FOTBAL  »  NATIONALA  »  TURCIA - ROMÂNIA, VINERI, 20:30, TVR 1, LIVETEXT GSP.RO

Sunetul armelor nu se aude la Stambul » Cum trăiesc turcii conflictul armat cu Siria, înainte de meciul cu România

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 octombrie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 10 octombrie 2012 20:40

Conflictul armat dintre Turcia şi Siria nu produce frisoane în metropola turcă şi nici îngrijorare în ceea ce priveşte partida de pe Şukru Saracoglu


La Istanbul viaţa se trăieşte fără a avea frica-n sîn referitor la conflictul armat, destul de alarmant, aşa pare din afară, dintre turci şi sirieni. Iar gazdele afirmă că meciul dintre Turcia şi România, de vineri seară, de pe Şukru Saracoglu, nu este în pericol, cum nu sînt în pericol nici cei care vor veni la stadion, fie ei oameni din teren sau din tribune.

"E distanţă mare, vreo mie de kilometri, nu se aud armele de aici! Noi trăim, muncim şi încercăm să facem bani pentru familiile noastre", s-a confesat Okan, 25 de ani, un tip agitînd un cuţit în faţa rotisorului de kebap, care, normal, strigă "Hagi" cînd aude de România.

"Doar presa face tam-tam"
Un alt bărbat, Hakan, 41 de ani, care citeşte ziarul "Hurriyet", sorbind afectat dintr-o ceaşcă de cafea, are o altă versiune, dar nu foarte diferită: "Mai mult media face caz din acest conflict armat, nu e un război! Vedem şi noi la TV că sirienii ne atacă, noi ripostăm, dar de ce să ne temem la Istanbul? O să umplem stadionul vineri seară şi vom asista la fotbal de calitate. Nu vă fie frică de război nici pe stadion, doar că Turcia va învinge!". Vînzoleala de pe străzile metropolei şi pofta de viaţă care se resimte la fiecare pas îi confirmă pe cei doi.

"Sîntem liniştiţi, nu credem în război, ci în pace. Se vor înţelege ei cumva. Nu trăim cu frică la Istanbul, conflictul e foarte departe. Iar lumea îşi duce viaţa firesc aici, doar traficul îi dă dureri mari de cap"
Sergiu Vlad, preot biserica românească din Istanbul

"Nu-mi fac griji. Dacă UEFA a decis ca meciul de la Istanbul să se dispute, nu avem de ce să ne facem probleme. Sîntem concentraţi exclusiv pe fotbal"
Victor Piţurcă, selecţioner România

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
zona_lipscani
zona_lipscani  •  11 Octombrie 2012, 00:42

Ba ? E vreun bucurestean pe aici de preferat unul de minimum 2 generatii sa discutam de bucuresti ? Sa-mi bag pll in taran roman si in nationala lui !

jalemare
jalemare  •  10 Octombrie 2012, 21:11

stau vreo 15 milioane de turci in Istanbul, ii apara pe sandu si mitica daca se lasa cu ceva tambalau :))))

pihus_magnificus
pihus_magnificus  •  10 Octombrie 2012, 20:52

ce articlol .. la cat ve bravi sunt slugile-ziaristii lui becali cred ca erau pishati pe ei daca noi ne luptam cu cineva

Vezi toate comentariile (5)
Comentează