FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - ȚARA GALILOR U21, AZI, 19:00, PRO X, GSP.RO

ROMÂNIA U21 - ȚARA GALILOR U21 // Nu avem scuze! 3 motive pentru care "tineretul" E OBLIGAT să treacă, azi, de Țara Galilor

Articol de - Publicat vineri, 12 octombrie 2018 11:07

Repetat pentru a n-a oară, enunțul "După o absență de 20 de ani, România poate reveni la Euro" se poate consolida diseară când "tricolorii" mici vor întâlni Țara Galilor, de la ora 19:00, în direct la Pro X și liveTEXT pe GSP.ro.

Dacă România învinge, mai are nevoie de un singur punct cu Liechtenstein pentru a ajunge, matematic, la turneul final din Italia, iunie 2019. Și nu ar avea scuze să nu o facă, pentru că adversarul, Țara Galilor, vine cu un lot ciuruit, din care lipsesc oameni importanți. Iar cei prezenți nu spun nimic!

Iată 3 motive pentru care "tricolorii" ar trebui să învingă diseară:

1) Sunt matematic eliminați
Țara Galilor are doar 3 succese în aceste preliminarii, un 3-0 năucitor cu Elveția și o dublă victorie cu Liechtenstein. Partidele cu ultima clasată n-au fost însă deloc ușoare pentru galezi, care au primit mereu gol și au bătut la limită pe teren propriu, 2-1. În acest moment, cu doar 10 puncte, galezii sunt eliminați matematic.

2) Au 3 absenți de marcă
Mai mult, pe lângă golgeterul George Thomas (5 reușite în preliminarii, a marcat în toate cele trei succese ale galezilor), plecat la "naționala" mare, Rob Page are probleme uriașe și în apărare. Acolo unde doi oameni de bază, Cameron Coxe și Cian Harries, nu pot evolua, potrivit BBC, din cauza unor suspendări.

3) Noi Serie A, ei liga a 6-a
Dacă Ionuț Radu, căpitanul României, vine după 3 partide consecutive în Serie A, prima ligă a Italiei, nu același lucru se poate spune și despre goalkeeperul galez. Luke Pilling a fost împrumutat de la Tranmere (liga a 4-a engleză) la Ashton United, care evoluează în al șaselea eșalon! În afară de Rodon, cu meciuri în Championship, liga a 2-a engleză, în acest sezon, restul adversarilor au meciuri doar la echipe de pluton din liga a 3-a engleză sau mai jos. 

7 partide are România U21 împotriva "tineretului" galez: e în avantaj, cu 3 victorii, 2 egaluri și 2 înfrângeri, doar golaverajul e inferior, 8-9

Echipele probabile:

România: I. Radu - Boboc, Ad. Rus, Pașcanu, Fl. Ștefan - Cicâldău, Nedelcu - Man, I. Hagi, Fl. Coman - Pușcas

Țara Galilor: Piling - A. Lewis, Cooper, Radon, Davies - Morrell, Poole - Matondo, Babos, D. Jomes - Braadhead

Iată clasamentul în acest moment:

06 07

Mai sunt de jucat partidele România - Țara Galilor (12 octombrie), România - Liechtenstein, Portugalia - Bosnia și Țara Galilor - Elveția (toate pe 16 octombrie). 

Locul 1 se califică direct la turneul final din Italia și San Marino (16-30 iunie 2019), iar cele mai bune 4 locuri 2 vor disputa baraj. 

Citește și: 6 lucruri neștiute despre Dragoș Nedelcu, unul dintre cei mai valoroși jucători de la naționala U21: tricoul la care a visat din copilărie + cine e colegul de la FCSB care l-a uimit

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
891931280896964
Nicu Ivanus  •  12 Octombrie 2018, 16:35

Să fim serioși...În fotbal se poate întâmpla orice...Nu trebuie să filozofăm atât...HAI ROMÂNIA!!!

mosvasile
mosvasile  •  12 Octombrie 2018, 16:05

Nu ca vreau eu sa fiu Gica-contra,dar si-a bagat Becali coada si la tineret!Nu de acum!Demult!Si-a impus "marfa" lui la echipa si s-a ales praful de toate calificarile!Echipa asta de acum,e formata de Daniel Isaila!Cand a ajuns pe primul loc,hop si...Becali,ca mai cumparase niste jucatori si mai avea de gand sa cumpere altii,de la nasu Gica!Acum l-a impus pe finul Mirel care doar isi luase licenta-asa cum si-a luat-o-si l-a impus si pe "Modrici" Morutan!Care nu a mai jucat la U21!Si poate strica tot!Ianis Hagi are pretentia sa fie el "coordonator"-adica sa treaca toate mingiile pe la el-si sa nu le mai dea drumul-iar Becali are pretentia ca toate mingiile sa traca pe la "modrici",ca cica au venit scouterii buluc!Si uite asa...

triple.core.hd
triple.core.hd  •  12 Octombrie 2018, 14:49

Dimpreuna cu Cristi Manea, Ionut Nedelcearu, Razvan Marin, Tudor Baluta si Denis Dragus lotul U21 arata chiar bine pentru turneul final. Avem cativa jucatori de experienta pentru aceasta competitie.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează