FOTBAL  »  NATIONALA  »  ARGENTINA - ROMÂNIA 1-1 LA CM `90

Rotariu: „Maradona mi-a aruncat tricoul în iarbă. Nu m-am supărat“

Rotariu a înfiat o fetiţă cu probleme, Kassandra
Rotariu a înfiat o fetiţă cu probleme, Kassandra

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 august 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 24 august 2011 09:45

Fostul mare internaţional Iosif Rotariu a povestit, într-un interviu acordat cotidianului Adevărul, un moment şocant petrecut după meciul României cu Argentina, scor 1-1, de la Campionatul Mondial din `90.

Desemnat de selecţionerul Emerich Ienei să-l anihileze pe Maradona, Rotariu şi-a sacrificat veleităţile ofensive, îndeplinindu-şi sarcina cu brio: starul argentinian n-a mişcat. Enervat, la finalul jocului El Pibe D`Oro a reacţionat.

"La antrenamentul de seară, cel dinaintea meciului, discutam cu nea Imi şi cu Silviu Lung, care la vremea respectivă era căpitanul echipei, dar şi colegul meu de cameră. Antrenorul m-a întrebat dacă mă simt capabil să-l anihilez pe Maradona. N-am apucat să răspund. S-a băgat Silvică şi i-a zis: „Fratele meu? Cum să nu! E omul potrivit!". Şi asta a fost, nu mai puteam să dau înapoi. Dar în noaptea aceea, n-am închis un ochi. Mi-era frică să nu fiu scos vinovat dacă pierdem.

Pe teren, mi-au dispărut emoţiile şi mi-am sacrificat tot jocul ofensiv ca să nu mişte. Şi n-a făcut-o. L-am cam enervat. Cu vreo zece secunde înainte de final, l-am lovit neintenţionat. Iar apoi, după ce a fluierat arbitrul, am vrut să fac schimb de tricouri cu el. Mi l-a luat şi l-a aruncat în iarbă. Dar nu m-am supărat. Am schimbat cu Batista", povesteşte, cu nobleţe, Iosif Rotariu, în Adevărul.

Ca jucător, Rotariu a cîştigat a patru campionate, patru Cupe şi o Supercupă a României cu Steaua, Cupa şi Supercupa Turciei cu Galatasaray. În prezent îl ajută pe Vali Velcea pe banca Politehnicii Timişoara.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
petru_stelistu
petru_stelistu  •  24 August 2011, 21:57

Cu acest lucru,Rotariu se poate mandri.Orice jucator cu personalitate se comporta necivilizat exact dupa meci,daca nu e multumit de joc si de rezultat.Maradona a inteles ca Rotariu are valoare,de aceea nu a miscat si era foarte frustrat.

maistor_kokir
maistor_kokir  •  24 August 2011, 14:09

din cate stiu, hagi a facut schimb de tricouri pana la urma, a mers special la el in vestiar dupa meci

muie_gsp_tv
muie_gsp_tv  •  24 August 2011, 12:59
Postat de batranul_si_marea pe 24 August 2011, 10:35

Buna asta cu Golden Brau. Eu asa o campanie agresiva n-am vazut de multa vreme. Ar trebui sa le spuna cineva, mai ales celor responsabili de la GB, ca o astfel de campanie aduce mai mult prejudicii, pentru ca e enervanta. Stau pe site de 15 minute ai mi-au bagat reclama de minim 20 de ori, pe tot ecranul, sa nu cumva sa o ratez. Ghici ce? Ma enerveaza, si in nici un caz nu cumpar GB, ba dimpotriva. Un singur cuvant poate descrie campania asta: "amatorism".

instalati-va ADBLOCK ... cautati pe google despre el.. si nu mai vedeti nicio reclama pe niciun site!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează