FOTBAL  »  NATIONALA  »  SUEDIA - ROMÂNIA

SUEDIA - ROMÂNIA // Așa vă vrem! Diseară, România debutează în preliminariile Europeanului la care vom găzdui 4 meciuri » Cum arată echipa pregătită de Contra

Articol de , - Publicat sambata, 23 martie 2019 00:00

Cosmin Contra admite că un punct împotriva Suediei ar fi un rezultat optim pentru startul campaniei către Euro 2020. Și așteaptă de la echipă un consum de energie crescut pentru a contracara atuurile fizice ale nordicilor.

  • Reporterul GSP.ro Justin Gafiuc și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Stockholm și transmit toate noutățile despre reprezentativa României. 
  • Suedia - România e sâmbătă, de la ora 19:00, liveTEXT pe GSP.ro și în direct pe Pro TV. 

Când oameni de bază ți-au căzut ca spicele, un punct ar fi mană cerească la Stockholm. Iar victoria un miracol. „N-ar fi rea o remiză”, acceptă Contra, care vede în Forsberg, Larsson și Berg pericolele cele mai mari din trupa nordică. „Dar se impun prin forța grupului”, nuanțează selecționerul, care crede însă că „și România a avut un an bun în urmă, așa că trebuie să ne folosim atuurile noastre”.

„Compensăm cu alte calități”

Continuă Contra: „Suntem încrezători că putem face un meci bun, băieţii să aibă o atitudine pozitivă, să facă un joc perfect şi, de ce nu?, să plecăm chiar cu trei puncte. Cred că, fizic, echipa Suediei este un pic superioară, dar noi compensăm cu alte lucruri bune. Suedia e o formație foarte puternică fizic, aleargă mult în cele 90 de minute. Şi trebuie să ne ridicăm la nivelul său, cel puţin la capitolul kilometrilor alergaţi, ca să putem scoate un rezultat bun”.

Știe că victoria împotriva Suediei la Craiova, amicalul din 2018 câștigat cu 1-0, poate fi un rezultat-capcană: „Au folosit atunci o echipă diferită, vor veni acum cu multe nume noi, dar conceptul nu se schimbă”.

S-a consultat cu Mircea Lucescu după ce fostul selecționer al Turciei a câștigat cu otomanii, anul trecut, la Stockholm, în Liga Națiunilor? „Am urmărit partida, am luat părțile bune de la naționala Turciei, dar cu tehnologia de azi poți afla toate informațiile necesare ușor, nu mai e nevoie să discuți cu cineva pentru a-ți colecta datele potrivite. Indiferent ce ar spune, avem viziuni și mentalități diferite, fiecare vede altfel pregătirea unui joc. Sper ca abordarea mea să fie câștigătoare!”.

„Am continuat cu cei trei portari cu care am mers și în campania precedentă. Aici stăm cel mai bine. În afara lor și a lui Ionuț Radu, mai e și Silviu Lung. Am ales să nu îl țin pe Radu pe bancă și să îl las să conducă echipa de tineret”
Cosmin Contra, selecționer România

 Echipele probabile:

caseta

Citește și:

VIDEO Pronosticul lui Sânmărtean: „Vom câștiga cu 1-0 și Chipciu va da gol” Două dileme pentru Cosmin Contra » Cum arată echipa României cu 24h înaintea duelului cu Suedia + cum justifică selecționerul neconvocarea lui Radu FOTO „Tricolorii” au efectuat antrenamentul oficial » Prezență surpriză la ultima repetiție

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
doubleti
doubleti  •  23 Martie 2019, 18:58
Postat de tristan pe 23 Martie 2019, 09:49

Iar Keseru...

Se pare ca am avut dreptate. Doar ziaristii vanduti oierului nu vad realitatea. Pentru ei ce vine dinspre Craiova nu există, chiar daca are valoare. Hai Romania.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  23 Martie 2019, 18:17

ciudat, Mitrita e singurul fotbalist valoros in echipa nationala si nu e titular. Sa speram ca nationala va face un meci bun. Asta e meciul care va arata cu adevarat valoarea acestei nationale, a lui Contra. Panba acum au fost amicale sau semioficiale(liga natiunilor) acum e un meci cu un adversar dificil, in deplasare, acum vom vedea daca e ceva de capul acestei echipe. Simplu

haideusicfr
haideusicfr  •  23 Martie 2019, 17:11

Hagi in locul lui Chipciu sau Stanaciu.Astia n=au demonstrat nimica.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează