FOTBAL  »  NATIONALA  »  BRAZILIA - ROMÂNIA 1-0

Tătăruşanu explică de ce nu l-a lăsat pe Ronaldo să se retragă cu gol: “Din reflex l-am pedepsit”

Tătărușanu nu a reușit să îl oprească pe Neymar (11), care a centrat pentru golul lui Fred Foto: Agerpres
Tătărușanu nu a reușit să îl oprească pe Neymar (11), care a centrat pentru golul lui Fred Foto: Agerpres

Articol de GSP - Publicat joi, 09 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 09 iunie 2011 00:07

Portarul "tricolorilor", Ciprian Tătăruşanu, spune că se aştepta să joace contra Braziliei pe o atmosferă sufocantă venită dinspre tribune. Jadson e brazilianul care l-a impresionat.


- Ciprian, ai fost omul numărul unu al "naţionalei" pe Pacaembu. Cu ce rămîi după această întîlnire cu Brazilia?
- Cu faptul că un meci ca acesta mă va ajuta mult pe viitor. A fost o experienţă specială să jucăm împotriva celei mai galonate echipe din fotbalul mondial. Am prins încredere mare după partida cu Brazilia, dar n-aş trece-o chiar pe primul loc în CV-ul meu, fiindcă am avut întîlniri mai importante în care cred că mi-am făcut datoria şi mai bine.

- Pe Ronaldo nu l-ai lăsat să-ţi dea gol. A avut trei ocazii şi ai mai parat şi alte şuturi de unu contra unu!
- N-am venit în Brazilia să-l las pe Ronaldo să înscrie! A fost doar o chestiune de reflex în acele faze. N-aş putea spune că îl ştiam pe fiecare în parte cum acţionează în astfel de momente, fiindcă sînt jucători imprevizibili.

- Neymar?
- Tînăr şi foarte bun, dar nu ştiu cît de bine se va adapta cînd va veni în Europa. Mi-a plăcut însă mult Jadson, prin dorinţa de a cîştiga repede fiecare minge, de a fi şi în ofensivă, şi în defensivă.

- Senzaţia din tribună a fost că nocturna era destul de slabă.
- Foarte slabă! Probabil ei aşa sînt obişnuiţi, dar nocturnele din ţară şi din Europa mi s-au părut mult mai bune. Am avut destule probleme, mai ales la mingile înalte. M-a surprins şi faptul că stadionul n-a fost aşa plin cum ne aşteptam. Credeam că va fi o atmosferă sufocantă la retragerea lui Ronaldo.

- La golul lui Fred ai fost tranchilizat, la fel ca şi colegii. Greşeala României sau fineţea Braziliei?
- La orice gol se comite o greşeală, dar cred că în cazul de faţă a fost vorba mai degrabă de tehnica formidabilă a brazilienilor.

- O bară a lui Mureşan şi un şut curajos tras de Torje în final. Nu e cam puţin în ofensivă?
- Ţinînd cont că am jucat împotriva unei echipe mari, cred că jocul nostru a fost satisfăcător. Toţi ne-am fi dorit să avem ocazii, să înscriem contra Braziliei, dar eu sînt fericit că atacul şi-a făcut treaba cu Bosnia. Acolo a fost mai important!

"După victoria cu Bosnia şi atitudinea din meciul cu Brazilia avem motive să ne uităm cu optimism către calificarea la Euro, iar lumea poate avea încredere în noi"
CIPRIAN TĂTĂRUŞANU

Marica incert cu Paraguay
Ciprian Marica (25 de ani) a fost în premieră căpitan al "naţionalei" la amicalul cu Brazilia. Atacantul de 25 de ani este incert însă pentru următoarea partidă de pregătire din turneul sud-american, cu Paraguay, sîmbătă, ora 23:00 (ora României), în direct la TVR 1. "Nu ştiu dacă pot juca şi cu Paraguay, mă doare rău glezna. A fost o onoare să port banderola azi. Brazilienii sînt fîşneţi, mici, cu calităţi tehnice foarte, foarte bune", a declarat Marica. "Tricolorii" au plecat ieri spre Asuncion, locul de disputare a partidei cu Paraguay.

Bourceanu, interviu în engleză
Ieşit printre primii de la vestiar, Alex Bourceanu a fost unul dintre jucătorii români care au zăbovit cel mai mult în zona mixtă, pentru interviuri. A discutat aproape un sfert de ceas cu presa din ţară, apoi, în drum spre autocar, a fost oprit în două rînduri de jurnalişti străini, cu care a discutat în limba engleză. La finalul discuţiei, unul dintre reporterii brazilieni a părut chiar entuziasmat de discuţia cu Bourceanu. "Very good!", a rostit cu zîmbetul pe buze, arătînd degetul mare în sus, semn că totul a fost OK.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (21)
talpaiadului
talpaiadului  •  09 Iunie 2011, 18:20

Ronaldo trebuia lasat sa dea un gol, oricum brazilienii conduceau pe tabela si sunt sigur ca ne lasau sa dam si noi un gol in compensatie. Dar romanul tot taran, asta e!

dobro07
dobro07  •  09 Iunie 2011, 14:19
Postat de flafy pe 09 Iunie 2011, 12:46

ce atata scandal??nu inteleg nu e treaba lu' Tatarusanu sa apere???el si-a facut treaba!! dupa parerea mea chiar bine...

asa este, dar si-a gasit un moment destul de prost sa isi arate "valoarea"... trebuia sa o faca in meciurile cu napoli sau in meciurile pt calificare, nu in meciul asta unde nu cred ca se supara cineva daca "il lasa" pe ronaldo sa inscrie!... eu chiar il apreciam daca nu incerca el sa se dea in spectacol intr-un meci care nu era nici pentru el, nici despre el. oricum ronaldo a fost un mare fotbalist, ar treb sa fie multumit ca a reusit sa dea mana cu el.. nu sa faca pe desteptul in declaratii!...

stancuvlad
stancuvlad  •  09 Iunie 2011, 14:00
Postat de iwindr pe 09 Iunie 2011, 09:23

Esti prost tare baieteeeeeee, tu nu intelegi ideea jocului. Ronaldo a fost si-o sa fie mult timp un simbol al braziliei. Jocul asta nu era despre tatahatzmatz asta care la faza golului s-a facut de rahat,, Orice om de pe planeta asta l-ar fi lasat pe Ronaldo sa dea gol, fiind ultimul lui meci mai ales ca era un amical. E ca si cum ai fi jucat la Gala Hagi si Hagi nu poate sa inscrie ca faci tu pe zmardoiu sa arati ce? nimic. Ce tampenie.

Gala Hagi a fost un meci care nu a intrat in nici o statistica si in palmaresul nimanui, un spectacol mai mult decat un meci. Cel cu Brazilia, desi a fost un amical a fost un meci care a intrat in palmaresul echipei si al jucatorilor. Cum sa se dea la o parte din fata portii ca sa dea Ronaldo gol???? Daca vroia sa fie lasat sa dea goluri facea si el Gala Ronaldo si gata. Meciul a fost unul serios chiar si pt brazilieni, ca dovada , Ronaldo a jucat foarte putin. Nu im aduc aminte ca Hagi sa fi stat la vestiare cand a inceput meciul si apoi sa intre 15 minute la propria lui gala. Si in plus, Ronaldo e atacant mare care ar trebui sa dea cel putin un gol din 3 situatii mari

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close