FOTBAL  »  NATIONALA  »  INCIDENTE

Scrisoare de la preşedintele gazetarilor din Ungaria: "Regret scandaloasele incidente care au avut loc la Bucureşti"

Articol de GSP - Publicat luni, 09 septembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 09 septembrie 2013 16:40

Dumitru Graur, preşedintele APS, a primit duminică, 8 septembrie, următorul mesaj de la omologul său de la Budapesta, preşedintele Asociaţiei gazetarilor sportivi din Ungaria, ca urmare a meciului organizat între selecţionatele de ziarişti ale celor două ţări, şi cîştigat de jurnaliştii români cu 6-2.

"Dragă domnule Preşedinte! Dragă Dumitru!

Felicitări pentru dubla victorie obţinută vineri. Te asigur că la următorul meci echipa noastră de ziarişti va fi mai bună. Sper desigur că va exista o şansă pentru revanşă. Îţi mulţumesc pentru organizare, ospitalitate şi în mod special pentru idea generoasă. Dă-mi voie să vin cu o sugestie, valabilă mai ales la evenimentele de mare importanţă, la care ar putea să participe un număr mare de gazetari sportivi din România şi Ungaria, unde s-ar putea organiza un astfel de meci amical.

Regret scandaloasele incidente care au avut loc la Bucureşti. Noi amîndoi ştim foarte bine că aceia care sînt răspunzători pentru aceste ruşinoase evenimente nu exprimă adevăratele intenţii ale poporului ungur şi a celui român.

Este oarecum straniu că Asociaţiile ziariştilor sportivi din România şi Ungaria s-au apropiat ca urmare a unei idei foarte proaste – tristul preludiu al unui meci de handbal în primăvara trecută – dar, în numele colegilor mei, pot acum să spun că sîntem încîntaţi de acest nou mod de apropiere.

Doresc mult succes tuturor gazetarilor sportivi români si, în ce priveşte fotbalul propriu-zis, sper să puteţi înţelege de ce vom fi oarecum suporterii echipei Turciei acum, dar dacă selecţionata României agaţă play-off-ul, îi vom dori să se califice şi să obţină rezultate notabile la Cupa Mondială FIFA.

Cu cele mai bune gînduri,

László Pajor-Gyulai,
Preşedintele al Asociaţiei Maghiare a gazetarilor sportivi (HSWA)"

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (50)
gilos
gilos  •  10 Septembrie 2013, 09:39
Postat de theplayerrr pe 10 Septembrie 2013, 02:40

In secolul xxi toleranta ar fi cuvantu de ordine...nu vad de ce sa dam apa la moara extremistilor...ce ma intristeza este lipsa de reactie cotra brutalitatii jandaremeriei...Nu pot sa cred ca aceste bestii raman nepedepsite...a-ti auzit de un caz de jandarm investigat si pedepsit pentru abuz in serviciu? indraznesc politistii vest-europeni sa calce in picioare masele cum fac acesti nenorocit din romania ?...

Trebuie sa te contrazic un pic... La meciul cu Ungaria, lucrurile erau scapate de sub control si situatia putea degenera nasol. Asa-zisii stewarzi au fost complet neprofesionisti si depasiti de situatie. Meciul s-a putut juca in conditii normale datorata interventiei baietilor de la trupele speciale ( mascatii), care i-au potolit atat pe maghiarii pusi pe scandal cat si pe romanasii nostrii pusi pe provocari. Deasemenea tot ei i-au potolit si pe derbedeii care s-au luat la bataie intre ei in peluza-sud !Comentariul tău...

catalin_cj
catalin_cj  •  10 Septembrie 2013, 08:11
Postat de dynamovist pe 10 Septembrie 2013, 01:54

Cred ca problemele dintre noi si unguri se pot regla foarte usor daca presa din ambele tari ar arata mai mult lucrurile positive si nu numai provocari si inflamari gratuite.

atata timp cat scanteia e data de oameni din varfurile ierarhiei politice nu o sa fie nici o sansa. presa, atat aici cat si acolo preia ce au spus dobitocii pentru ca se vinde sau face rating.

theplayerrr
theplayerrr  •  10 Septembrie 2013, 05:36
Postat de steaua.libera pe 10 Septembrie 2013, 03:47

A-ti? Tu ai scris mesajul ala la meciul cu Steaua?

Mai fac si eu o greseala la 5 ani...Despre meciul cu steaua nu prea am ce scrie...Sa batem maine turcia si sa ne calificam la mondiale...cam asta ar fi esenta...

Vezi toate comentariile (50)
Comentează