FOTBAL  »  NATIONALA  »  DREPTURI DE TELEVIZARE

Situație incredibilă în România! Euro 2016 ar putea să nu se vadă la TVR » Ce spune președintele postului, Irina Radu

Articol de GSP - Publicat luni, 07 decembrie 2015 20:06

Președintele interimar al TVR, Irina Radu, a trimis azi o scrisoare conducerii Parlamentului în care atrage atenția cu privire la situația financiară în care se află postul național.

TVR ar putea să nu transmită Campionatul European din 2016, la care și România participă, din cauza faptului că nu are fondurile necesare pentru a achiziționa acest pachet, anunță Mediafax.

"În acest moment, TVR este la un pas de intrare în blocaj, afectînd exercitarea misiunii sale publice şi dreptul constituţional al românilor la informare", se arată în scrisoare conform sursei citate.

Irina Radu susține că transmiterea Euro 2016 ar fi un "obiectiv strategic", România fiind una dintre participante, însă actuala situație financiară nu permite o asemenea investiție.

Deși în ultimele luni a pus presiune, Irina Radu susține că nu a primit nici un sprijin.

"Avînd în vedere termenul limită până la care putem prezenta oferta finală - 27 noiembrie a.c., Comitetul Director a decis, în şedinţa din 26 noiembrie, să înainteze firmei CAA Eleven (deţinătorul drepturilor TV - n.r.) o propunere financiară în concordanţă cu situaţia economică a societăţii, fără a îndeplini cerinţele cumulative impuse de deţinătorul de drepturi.

În aceste condiţii, vă aducem la cunoştinţă că achiziţionarea Campionatului European de Fotbal 2016 de către TVR este un demers greu de realizat", se arată în scrisoare.

Dolce a luat deja meciurile

DolceSport a luat deja drepturile pentru Euro 2016 și va transmite toate cele 51 de meciuri ale turneului final din Franța.

Postul deținut de Telekom transmite 28 de meciuri exclusiv, doar restul de 23 urmînd să fie în paralel cu TVR.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
vladutz13
vladutz13  •  07 Decembrie 2015, 23:17
Postat de blatistu49 pe 07 Decembrie 2015, 22:05

RUSINE DIGI nimic nu preluati cu peste 3 mil de obonati

Si-au consumat deja banii din primii ani cu care au atras spectatori... si Dolce o sa vezi ca in cativa ani nu o sa mai bage atatia bani si o cea inceapa sa vrea sa-si recupereze investitia. E logic...

botizann
botizann  •  07 Decembrie 2015, 23:00

Mnah mare branza ...aia de la Tvr sunt mituiti de Telekom Sa spuna ca nu au bani de euro si gata ...

alb2006
alb2006  •  07 Decembrie 2015, 22:47

Situatie incredibila e ca mor oamenii cu zile in spitale nu ca nu vedem un meci, doua, sapte sau noua.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează