FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPANIA - ROMÂNIA 5-0

SPANIA - ROMÂNIA 5-0 // CONTRA ȘI-A DAT DEMISIA! „PLEC! Nu e treaba mea cine trebuie să fie selecționer” + atacă jucătorii

Articol de GSP - Publicat marti, 19 noiembrie 2019 00:02

După înfrângerea României cu Spania, 0-5, în ultimul meci din preliminariile EURO 2020, selecționerul Cosmin Contra a criticat atitudinea jucătorilor și a anunțat că va demisiona.

update 00:45

La zona mixtă, Cosmin Contra a confirmat încă o dată că va pleca de la națională și a avut un mesaj de la revedere. Vezi mai jos în video: 

Decizia e de a nu mai continua la națională pentru că nu mi-am îndeplinit obiectivul, calificarea la EURO. În principiu voi merge la tragerea la sorți de vineri. Biletele erau cumpărate deja. Dar trebuie să vorbesc cu președintele Răzvan Burleanu. 

Pe această cale vreau să-i mulțumesc lui Răzvan Burleanu pentru că mi-a dat șansa de a fi antrenorul naționalei. A fost o mândrie să fiu selecționerul României. Vreau să le cer iertare fanilor pentru că nu am putut să fac mai mult la echipa națională. Au fost și lucruri bune pe care le-am făcut. De exemplu, azi am avut mai mulți jucători de la U21 pe teren”, a declarat Cosmin Contra. 

Știrea inițială

Deși la interviul acordat deținătorilor drepturilor TV doar a lăsat să se înțeleagă că va pleca, selecționerul a confirmat la conferința de presă că își va da demisia: „Da, plec!”. Acesta îi anunțase deja la finalul meciului pe jucători că nu va mai rămâne și pentru baraj.

Citește și: EXCLUSIV Fanii îl vor, UEFA aprobă! Mirel Rădoi a primit undă verde să preia naționala României 

Contra, atac la jucători

„Spania a fost foarte puternică. Noi am băgat o echipă tânără, care a jucat multe meciuri la U21. Am încercat să umblu la moral, dar din păcate am luat gol foarte repede. Am intrat timorați în joc. La 1-0 am avut ocazia lui Pucaș și poate, dacă marcam, moralul era bun. Poate alta era soarta meciului.  

E o înfrângere dură. Da, am putere să zâmbesc! Nu îmi plac aceste înfrângeri. Chiar dacă zâmbesc, sunt trist. Nu am cuvinte.  Am zis de la început că e diferență mare între a jucat la U21 și a juca la naționala mare. Jucătorii au văzut cum se joacă la cel mai înalt nivel și cum va fi în martie. 

Decizia a fost luată înainte de meci, dar vi se va comunica atunci când se poate. O să aflați decizia. Poți pierde un meci cu Spania, dar să nu ai atudine și să nu alergi, nu voi accepta. Spania e mult mai bună, dar,  din păcate, adversarii ne-au bătut și-n agresivitate și la atitudine. Mă așteptam la o reacție din partea lor. Sunt nemulțumit de atitudine. 

Îmi asum vina! Sper ca băieții să înțeleagă fără o schimbare de atitudine e greu să ajungi la EURO. În ultimele meciuri nu am ajuns la jucători. Nu e treaba mea cine trebuie să fie selecționer...”, a declarat Cosmin Contra la ProTV.

Clasament final Grupa F

Citește și:

EXCLUSIV Fanii îl vor, UEFA aprobă! Mirel Rădoi a primit undă verde să preia naționala României

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (153)
malmo
malmo  •  19 Noiembrie 2019, 22:31

Petrescu Dan noul antrenor... Am citit contractul... Schimbarea Galbenului "Traditional" al tricourilor (ghinion) cu Albastru...!!!

2177161549205487
Daniel Buriu  •  19 Noiembrie 2019, 12:35

Radem, glumim, dar purceaua este moarta in cotet! Jalnic am aratat aseara. Nevasta-mea , care nu are nici o treaba cu fotbalul, zicea ca i se par mai multi aia in rosu! Ai nostrii alergau capiati pe teren. Nu am avut nici o idee de joc. Ca atunci cand eram copii, la pomana

1573423036256029
Vladimir Sorescu  •  19 Noiembrie 2019, 12:27

Toata federatia Romana de |Fotbal in frunte cu presedintele Razvan Burleanu SA-SI PREZINTE DEMISIA D EONAORE SI S APELCE. AVEM NEVOIE DE O NOUA CONDUCERE COMPTETENTA, PROFESIONISTA FORMATA DIN FOSTELE GLORII ALE FOTABLULUI ROMANESC NU DIN INDIVIZI CARE NU AU NICIO TREBA CU FOTABLUL CI DOAT AU VENIT SA SUGE DE AICI CEVA.!!!! UN ANTRENOR TANAR,COMEPTENT,CU EPRFORMANTA ACESTA ESTE PROFILUL CARE NE TREBUIE MACAR PENTRU ABRAJUL DIN PRIMAVARA.!!! NU AVEM VOIE S ANE JUCAM CU FOTABLUL ROMANESC CARE A AVUT PERFORMANTE CU TOTUL SI CU TPOTULE XCEPTIONALE DE-A LUNGUL TIMPULUI.!!!!!

Vezi toate comentariile (153)
Comentează