FOTBAL  »  NATIONALA  »  DNA

UPDATE Soția fostului candidat la FRF a fost arestată la domiciliu! E acuzată că a luat mită de 50.000 de euro

Articol de GSP - Publicat joi, 17 mai 2018 13:08

Elena Burlan-Pușcaș, soția lui Marcel Pușcaș, a fost pusă sub urmărire penală de către procurorii DNA. În plus, DNA cere arestare preventivă a soției lui Pușcaș.

UPDATE 22:00

Tribunalul a decis ca judecătoarea Elena Burlan-Pușcaș să fie arestată la domiciliu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Potrivit comunicatului DNA, soția fostului candidat la șefia FRF, judecător la Tribunalul București, ar fi primit mită de 50.000 de euro de la patru inculpați, dintre care doi cercetați pentru tentativă de omor calificat.

În schimbul acestei sume, Elena Pușcaș ar fi dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu și a pronunțat pedepse cu suspendarea executării față de toți inculpații din dosarul respectiv.

clipboard01
Marcel Pușcaș și Elena Burlan-Pușcaș s-au căsătorit în 2014 // Foto: captură Kanal D

Comunicat DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, iar la data de 17 mai 2018, au înaintat Curții de Apel București referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpatei

BURLAN-PUȘCAȘ ELENA, la data faptelor și în prezent judecător în cadrul Tribunalului București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită.

Anterior, la data de 16 mai 2018, având în vedere calitatea de magistrat a inculpatei Burlan-Pușcaș Elena, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil propunerea menționată.

În referatul procurorilor se arată că, în dosarul înregistrat la D.N.A. în anul 2016, au fost identificate date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În contextul judecării unui dosar penal ce privea săvârșirea unor infracțiuni cu violență, inculpata Burlan-Pușcaș Elena, în calitatea menționată mai sus, a primit, în perioada 2009-2010, de la patru dintre inculpații vizați de cercetarea judecătorească (din care doi cercetați pentru tentativă de omor calificat) suma totală de 50.000 euro.

Banii respectivi au fost primiți de magistrat pentru a dispune față de cei doi inculpați cercetați pentru tentativă de omor calificat înlocuirea măsurii preventive a arestării cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, lucru care s-a și întâmplat în perioada 01 octombrie 2009 - 26 ianuarie 2010. De fiecare dată, aceste soluții au fost desființate de instanța superioară de control judiciar.

În același context, pentru aceeași sumă de bani, printr-o sentință din luna februarie 2010, judecătorul Burlan-Pușcaș Elena a pronunțat pedepse cu suspendarea executării față de toți inculpații din dosarul respectiv.

În faza de apel, în luna decembrie 2010, această sentință a fost desființată în parte, Curtea de Apel București pronunțând pedepse cu executare față de autorii infracțiunii de tentativă de omor calificat, aceste pedepse fiind de 8 ani, respectiv 7 ani și 6 luni.

Inculpatei Burlan-Pușcaș Elena i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (12)
portardelegenda
portardelegenda  •  18 Mai 2018, 07:26
Postat de Florea Virgil pe 17 Mai 2018, 17:36

Cred că e o făcătură. Cine e prost să dea o căruță de bani pentru a obține o hotărâre ce poate fi schimbată la o altă instanță? Probabil s-a început pe vremea când Pușcaș era candidat cu șanse, urmărindu-se în final un șantaj sau măcar o încercare de intimidare a lui. Pentru că așa cam funcționează astfel de chestiuni în Rom.

Corect

ray51
ray51  •  17 Mai 2018, 19:45

Au trecut 8 ani de atunci bre DNA-ule... Vezi ca a trecut mai putin de cand Ileana din Plescoi a luat 3 mil de euro de la CEC, de cand Firfirica de la FRF si-a tras nejustificat 90000 de euro, etc. Si cate si mai cate. Mi-e scarba, vorba lui Emil C.

100692244141081
John Milne  •  17 Mai 2018, 17:46

Cu bankruta frauduloasa regizata de zugrav nu se ocupa dna-ul ?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează