FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

UPDATE Ședință extraordinară la FRF: ce urmează după ce varianta Dan Petrescu a picat: numirea lui Mutu, iminentă!

Adi Mutu e în pole-position pentru preluarea echipei naționale / Sursă foto: Arhivă GSP, Raed Krishan
Adi Mutu e în pole-position pentru preluarea echipei naționale / Sursă foto: Arhivă GSP, Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 20 decembrie 2021 16:50 / Actualizat luni, 20 decembrie 2021 17:18

Adrian Mutu (42 de ani) a devenit noul mare favorit pentru preluarea primei reprezentative, după ce Nelu Varga, patronul lui CFR Cluj, a anunțat că nu-l lasă pe Dan Petrescu să plece de la echipa campioană.

UPDATE 16:50 Mutu, marele favorit. Comisia Tehnică se reunește joi

Gazeta a aflat că Adrian Mutu rămâne unicul antrenor în cărți pentru preluarea primei reprezentative. Oamenii din staff-ul lui sunt în joc de glezne și așteaptă confirmarea oficială a „Briliantului”. 

Joi, 23 decembrie, e programată ședința Comisiei Tehnice din cadrul Federației. Procedura e una simplă: membrii trebuie să înainteze o nouă propunere pentru postul de selecționer. Aceea va fi, mai mult ca sigur, Adrian Mutu, ceea ce ar trebui să reprezinte o simplă formalitate.

Pe lista Comisiei Tehnice mai sunt, pe lângă Adi Mutu, Edward Iordănescu, Ladislau Boloni, Victor Pițurcă sau Adrian Ursea, însă e greu de crezut că cineva mai poate opri numirea fostului jucător de la Chelsea, Juventus și Fiorentina. 

Știrea inițială:

Imediat după ce intențiile finanțatorului din Gruia, Nelu Varga, au devenit publice, oficialii Federației s-au văzut nevoiți să se orienteze. Aceștia ar fi convocat o ședință de urgență la FRF, scopul fiind desemnarea noului selecționer, anunță portalul as.ro.

Din informațiile obținute de GSP.ro, instalarea lui Mutu la națională e iminentă. Oamenii din staff-ul „Briliantului” așteaptă confirmarea numirii tehnicianului.

Stop joc! Neluțu Varga a anunțat decizia finală în privința lui Dan Petrescu: „Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj”
ROMÂNIA
Stop joc! Neluțu Varga a anunțat decizia finală în privința lui Dan Petrescu: „Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj”

Adrian Mutu, noul selecționer? Avantajele și dezavantajele „Briliantului”

Mutu este acum mare favorit pentru a prelua banca echipei naționale. Soluție la îndemână pentru federali, „Briliantul” se pregătește pentru cea mai importantă experiență a carierei.

Avantajele lui Adrian Mutu:

  • E liber de contract și nu ar avea pretenții financiare exagerate.
  • Este tânăr, s-ar plia pe linia urmată de FRF în ultimii ani. A antrenat naționala U21 pe care a calificat-o la Euro 2021, unde a terminat grupa neînvinsă, însă nu s-a calificat în fazele eliminatorii.
  • Cunoaște bine jucătorii din noul val.
  • Are o relație bună cu președintele Burleanu, fostul internațional fiind adus la FRF, în 2017, pentru un plus de imagine, înaintea alegerilor din 2018.

Dezavantaje lui Adrian Mutu:

  • Nu are experiență, antrenând, înainte de lotul U21, doar la Voluntari, unde a evitat in extremis retrogradarea, și la echipa a doua a celor de la Al-Wahda, din Emirate.
  • Nu a avut succes nici în ultimul mandat, la FCU Craiova, de unde a plecat după numai 12 etape (3 victorii, 3 remize și 6 înfrângeri).

Adrian Mutu: „Putem face o națională foarte bună”

Invitat pe 8 decembrie la GSP LIVE, Adrian Mutu a vorbit despre planurile pe care le are în cazul în care va fi instalat la națională. Întrebat de moderatorul Costin Ștucan dacă e de părere că se poate face o națională foarte bună cu jucătorii actuali, Adrian Mutu a răspuns categoric:

„Da. Eu cred acest lucru. Antrenorul care va accepta acesta post trebuie să creadă în echipa asta. Dacă nu, ce rost are să mai vină, nu? Eu așa o văd. Generațiile U21 de la turneul final din 2019 și turneul din 2021 au demonstrat ceva. Cresc și acești jucători și sperăm ca naționala să fie la un nivel mai bun”.

Nelu Varga blochează venirea lui Dan Petrescu la echipa națională

Nelu Varga, patronul celor de la CFR Cluj, pare să fi anunțat decizia finală în ceea ce-l privește pe Dan Petrescu și oferta de la echipa națională. Tehnicianul a ezitat să ofere ieri un răspuns, mizând pe o discuție pe care urma s-o poarte azi cu finanțatorul clujenilor. 

Lumea fotbalului românesc a așteptat cu sufletul la gură un anunț dinspre CFR Cluj. Dorit de Federație și suporteri la națională, Dan Petrescu nu e lăsat de club să plece din Gruia, astfel că varianta instalării lui Adrian Mutu la cârma primei reprezentative prinde contur.

Citește și alte știri despre naționala României:

Stop joc! Nelu Varga a anunțat decizia finală în privința lui Dan Petrescu: „Nu pleacă nicăieri. Va continua la CFR Cluj”

Două meciuri amicale pentru „tricolori” în martie » Israel, una dintre adversare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (76)
126274606358117
Tony Bryder  •  21 Decembrie 2021, 11:21

STOICHITA DE MULT TIMP COMITE CAPODOPERE NEGATIVE LA NATIONALA SINCER NOI SANTEM VINOVATI PENTRU CA II PERMITEM PENTRU CA NU RIPOSTAM PENTRU CA NU SANTEM UNITI DRAGI ROMANI PATRIOTI SI IUBITORII AI NATIONALEI NATIONALA ESTE A NOASTRA A POPORULUI NOI TREBUIE SA SCHIMBAM SOARTA SI IMAGINEA ACESTEI NATIONALE VA DATI SEAMA CE MECIURI GRELE NE ASTEAPTA PENTRU CALIFICARE LA C EUROPEAN CU MUTU VOM PIERDE TOATE MECIURILE SI IAR NE INGROPAM PENTRU UN CAR DE ANI HAIDETI SA NU LASAM MAFIA SI CORUPTIA SA NE INGROAPE IAR TREBUIE SA FACEM UN SACRIFICIU ESTE EXTREM DE IMPORTANT NU ARE ROST CA STOICHITA SA MAI CONTINUE LA NATIONALA DEMISIA DEMISIA DEMISIA RUSINE RUSINE

farist11
farist11  •  21 Decembrie 2021, 09:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

coco1987
coco1987  •  20 Decembrie 2021, 23:35
Postat de tictictic pe 20 Decembrie 2021, 20:29

Dupa comentariile postate, constat ca multa lume aici pe forum habar n-are despre ce e vorba in ciorba asta. Confunda antrenorul cu selectionerul. Antrenorul e ala care, vreo 6-8 ore zilnic, 7 zile din 7 pe saptamana si luna de luna sta alaturi de echipa in cantonamente, la antrenamente, la masa, la micul dejun sau la cina; le urmareste graficul de efort si potentialul de crestere, le cunoaste la amanunt plusurile si minusurile tehnice, ii incheaga intr-un ansamblu omogen si le exploateaza calitatile asezandu-i in teren in dispozitivul optim, le cultiva automatisme si scheme de joc colective, repeta zilnic cu intreg lotul nu numai pregatire fizica, dar si scheme tactice si stil de joc. Mai mult, antrenorul este si psiholog, nutritionist si supervizor al pregatirii fizice, un dascal si profesor pentru jucatori, urmarind sa creeze un anumit echilibru eficient intre o diversitate de caractere si personalitati din lot. Este asa numitul "coach" clasic. Un selectioner este altceva; treaba lui este sa stea in tribune un an de zile si sa aleaga jucatori de la enspe echipe. Ii are la dispozitie cate 2 saptamani de 3 ori pe an. Mai mult decat niste sedinte tactice n-are ce face cu ei, nici fizic si nici tehnic. Din cauza asta nu orice antrenor poate fi selectioner si nu orice selectioner poate fi antrenor. De exemplu, Dan Petrescu poate fi antrenor dar niciodata selectioner, asa cum si Victor Piturca poate fi selectioner, dar niciodata antrenor.

Si de unde pana unde stii ca Dan nu poatw fi un bun selectioner? A mai fost selectioner pe undeva si nu a avut succes?

Vezi toate comentariile (76)
Comentează