FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 3-0

ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 3-0 // FOTO » Back in business! Puștii lui Rădoi au deșirat Ucraina în ultimul sfert de oră și relansează lupta din preliminarii!

Articol de - Publicat joi, 10 octombrie 2019 09:15

România U21 a câștigat clar, la Ploiești, meciul cu Ucraina U21, scor 3-0, după reușite venite în ultimul sfert de oră. Irlanda de Nord, next!

  • România U21 - Irlanda de Nord U21 e programat luni, 14 octombrie, de la ora 20:30, pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari. 

CRONICA MECIULUI // Curajoși, norocoși, optimiști

„Tineretul” a păstrat selecționerul și ambiția, doar că nu mai conține talentul trupei care a jucat semifinală la Euro italian din vară. România obține primele puncte din campania de calificare și putem calcula în continuare.

Un selecționer depinde și mai mult de valoarea jucătorilor decât depinde antrenorul dintr-un club. Și nici nu prea le poate controla forma, din moment ce el îi antrenează numai câteva zile, în care îi primește deja obosiți de la cluburi. În condițiile astea, cum să asambleze Rădoi un mecanism la fel de performant din piese mai slabe decât erau acelea pe care le-a pierdut? 

Naționala de tineret a rămas ambițioasă, Mirel a însuflețit-o cu același spirit care a condus România în semifinală la Campionatul European din vară și cu încrederea că victoria e posibilă și în partide în care adversarii se descurcă un pic mai bine decât tine. 

Ucraina a condus jocul în câteva momente și ar fi condus cu 1-0 din minutul 22, ar fi fost de ajuns ca Topalov să fi deschis ochii când a lovit mingea cu capul din fața porții. Atacantul a trimis balonul pe lângă poartă și le-a permis astfel oamenilor lui Rădoi să lupte în continuare cu șanse.  

Oaidă a ratat cele mai bune ocazii ale „tricolorilor" înainte ca românii să și marcheze dintr-o execuție care nu-l caracterizează pe Moruțan. Mijlocașul ofensiv al cărui defect e tocmai că înscrie prea rar la FCSB s-a demarcat și a atacat poarta ca un vârf cu instinct, ca Viorel Moldovan în cea mai bună formă a lui. Moruțan a apărut la colțul scurt când a centrat Boboc și a împins balonul în plasă cu o execuție-reflex (75), piciorul întins în disperare, o reacție mai rapidă decât a fundașilor care-l încadrau.  

Echilibrul din joc, șubrezenia câtorva piese nou-montate nu mai contează mult pentru Rădoi și pentru noi. Drăguș nu joacă la Standard și asta se vede, randamentul lui e cu mult sub acela pe care l-au avut Ivan și Coman la Euro. Și nici Ganea nu e la fel de puternic și de curajos cum era Pușcaș. Iar Chindriș e un stoper fraged într-o comparație cu Nedelcearu. 

Mai importante sunt, deocamdată, punctele care ne permit să socotim cum ne-am putea califica. Pe final, goalkeeper-ul ucrainean ne-a făcut cadou două goluri, ambele reușite de nou-intratul Adrian Petre (80 și 90+1), avem și golaveraj. E nevoie de o victorie și luni, cu Irlanda de Nord. Și să se mai coacă tinerii noi în cuptoarele cluburilor, din care Mirel îi scoate o dată la câteva luni.

Din nou, scandări xenofobe 

Manifestarea din cauza căreia naționala de seniori va disputa partida cu Norvegia cu tribunele goale s-a repetat și la jocul de azi al „tineretului". Aceeași grupare „ultra" care a creat incidente la meciurile cu Spania și cu Malta a revenit cu scandări antimaghiare. „Uniți sub tricolor", cum e denumit grupul, au înjurat și Federația în timpul partidei cu Ucraina. 

România U21 - Ucraina U21 3-0

  • Au marcat: Moruțan '75, Adi Petre '80, 90+4

CLASAMENTUL ACTUALIZAT

EchipăMeciuriPuncte
1. Finlanda37
2. Danemarca 26
3. România23
4. Ucraina 33
5. Irlanda de Nord32
6. Malta31

+8 FOTO

FINAL DE MECI!

min 90+4: GOOOOOOOOOOOL ADI PETRE! Vârful nostru profită de o eroare în apărarea Ucrainei, driblează portarul și înscrie!

min. 90: 4 minute suplimentare sunt arătate de la margine!

min. 85: Marius Marin e eliminat direct pentru un fault dur. Românul a pus talpa pe pulpa unui adversar.

min. 84: Marius Marin intră în locul lui Dennis Man.

min. 80: GOOOOOOOOOOOL PETRE! Adrian Petre marchează la 4 minute după ce a intrat pe teren! Românul împinge în poartă o minge respinsă de portar în față după reluarea lui Mihăilă!

min. 76: Moruțan îi lasă locul lui Olaru, iar Adrian Petre intră în locul lui George Ganea.

min. 75: GOOOOOOOOOL MORUȚAN! Olimpiu MORUȚAN deschide scorul la Ploiești! Jucătorul de la FCSB împinge în poartă mingea centrată de pe dreapta de Boboc.

min. 63: Valentin Mihăilă intră în locul lui Denis Drăguș.

min. 60: Ucrainenii ratează o ocazie uriașă, după ce-l driblează pe Andrei Vlad, dar șutul oaspeților trece peste poartă.

min. 56: Pașcanu nu iese bine la ofsaid și ucrainenii ratează o șansă bună.

min. 53: Chindriș reia cu capul din 6 metri, dar portarul boxează perfect.

min. 52: Dennis Man șutează de la 20 de metri, portarul respinge în față, dar Oaidă nu reușește să trimită mingea în poartă.

min. 50: Ucrainenii execută o lovitură liberă de la 20 de metri, dar trimit în bară.

min. 49: Chindriș vede cartonașul galben pentru un fault la 20 de metri de propria poartă.

min. 46: A început repriza secundă!

PAUZĂ

min. 43: Românii continuă să aibă posesia balonului.

min. 32: Moruțan intră din nou în careu și creează pericol, însă ucrainenii se apără bine.

min. 22: Mare ocazie de gol pentru Ucraina. Topalov trimite cu capul puțin pe lângă poarta lui Andrei Vlad din interiorul careului.

min. 18: Ganea îl imită și el pe Tudor Băluță și șutează, însă nu prinde spațiul porții.

min. 14: Tudor Băluță șutează de la 20 de metri puțin pe lângă poartă.

min. 12: Moruțan intră în careu, driblează un adversar, dar nu reușește să trimită spre poartă pentru că e deposedat de portarul advers.

min. 9: Preluare superbă cu călcâiul al lui Drăguș, dar trimite mingea greșit în careu și ucrainenii scapă cu fața curată.

min. 4: Ucrainenii intră în careu, dar Pașcanu respinge mingea perfect.

A început meciul! 5.563 de spectatori sunt prezenți pe arena „Ilie Oană”.

ECHIPELE DE START 

România: A. Vlad - Boboc, Chindriș, Pașcanu, Velisar - Oaidă, T. Băluță, Moruțan - D. Man, G. Ganea, Drăguș 
Rezerve: Aioani, Mihăilă, Petre, Ciobotariu, M. Marin, Olaru, Rațiu, A. Ciobanu, Neicuțescu
Antrenor: Mirel Rădoi 

Ucraina: Bilyk - Milovanov, Popov, Bykov, Dubinceak - Saparenko, Ceh, Ceberko - Lednev, Rusyn, Topalov
Rezerve: Kucherkuv - Bondar, Smirniy, Kozhushko, Supriaha, Mudryk, Alibekov, Konoplia, Tsitaishvilli
Antrenor: Ruslan Rotan

STADION: „Ilie Oană”, Ploiești 
ARBITRU: Bartosz Frankowski (Polonia)

LOTUL CONVOCAT DE CĂTRE MIREL RĂDOI

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Cosmin Dur-Bozoancă (Universitatea Cluj) 

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal / Spania), Radu Boboc (Viitorul Constanța), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu, Ricardo Grigore (ambii Dinamo), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș) 

Mijlocași: Tudor Băluță (Brighton / Anglia), Marius Marin (Pisa / Italia), Andrei Ciobanu (Viitorul Constanța), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Olimpiu Moruțan, Răzvan Oaidă, Dennis Man (toți FCSB), Mihai Neicuțescu (Dinamo), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova) 

Atacanți: George Ganea (Viitorul Constanța), Adrian Petre (Esbjerg / Danemarca), Denis Drăguș (Standard Liege / Belgia) 

CLASAMENT GRUPA 8

În această campanie de calificare sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1998. 

La EURO 2021, turneu final cu 16 participante găzduit de Ungaria și Slovenia, se califică direct cele 9 câștigătoare de grupe și cel mai bun loc doi. Celelalte 8 selecționate de pe pozițiile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă pentru a completa cele 4 locuri rămase.

VEZI ȘI:

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (117)
ray51
ray51  •  11 Octombrie 2019, 11:23

Mirel poate face o echipa competitiva in aceasta grupa. Are determinarea si 'ochiul' selectionerului. Mai multa independenta fata de 'sfaturile' date de cei direct interesati in testarea unuia sau altuia dintre jucatorii doriti de selectionerul echipei mari, il va aduce in postura de antrenor cautat si valoros.

doubleti
doubleti  •  11 Octombrie 2019, 11:01
Postat de mirel99 pe 10 Octombrie 2019, 23:20

Mihaila inainte de pasa aia, a mai dat 3 gresite.

I-ai numarat tu pasele gresite lui Mihaila?? Nu a avut tot meciul 3 pase gresite si tu spui ca in primele 12 minute a gresit 3???? Esti dus. Poate te uitati la Man si Morutan si din greseala le-ai contabilizat in dreptul lui Mihaila. De cand a fost introdus in joc, Mihaila a limpezit jocul, a rupt momentele de individualism ale maretilor fotbalisti de la 4 consoane. Faptul ca nu este pe lista marcatorilor nu inseamna ca nu a avut un aport important in joc si chiar a fost decisiv in multe momente. Din acest punct de vedere, fotbalul este cel mai nedrept sport, in care jucatori inexistenti tot meciul, in momentul in care marcheaza devin cei mai buni. Cei care creeaza si duc greul nu sunt laudati. In semifinala cu Germania, Romania a tinut piept tot meciul atata timp cat in teren a fost Cicaldau, care tinea foarte bine mijlocul. Dupa iesirea lui echipa a picat efectiv. Lucrurile astea nu se spun la TV pentru ca nu face parte din turma, si doar turma conteaza.

cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  11 Octombrie 2019, 09:55

Victoria e victorie!Dar...Impotriva unei echipe pe care iata,a batut-o si Finlanda!Iar primul gol dat abia in minutul 75 dintr-un gol-apreciat de Paraschivescu ca fiind din ofsaid!Pana atunci?Jale!Adversarii dadusera o bara i scapasera singuri cu portarul!Dar "finu Mirel"?Pai...pe finu Mirel nu prea il mai intereseaza calificarea U21!El are alta treaba!Sa-i promoveze"marfa"lu nasu!Pe Vlad si pe Morutan!Noroc ca s-a gandit sa-l bage si pe Mihaila,care a schimbat fata jocului!

Vezi toate comentariile (117)
Comentează