FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U21

ROMÂNIA U21 - UCRAINA U21 // VIDEO Cuvânt de ordine: REVANȘĂ » Mirel Rădoi: „E un meci capital” + Semnal de alarmă și griji pentru Tokyo 2020: Stanciu și Nistor, vizați

Articol de - Publicat luni, 07 octombrie 2019 13:24

România U21 joacă al doilea meci din campania de calificare la EURO 2021, împotriva reprezentativei similare a Ucrainei, iar selecționerul Mirel Rădoi (38 de ani) a prefațat această întâlnire. 

  • România U21 - Ucraina U21 se joacă joi, 10 octombrie de la ora 20:30, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.  
  • România U21 - Irlanda de Nord U21 e programat luni, 14 octombrie, de la ora 20:30, pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari.  
  • Meciurile vor fi transmise pe Pro TV și liveTEXT pe GSP.ro. 

„Revanșă” este cuvântul de ordine în cantonamentul naționalei de tineret, după cele întâmplate în martie 2018, când România U19 a ratat calificarea la EURO, după ce Olimpiu Moruțan (20 de ani) a deschis scorul în minutul 77, și-a dat tricoul jos și a fost eliminat, iar Ucraina U19 a întors rezultatul și partida s-a terminat 1-2. 

„Pentru noi, pare un meci capital cel cu Ucraina. Avem o revanșă de luat și pentru meciul cu Irlanda avem nevoie de o injecție cu energie pozitivă. 

M-a impresionat să văd naționala Ucrainei așa determinată chiar și la nivel de juniori. Au un progres senzațional într-un an de zile. 

E un lucru îmbucurător pentru fotbalul lor și un semn de întrebare pentru noi, de ce nu am putut să ne dezvoltăm și noi. E momentul să arătăm că noi putem să mergem la următorul european, cel din 2021

După meciul cu Danemarca U21 (scor 1-2), erau cu capul plecat, am încercat să îi îmbărbătăm, pentru că în momentele alea e clar că au nevoie de ajutor. Au nevoie de încredere, pentru că responsabilitatea rezultatelor este doar a staff-ului tehnic. Ei trebuie să se bucure de fotbal când intră pe teren”, a spus Mirel Rădoi.

„Florinel Coman este o pierdere”

Florinel Coman (21 de ani) a fost convocat în premieră de către Cosmin Contra la prima reprezentativă și va lipsi de la această „dublă”, dar Mirel Rădoi consideră că acesta este un obiectiv îndeplinit al naționalei de tineret.

Florinel e o pierdere, pentru că era într-o formă bună, dar noi suntem aici să trimitem jucători la naționala mare. Ne arată că avem și alte variante care pot să se lupte pe un loc de titular. Trebuie să încercăm să antrenăm jucătorii să aibă o creștere și să îi trimitem la naționala mare”, a spus Mirel Rădoi.

Probleme la Tokyo 2020?

România va participa, în vara anului viitor, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar Mirel Rădoi și-a exprimat deja îngrijorarea. Acesta se teme că o parte dintre cluburi nu își vor lăsa jucătorii să onoreze convocarea la națională.

„Am încercat să creionez un lot pentru Tokyo și am semne de întrebare. Sunt cluburi din partea cărora putem avea interdicție. Avem un plan să trimitem solicitări din timp către cluburi. Nu am niciun fel de problemă dacă vor fi jucători născuți în 96-97 sau chiar și după 2000. Important e să știu din timp”, a mai spus selecționerul. 

Este permisă prezența în lot a trei jucători peste limita de vârstă, iar Mirel Rădoi a oferit numele celor pe care îi are în vizor: Nicolae Stanciu (26 de ani) și Dan Nistor (31 de ani).

LOTUL CONVOCAT DE CĂTRE MIREL RĂDOI

Portari: Andrei Vlad (FCSB), Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Cosmin Dur-Bozoancă (Universitatea Cluj) 

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal / Spania), Radu Boboc (Viitorul Constanța), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Denis Ciobotariu, Ricardo Grigore (ambii Dinamo), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș) 

Mijlocași: Tudor Băluță (Brighton / Anglia), Marius Marin (Pisa / Italia), Andrei Ciobanu (Viitorul Constanța), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Olimpiu Moruțan, Răzvan Oaidă, Dennis Man (toți FCSB), Mihai Neicuțescu (Dinamo), Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova) 

Atacanți: George Ganea (Viitorul Constanța), Adrian Petre (Esbjerg / Danemarca), Denis Drăguș (Standard Liege / Belgia) 

CLASAMENT GRUPA 8

În această campanie de calificare sunt eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 1998. 

La EURO 2021, turneu final cu 16 participante găzduit de Ungaria și Slovenia, se califică direct cele 9 câștigătoare de grupe și cel mai bun loc doi. Celelalte 8 selecționate de pe pozițiile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă pentru a completa cele 4 locuri rămase.

VEZI ȘI:

Dezbatere GSP » Florinel Coman și Dan Nistor? Ce facem cu Mitriță? Fii selecționerul României: care ar trebui să fie primul 11 cu Insulele Feroe?

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (2)
ios_ge
ios_ge  •  07 Octombrie 2019, 17:11

Oare de ce Radoi are ochi pt Nistor iar Contra nu? Guritza, la nationala nu e loc de orgolii.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  07 Octombrie 2019, 14:49

ce cauta andrei vlad la U21 in lot ?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează