FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

UEFA a anunțat componența urnelor pentru Liga Națiunilor » Ce adversari ar putea avea România + cum ar arăta o grupă infernală

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 octombrie 2017 14:01

După finalul preliminariilor pentru CM 2018, UEFA a anunțat componența urnelor Ligii Naţiunilor, o competiţie nou-înfiinţată, care va debuta în septembrie 2018. Echipele vor fi împărţite în funcţie de coeficient, în patru divizii: A, B, C şi D.

Ca urmare a coeficienților, România este în Liga C, a treia ca valoare în Liga Națiunilor. Pe lângă "tricolori", în Liga C mai sunt Ungaria, Scoția, Slovenia, Grecia, Serbia, Albania, Norvegia, Muntenegru, Israel, Bulgaria, Finlanda, Cipru, Estonia și Lituania.

Echipele din Liga C vor fi împărțite într-o grupă de trei echipe și trei grupe de patru echipe, după tragerea la sorți. 

Grupă ușoară: România, Norvegia, Finlanda, Estonia 
Grupă grea: România, Serbia, Muntenegru, Lituania

CUM ARaTĂ CELeLaLTE LIGI:

Liga A (4 grupe de 3 echipe): Germania, Portugalia, Belgia Spania, Franța, Anglia, Elveția, Italia, Polonia, Islanda, Croația, Olanda

Liga B (4 grupe de 3 echipe): Suedia, Țara Galilor, Rusia, Slovacia, Ucraina, Austria, Irlanda de Nord, Irlanda, Bosnia, Danemarca, Turcia, Cehia

Liga D (4 grupe de 4 echipe): Azerbaijan, Belarus, Georgia, Macedonia, Insulele Feroe, Armenia, Letonia, Luxemburg, Moldova, Kazahstan, Lichtenstein, Malta, Andorra, Kosovo, San Marino, Gibraltar

REGULAMENT LIGA NAȚIUNILOR

Se vor face patru grupe în fiecare Ligă, iar primele clasate vor promova, iar ultimele vor retrograda. Câştigătoarele grupelor din Liga Naţiunilor sau echipele clasate imediat în spate, care nu s-au calificat din grupele preliminare, vor susţine două baraje. Din fiecare divizie a Ligii Naţiunilor se va califica la EURO minimum o echipă.

Se va juca în sistem campionat, tur-retur, în perioada septembrie-noiembrie 2018. Dacă România câştigă grupa, atunci va promova în Divizia B pentru ediţia următoare a Ligii Naţiunilor şi are asigurată prezenţa în Final Four pentru EURO 2020, în cazul în care ar rata calificarea din grupa preliminară. 

LIGA NAȚIUNILOR, A DOUA ȘANSĂ DE CALIFICARE

În cazul în care nu se va clasa pe unul dintre primele două locuri în preliminarii, România va mai putea beneficia de o șansă. Liga Națiunilor oferă ultimele 4 bilete pentru Euro 2020, câte unul pentru fiecare divizie. Astfel, dacă ”tricolorii” vor fi printre cele mai bune patru echipe necalificate din C, vor participa la un baraj de calificare.

Semifinalele vor fi stabilite în funcție de rezultatele din grupele Ligii Națiunilor. Formațiile mai bine clasate vor găzdui semifinalele care se vor desfășura într-o singură manșă. Finala barajului care va decide echipa calificată la Euro 2020 se va disputa pe terenul uneia dintre finaliste și se va alege prin tragere la sorți.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (12)
vlad.dracul
vlad.dracul  •  11 Octombrie 2017, 19:55
Postat de ando89 pe 11 Octombrie 2017, 19:35

Dupa ce o sa castige și Romania patru cupe mondiale vor merge si de la noi patru echipe. Daca nu-ti convine fă o revoluție mondială a săracilor, poate câțiva ani o să trăiți bine din ce-au muncit alții.

Hasta la victoria siempre! :-D

ando89
ando89  •  11 Octombrie 2017, 19:35
Postat de marius.bxl pe 11 Octombrie 2017, 19:29

Cum a spus gica popescu :castigatoare campionatului romanesc , 3 tururi preliminare .iar locul 4 germania direct in liga campionilor.saracii cu saracii iar bogatii cu bogatii

Dupa ce o sa castige și Romania patru cupe mondiale vor merge si de la noi patru echipe. Daca nu-ti convine fă o revoluție mondială a săracilor, poate câțiva ani o să trăiți bine din ce-au muncit alții.

marius.bxl
marius.bxl  •  11 Octombrie 2017, 19:29

Cum a spus gica popescu :castigatoare campionatului romanesc , 3 tururi preliminare .iar locul 4 germania direct in liga campionilor.saracii cu saracii iar bogatii cu bogatii

Vezi toate comentariile (12)
Comentează