FOTBAL  »  NATIONALA  »  PORTUGALIA U21 - ROMÂNIA U21 1-2

Și-a pierdut sora mai mare » Viața lui Radu a însemnat un carusel, de la tragedii la transferuri între Steaua și Dinamo

Foto: frf.ro
Foto: frf.ro

Articol de - Publicat sambata, 08 septembrie 2018 13:42

3 clipe care l-au maturizat prematur pe Ionuț Radu, goalkeeper pe care, întreaga copilărie, s-au bătut cluburi din străinătate și care aseară a devenit eroul României U21, când a apărat un penalty în minutul 90+9, și a asigurat victoria tricolorilor cu 2-1.

Decesul Emei

În 2006, cînd avea 9 ani, Andrei și-a pierdut sora mai mare, Ema, fostă campioană națională la dans sportiv. Tânăra avea doar 14 ani și a murit din cauza unei boli la sistemul imunitar. Momentul l-a marcat pe Radu, iar mama sa a povestit, într-un reportaj al GSP, un moment petrecut cu unul dintre actualii săi colegi de la U21, Ianis Hagi.

"La un meci cu Academia Hagi eram în spatele porţii lui Andrei, iar Ianis Hagi se pregătea să execute un penalty. Andrei s-a întors spre mine, s-a închinat şi mi-a zis: «Ema e Sus şi mă veghează! Voi apăra». A parat şutul, apoi mi-a spus «Am simţit că a fost o altă mână în calea mingii»".

Antrenamente pe bitum

Crescut cu mamă stelistă și cu tată dinamovist, puștiul a ajuns, pentru prima oară, în Ghencea. A învățat primele pagini ale fotbalului, însă a mutat semnul de carte chiar la marea rivală, Dinamo, după ce a ajuns să se antreneze pe coclauri! "Cei de la Steaua ne-au rugat să mai aşteptăm, dar nu se mai putea, nici acum n-au antrenor de portari după plecarea celui care i-a fost alături mulți ani, profesorul Ion Gabriel. Ajunsese să facă pregătire pe bitum la Voinţa", spunea părintele juniorului în GSP.

Jurnal de fotbal

O altă deprindere care l-a ajutat în copilărie: puștiul își nota absolut tot de la antrenamente într-un jurnal. "Activitatea lui sportivă mi-a schimbat viaţa, de şapte ani lucrez numai după-amiază ca să nu-l las singur niciodată. I-am făcut jurnal în care îi notez tot ce face la antrenamente şi la meciuri. Cînd e în cantonamente mă sună şi-mi povesteşte tot", povestea tatăl său.

Citește și:  CALCULE. Cum se califică România U21 la Euro 2019 » Naționala lui Rădoi e mare favorită cu 3 meciuri rămase de jucat

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (14)
zorrozabal
zorrozabal  •  08 Septembrie 2018, 21:21

Bietul baiat!Si cand te gandesti ca daca ne calificam-la turneul final- in poarta va apara "marfa"lui Becali!Cum a facut *** de "tata Puiu"!Nu a contat cine a jucat in preliminarii,la europene au jucat oamenii lui Becali!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lapusneanul
lapusneanul  •  08 Septembrie 2018, 20:36
Postat de steaua1986forever pe 08 Septembrie 2018, 20:23

Aaa..deci tu crezi ca lobont a fost un portar mare. E clar, m-am lamurit ......esti specialist. Ba mai rau, il si compari cu Vasile Iordache. Excelent

nu pot sa cred cat esti de prost...aia de la ajax si roma au fost ageamii..hahaha

steaua1986forever
steaua1986forever  •  08 Septembrie 2018, 20:23
Postat de baruch pe 08 Septembrie 2018, 17:38

vlad al tau ma enerveaza. v-a pierdut o calificare. crede-ma, sunt mare aparator al jucatorilor tineri, dar domnul vlad, pe langa ca nu are calitati de mare portar (nu are priza, joaca foarte riscant, aduce aminte de carlos), pare si un tip infumurat. zbiara la fundasi cum nici...habar n-am vasile iordache sau lobont n-o faceau (ba da, lobont o facea, dar cu temei).

Aaa..deci tu crezi ca lobont a fost un portar mare. E clar, m-am lamurit ......esti specialist. Ba mai rau, il si compari cu Vasile Iordache. Excelent

Vezi toate comentariile (14)
Comentează