FOTBAL  »  NATIONALA  »  EURO 2019

Simulare GSP.ro » Cu cine ar urma să se înfrunte România U21 la EURO 2019 » Echipele calificate, cine dă baraj

Articol de GSP - Publicat miercuri, 12 septembrie 2018 09:41

România U21 e ca și calificată la EURO 2019, după victoriile cu Portugalia, 2-1, și Bosnia, 2-0. "Tricolorii" mai au nevoie de 4 puncte în ultimele două etape, în fața unor echipe fără miză, pentru a-și asigura matematic calificarea, prima la un turneu final după o pauză de 20 de ani!

  • România mai are de jucat cu Țara Galilor, pe 13 octombrie, echipă ieșită din calculele calificării, și cu Liechtenstein, pe 17 octombrie, codașa grupei fără vreun punct. Patru puncte din cele două jocuri pe teren propriu ne sunt necesare pentru a ne asigura matematic locul 1.

GSP.ro a făcut o simulare cu 2 runde înainte de finalul preliminariilor, pe baza situației actuale din cele 9 grupe. 

Naționala noastră ar face parte din cele 12 echipe care vor merge la Campionatul European din Italia, în perioada 16-30 iunie 2019. La European merg direct cele 9 învingătoare din grupe și două învingătoare din barajul care se va juca între cele mai bune 4 locuri doi. 

Primul criteriu de departajare din grupe sunt rezultatele directe, apoi golaverajul. 

  • În acest moment, și-au asigurat matematic calificarea la turneul final Italia (gazda), Spania și Franța.
  • Foarte aproape de calificare sunt și Anglia, Germania și Serbia, care sunt pe primul loc în grupele lor.
  • Cele mai bune locuri doi în această clipă, calificate la baraj, sunt: Croația, Suedia, Austria și Polonia. 

Grupa 1

Calificarea se dă între Grecia (22 de puncte) și Croația (19 puncte). Cele două se vor întâlni în meci direct etapa viitoare. În tur, scorul a fost 1-1. Dacă naționala Croației se va impune și la finalul meciurilor din grupă situația între cele două echipe va fi egală, atunci croații vor merge mai departe datorită eventualei victorii de pe 12 octombrie.

Grupa 2

Aici lucrurile sunt rezolvate în ceea ce privește naționala calificată, aceea fiind Spania, cu 21 de puncte din 8 meciuri. Pentru locul doi se vor bate Slovacia (15 puncte), Irlanda de Nord (14 puncte) și Islanda (11 puncte).

Grupa 3

Danemarca (19 puncte) și Polonia (18 puncte) merg aproape de la egal la egal, celelalte echipe din grupă nereprezentând vreun pericol. Practic, echipa calificată direct dintre cele două se va afla în meciul direct de pe 12 octombrie, de pe terenul danezilor.

Grupa 4

Anglia (20 de puncte) mai are nevoie doar de un singur punct pentru a se califica matematic. Pentru locul doi se luptă trei naționale: Ucraina (14 puncte), Scoția (14 puncte) și Olanda (12 puncte).

Grupa 5

Germania (19 puncte) e aproape calificată și ea de pe prima poziție. Norvegia (14 puncte), Irlanda (14 puncte) și Kosovo (12 puncte) sunt cele trei naționale care vor încerca să meargă mai departe de pe poziția secundă.

Grupa 6

E o altă grupă complicată. Belgia (23 de puncte) și Suedia (20 de puncte) mai au un singur meci de jucat: partida directă. În tur, belgienii au remizat pe propriul teren, scor 1-1, însă o eventuală victorie a suedezilor pe 16 octombrie ar lăsa naționala "dracilor" pe locul 2, la baraj. 

Grupa 7

Serbia (24 de puncte) mai are nevoie doar de un egal din ultimele două etape. Austria (18 puncte) și Rusia (16 puncte) vor încerca să-și adjudece locul 2.

Grupa 8

Aici România e lider, cu 18 puncte, și mai are nevoie de cel puțin o victorie și un egal din jocurile cu Țara Galilor (fără nicio șansă la calificare, 10 puncte) și codașa grupei Liechtenstein (0 puncte). Pe poziția secundă, dar cu un meci în plus e Bosnia (18 puncte), națională pe care am învins-o ieri cu 2-0.

Grupa 9

Franța merge la pas la turneul final cu maximum de puncte din cele 9 etape jucate, în timp ce pe poziția secundă se află Slovenia (14 puncte), fără a mai putea fi ajunsă de o altă națională.

"Vom juca la fel în continuare, nu suntem calificați, trebuie să abordăm la fel toate meciurile" Ionuț Radu, portar România U21

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
1065038336979139
Alin Alexandru  •  12 Septembrie 2018, 16:22

maxp
maxp  •  12 Septembrie 2018, 12:24
Postat de dinamo_fan pe 12 Septembrie 2018, 11:13

eu zic sa asteptam sa ne calificam. mai ne trebuie 4 puncte sa fim calificati matematic si suntem campioni mondiali in a ne bat singuri atunci cand pare ca avem obiectivul in buzunar. niciodata, dar niciodata sa nu fim siguri de vreo victorie sau calificare pana nu e matematic realizata. Mai tin minta calificarea la ultimul european cat parea de sigura si noroc cu golul ala in prelungiri acasa cu Finlanda...

Marea diferenta este ca astia au aratat ca joaca fotbal. Nici aseara nu parea nimic sigur cu Bosnia, meci greu, presiune mare... au castigat fara probleme, au fost net superiori. Asa ca personal cred ca nu vor avea probleme in a se califica. Bun, calificarea la un European sub 21 de ani e ceva, totusi nu pot sa zic ca nu ma gandesc putin daca n-ar fi posibil mai mult, cum ar fi sa mergem cu o echipa de fotbal la JO?! Sigur, e extrem de greu, dar daca ajung la Euro cred ca nu e deloc imposibil.

1274464749300910
Robert Sergiu  •  12 Septembrie 2018, 11:14

TIPIC..VOI VEDETI DEJA ROMANIA ,,MICA,, LA OIRO

Vezi toate comentariile (9)
Comentează