FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Rădoi, pus la zid după „episodul Ivan”: „De ce a fost chemat la conferință? Eu nu mergeam!”

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 octombrie 2021 11:58 / Actualizat vineri, 15 octombrie 2021 12:54

Sorin Cârțu (65 de ani), președintele CS Universitatea, s-a declarat deranjat de gestul lui Mirel Rădoi din urmă cu 5 zile. La conferința de presă dinainte de România - Armenia, selecționerul l-a adus în sala de presă pe Andrei Ivan, pentru ca acesta să răspundă unei întrebări. 

  • CONTEXT: Înainte de meciul cu Armenia, reporterul GSP Marius Mărgărit a ținut să lămurească, în timpul conferinței, subiectul Andrei Ivan. Au fost declarații contradictorii după Germania - România, scor 2-1. Selecționerul Rădoi a transmis clar că Ivan știa că trebuia să îl marcheze pe Muller la faza golului 2, însă fotbalistul a dat de înțeles pe teren că nu știa că el era responsabil.
  • De asemenea, jurnalistul Mihai Mironică a observat pe transmisiunea live a partidei că fotbalistul făcea semne disperate către colegi să îl marcheze pe fotbalistul neamț.
  • Întrebat în conferința de azi despre aceste lucruri, Rădoi a părut deranjat și l-a chemat lângă el la microfon pe Ivan, care nu se afla în acel moment în sală, pentru a le spune jurnaliștilor punctul lui de vedere.

Sorin Cârțu și-a apărat jucătorul, despre care spune că a comis o eroare tehnică, nu una tactică. „Sorinaccio” susține că dacă ar fi fost în locul lui Ivan, nu ar fi respectat solicitarea selecționerului și nu ar fi intrat la conferința de presă. 

Sorin Cârțu: „Rădoi n-a făcut bine cu Ivan, eu nu mergeam la conferință dacă eram în locul lui” 

„Rădoi n-a făcut bine. Ivan nici n-a știut de ce e chemat acolo. Nu mergeam dacă eram în locul lui. Nu merg eu să discut cu ziariștii. De ce nu au zis ziariștii de la început că-l vor pe Ivan la conferința de presă? Nu a căzut bine faza aia, nu mi-a plăcut.

Cum vii și mă contrazici în conferință? Nu mă crezi, e treaba ta, dar Rădoi nu trebuia să cheme jucătorul ca să-i spună «nu ți-am zis să-l ții pe Muller?» Acolo a fost o greșeală tehnică. Copilul a respectat indicația tactică, dar Muller a fost mai șmecher, s-a demarcat. Știți cum sunt atacanții, superficiali în marcaj. Muller nu a plecat doar de lângă Ivan, are 4-5 Campionate Mondiale și Europene în CV, goluri multe date”, a spus Cârțu la Pro X. 

La națională va fi pus un antrenor comod conducerii, care să poată colabora, să vorbească cu conducerea Federației. Ce sfaturi să dau eu Federației?

- Sorin Cârțu 

@gsp.ro

Mirel Rădoi, iritat la conferința de presă înainte de România - Armenia. ##Romania ##worldcup2022 ##andreiivan

♬ sunet original - GSP - Gazeta Sporturilor

VIDEO. Mirel Rădoi, iritat la conferința dinainte de România - Armenia: „Vreți circ? Facem circ!”

În cadrul conferinței, Andrei Ivan a ajuns la masă după aproape un minut și și-a făcut mea culpa în fața selecționerului: „Da, am înțeles că a fost vina mea. Eu trebuia să stau cu Muller. Mi s-a transmis de pe bancă că eu trebuie să îl marchez. Nemții au venit cu 7 jucători în careu și a rămas unul liber”.

Rădoi a preluat apoi cuvântul din nou: „A fost un duel pe care Andrei l-a pierdut! Ce facem acum, îi dăm în cap? Facem scandal pentru fiecare greșeală? Nu știu cât de responsabil poate fi el, chiar și la vârsta de 24 de ani”.

Mai multe știri despre echipa națională: 

Duckadam crede că l-a „citit” pe Rădoi: „Nu vrea să aibă în CV două calificări ratate”

Îl întoarce FRF din drum pe Rădoi? Trei apropiați de-ai selecționerului sunt convinși: „Gata, s-a decis!”

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (3)
petre47
petre47  •  16 Octombrie 2021, 17:17

Lui Radoi si lui Cartu ar trebui sa le fie jena sa ne propuna pe Ivan jucator la nationala. Un tanar care n-a progresat absolut de loc in ultimii 4-5 ani.

enea19
enea19  •  15 Octombrie 2021, 14:02
Postat de wrx. pe 15 Octombrie 2021, 13:09

Ivan este foarte slab și la echipa de club și la naționala. Cârțu pentru salariul de atârnător la Clona trebuie sa iasă public și sa îl apere pe Ivan. Ivan se face de ras pentru modul in care se preface a fi un fotbalist iar Cârțu se face de ras in nota lui obișnuita!

1. FCU Est 1948 este clubul condamnatilor. Patronul Mititelu este condamnat pentru infractiuni economice , sotia presedintelui Puscas este condamnata pentru coruptie, seful galeriei Gogoasa a comis fapte cu violenta, seful securitatii Rizan este responsabil cu introducerea batelor in stadion. Legaturile celor din clubul familiei cu lumea interlopa sunt cunoscute de toti craiovenii. 2. wrx.(george.br) este doar un troll angajat al clubului familiei. Incercarea de a denigra Universitatea Craiova nu ajuta FCU Est 1948 sa joace fotbal si sa castige meciurile. 3. Daca marca e la noi, atunci clona sunteti voi. wrx. (george.br) esti troll, clonat si spalat pe creier.

wrx.
wrx.  •  15 Octombrie 2021, 13:09

Ivan este foarte slab și la echipa de club și la naționala. Cârțu pentru salariul de atârnător la Clona trebuie sa iasă public și sa îl apere pe Ivan. Ivan se face de ras pentru modul in care se preface a fi un fotbalist iar Cârțu se face de ras in nota lui obișnuita!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează