseră o femeie care dormea. Acum jucătorii lui Rădoi au fost total diferiți, serioși și maturi. Au lăsat distracția la o parte și s-au concentrat doar la fotbal, reușind o calificare nesperată la începutul preliminariilor. Iată o altă schimbare în bine. Și o lecție pentru cine vine din urmă.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (34)
valu4ever
valu4ever  •  18 Octombrie 2018, 09:23

Pai,relatia Burleanu-Hagi dureaza de mult..l-a lucrat gica pe Lupescu de i-au mers fulgii la ultimile alegeri!

706409849468094
Radu Vernescu  •  17 Octombrie 2018, 14:30

Eu nu as fi jucat cu Ianis Hagi, Parerea mea este ca e slab de tot si doar ca sa nu mai urle taica-sau a fost selectionat.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  17 Octombrie 2018, 11:58
Postat de bigd pe 17 Octombrie 2018, 11:42

Harap-Alb, Praslea, amandoi erau mezinii familiei din care faceau parte, la fel cum autorul articolului e juniorul redactiei probabil:))

O fi același acneic care salivează la vederea "răvășitoarelor" partenere ale jucătorilor de la tineret! :)))

Vezi toate comentariile (34)
Comentează