FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

EXCLUSIV UEFA ne trimite la EURO 2021! Veste MARE pentru „tricolorii” mici antrenați de Adrian Mutu

Adrian Mutu e gata să debuteze pe banca României U21
Adrian Mutu e gata să debuteze pe banca României U21

Articol de - Publicat marti, 02 iunie 2020 14:14

Principalul scenariu pe care UEFA îl ia în calcul privind preliminariile pentru EURO U21 din 2021 e cel care prevede ca meciurile de baraj să nu mai existe și să meargă direct la turneul final cele mai bune 5 locuri 2, variantă care înseamnă APROAPE SIGUR prezența României la competiția de anul viitor.

Pandemia și efectele produse de aceasta în fotbal pot aduce naționalei de tineret a României o situație extrem de avantajoasă. UEFA a stabilit scenarii pentru ceea ce urmează să pună în aplicare și, ca în cazul competițiilor de seniori, la fel va proceda și pentru reprezentativele U21, care se află în plină campanie pentru accesul la Campionatul European de anul viitor, ce va fi găzduit de Ungaria și Slovenia.

Unul dintre aceste scenarii, care are șanse importante să fie votat la ședința UEFA din 17 iunie, prevede excluderea meciurilor de baraj, care urmau să aibă loc la jumătatea lunii noiembrie. Aici ar trebui să ajungă echipele de pe locul 2, din cele 9 grupe, cu excepția celei cu cel mai bun punctaj, care avea acces direct la EURO.

Din cauza calendarului extrem de aglomerat care va fi în această toamnă, UEFA a anunțat deja federațiile că ar putea să decidă să fie calificate la EURO de anul viitor cele mai bune 5 echipe de pe locul 2 . Acestora li s-ar adăuga cele 9 câștigătoare de grupă, plus țările gazdă. Va fi primul Campionat European în variantă extinsă, cu 16 participant

România U21, 90% la EURO

Pentru naționala preluată recent de Adrian Mutu ar fi o situație care practic ar însemna antamarea calificării în proporție de peste 90%. În afara meciului direct cu Danemarca, echipă care și conduce grupa noastră, „tricolorii" mici au câștigat 10 din cele 12 puncte puse în joc, în celelalte meciuri, iar între acestea n-am întâlnit deloc Malta, ultima clasată, rezultatele cu această formație urmând să nici nu fie luate în calcul la ierarhia dintre echipele de pe locul 2.

Chiar și dacă va vota această variantă, UEFA ar putea schimba și modul de desfășurare a turneului final. În prezent e prevăzut să aibă loc între 9 și 26 iunie, cu 4 grupe a câte 4 echipe. S-ar suprapune peste EURO de seniori, astfel că forul de la Nyon are în calcul și varianta ca între cele 16 formații să se dea un meci de baraj, tur-retur sau manșă unică, iar la turneul final propriu zis să meargă doar 8 formații. Ar însemna scurtarea competiției.

 Cum arată acum clasamentul locurilor 2

EchipăPuncteMeciuri
1. Italia 104
2. România105
3. Franța94
4. Austria 94
5. Grecia73
6. Polonia 74
7. Germania62
8. Portugalia63
9. Israel 53

*În această ierarhie sunt punctajele echipelor aflate acum pe locul 2, cărora șli s-au scăzut punctele din meciurile cu ultima clasată.

Cum arată clasamentul în grupa noastră

EchipăPuncteMeciuri
1. Danemarca155
2. România 105
3. Finlanda 75
4. Ucraina 34
5. Irlanda de Nord35
6. Malta 14

Ce meciuri mai are de disputat România U21 

  • România - Danemarca
  • Finlanda - România
  • Malta - România
  • Ucraina - România
  • România - Malta

7 luniau trecut de la ultimul meci al naționalei de tineret, Irlanda de Nord - Romania 0-0, care a avut loc pe 19 noiembrie 2019

5 luniau trecut de când Adrian Mutu a fost numit selecționer al naționalei U21, perioadă în care n-a disputat niciun meci

Încă o surpriză: România vrea Euro din 2023!

Federația Română de Fotbal își va depune în acest an dosarul pentru organizarea Campionatului European de tineret din 2023. FRF crede că finalizarea stadioanelor care acum sunt în construcție vor fi principalul argument pentru a câștiga organizarea acestei competiții. 

Criteriile care trebuie îndeplinite de o țară care dorește o astfel de organizare, în privința stadioanelor, sunt diferite față de un European de seniori. În cazul turneului U21, nu e indicate ca arenele să fie mai mari de 30.000 de locuri, cu excepția celei care va găzdui finala. România va avea însă la dispoziție 8 variante de stadioane care vor putea trece testul UEFA: Giulești, Ghencea, Arcul de Triumf, Ploiești, Giurgiu, Târgu Jiu, Craiova, Arad, Cluj. UEFA va desemna la finalul acestui an țara sau țările care vor organiza EURO U21 din 2023. 

Dacă România va primi organizarea și dacă se va califica și pentru competiția de anul viitor, atunci ar lega 3 prezențe consecutive la turneul final: 2019, 2021, 2023.

FRF așteaptă să afle când va fi EURO U19

Administrația Burleanu a câștigat deja organizarea unui turneu final, cel al Campionatului European U19, de anul viitor. Deocamdată n-au fost anunțate datele, însă mai devreme de luna iulie 2021 n-ar putea să se dispute. Campionatele interne vor fi finalizate până la 20 mai, apoi vor urma EURO de seniori, dar și cel de tineret, iar competiția din țara noastră foarte probabil va avea loc fie în a doua jumătate a lui iulie, fie chiar în august.

FOTO. Cum se practică sportul în timpul stării de alertă

+13 FOTO

VIDEO. Ionuț Stroe explică de ce nu pot reveni fanii la meciuri

Citește mai multe știri din Liga 1: 

EXCLUSIV Ce trebuie să-și asume jucătorii din Liga 1, după ce se renunță la cantonamentele închise

Un jucător infectat = Adio, fotbal! De ce se va opri Liga 1 chiar și dacă doar un fotbalist are COVID-19

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
1226707437448253
Bobe Marius  •  02 Iunie 2020, 20:11

Noi nu suntem siguri de locul 2 si autorul articolului spune ca suntem 90% calificați? Jucam acasa cu Danemarca, de departe cea mai buna echipa din grupa si in deplasare cu Finlanda si Ucraina, echipe redutabile! Pentru a spera la calificare de pe locul 2, trebuie să câștigăm 9 puncte, ceea ce este cam greu! Asa ca mai usor cu vorbele mari si sa asteptam jocurile!

1226707437448253
Bobe Marius  •  02 Iunie 2020, 20:05

Articol de tot râsul! Autorul s-a uitat pe clasamentul echipelor aflate pe locul 2 In cele 9 grupe? A văzut că suntem singura echipa cu 5 partide jucate, iar celelalte au doar 2, 3 sau 4 jocuri? Daca luam in calcul posibilitatea ca dintre cele 7 echipe aflate sub noi, 4 sa castige tot, iar noi sa ne incurcam cu Danemarca, terminam in cel mai fericit caz pe locul 6, deci adio baraj! Unde mai pui ca Finlanda este la doar 3 puncte de noi si pot termina si ei pe locul 2 In grupa! Pana la final, mai mult de jucat!

1226707437448253
Bobe Marius  •  02 Iunie 2020, 20:03

Articol de tot râsul! Autorul s-a uitat pe clasamentul echipelor aflate pe locul 2 In cele 9 grupe? A văzut că suntem singura echipa cu 5 partide jucate, iar celelalte au doar 2, 3 sau 4 jocuri? Daca luam in calcul posibilitatea ca dintre cele 7 echipe aflate sub noi, 4 sa castige tot, iar noi sa ne incurcam cu Danemarca, terminam in cel mai fericit caz pe locul 6, deci adio baraj! Unde mai pui ca Finlanda este la doar 3 puncte de noi si pot termina si ei pe locul 2 In grupa! Pana la final, mai mult de jucat!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează